Encyklopedie pro tříletou. Doporučíte nějakou?

leilinka1234
5. lis 2019

Ahoj. Ráda bych požádala o pomoc s výběrem encyklopedie. Ráda bych dceři koupila nějakou pěknou, věku adekvátní, všeobecnou encyklopedii. Můžete nějakou doporučit? Moc děkuju.

betelgeuzz
5. lis 2019

U nás je velmi oblíbená tato https://www.megaknihy.cz/naucne/133566-mala-det... i dnes, po 5 letech, si ji rády prohlížejí.

leilinka1234
autor
5. lis 2019

@betelgeuzz děkuju. Můžu se zeptat, kolik má stránek?

terez94
6. lis 2019

@leilinka1234 Za nás můžu doporučit tuhle. Syn ji dostal na druhé narozeniny. Ted má 3roky a pořád ohlížíme,čteme. Všechno je tam hezky vysvětleno,popsano. Mladší syn 1,5r už se k nám přidává. 🙂 https://www.megaknihy.cz/naucne/133566-mala-det...

micha2105
6. lis 2019

Můžu doporučit tuto https://www.megaknihy.cz/pro-deti/298056-moje-u... syn má tři roky, čteme ji stále (má ji od 2 let). Odklápěcí okénka jsou super

betelgeuzz
6. lis 2019

@leilinka1234 160 stránek, několik stránek je velkých rozkládacích. Tady mají i pár ukázek https://www.knizniklub.cz/knihy/45546-mala-dets...

leilinka1234
autor
6. lis 2019

@betelgeuzz děkuju moc 🙂 jdu do ní. Tohle mi pomohlo 👌😊

leilinka1234
autor
6. lis 2019

@micha2105 moc díky 🙂

normalnimatka
6. lis 2019

tak to mě nejdřív napadá Encyklopedie Larousse pro nejmenší. ta je opravdu hodně všeobecná. svojtka má různý jiný, velkoformátovky, ale ty už jsou zaměřený na pár konkrétností. tady mi přijde, že je fakt hodně od všeho. byť zpracování nenídokonalý, myslim, že je to líbivý a je tam dlouho co studovat a co si číst🙂 a podobná bude asi Malá dětská encyklopedie, o tý jsem taky uvažovala, ale nakonec nevim, neporovnám. šli jsme do larousse🙂

normalnimatka
6. lis 2019

jinak myslim, že s tou výše doporučovanou Malou dětskou encyklopedií si budou dost podobný, i formátem. ale doporučuju mrknout i na tu larousse🙂

leilinka1234
autor
7. lis 2019

@normalnimatka kouknu, ještě jsem neobjednala. M9c děkuju 🙂

normalnimatka
7. lis 2019

@leilinka1234 Ahoj, dneska jsem v knihkupectví koukala na ty knížky a porovnávala je trochu. Formátově jsou ty dvě (Larousse a malá dětská enc.) stejný. Larousse mi přijde, že má o fous míň reálný obrázky. pevnější stránky, míň počet stran. Ta druhá je tematicky hodně podobná, kopírujou se dost i ty kapitoly, jen je někde trochu rozvláčnější. třeba kapitoly o u nás doma bych už v takovým věku asi pro děti nepotřebovala, ale co už. zase tam je ucelenější historie - i když na druhou stranu, dvojstrana se světovejma válkama, to nevim, jestli chce každej tříleťákoj ukazovat:D je trochu teda delší a řekla bych, že i podrobnější, i když je to fakt dost podobný. ta larousse je možná zase trošku menší "zmatek", nebo jak to popsat...no, chce to vidět.
a ještě jsem narazila na jednu podobnou - https://www.megaknihy.cz/encyklopedie-atlasy/27...
Oproti těm dvěma velkej formát, a jako velkou výhodu vidim to, že tam jsou spíš fotky. Kombinace ilustrace - třeba moře, písek, a v tom reálný zvířata:D Je asi ucelenější, třeba já nevim...vrstvy moře. Nahoře plavou lidi, hloubš plavovu tyhle ryby, a ještě hloubš tyhle...jako fajn, je to takový názorný, ale myslim si, že to takhle malý děti ještě úplně neoceněj zas. V něčem je zbytečně složitější, a naopak třeba obsahuje zase tvary, čísla, o čemž jsou jiný knížky a sem se mi to už úplně nehodí.

leilinka1234
autor
7. lis 2019

@normalnimatka ty bláho, tak to jsem nečekala takové recenze 🙂 moc děkuju... Jen ten výběr bude asi oříšek 🙂

normalnimatka
7. lis 2019

@leilinka1234 rádo se stalo. taky jsem dlouho vybírala:D

leneee
7. lis 2019

@terez94 tahle je super, tez ji mame a je to uz takovy fakt encyklopedicky zaklad

leneee
7. lis 2019

@betelgeuzz
@micha2105 tahle za nas nic moc,podle mne je to hodne obecne a nejsou tam moc rozpracovana ty “odbornejsi” temata typu vesmir,jak se vyvijel svet od praveku atd

normalnimatka
7. lis 2019

@leneee pokud koukám správně, tak terez ale taky doporučovala malou dětskou encyklopedii:D

leneee
8. lis 2019

@normalnimatka ano,ta je fajn. Ta druha-okenkova je vic obecna,jak jsem psala.

normalnimatka
8. lis 2019

@leneee jo, já jen, že jsi reagovala i na ni a psalas, že je nic moc🙂 překlik;)

alcar
8. lis 2019

Trilete dceri jsem kupovala tu Moji uplne prvni encyklopedii (uz je tady v odkazu), zabavi, ma okenka, je hezky udelana, dobra vazba a pekne kresby, ale moc informaci v ni neni.

babanci
8. lis 2019

Včera jsem objednala Malou dětskou encyklopedii pro vnučku. V dubnu jí byly 3 roky. Už se těším, až si počteme.

leneee
8. lis 2019

@leneee
@normalnimatka no nevim,terez jsem psala ze je super, tem dalsim maminkam na okenkovku ze nic moc... tak
si nejsem jista zda ctete pozorne.

leneee
Autor odpověď smazal
Zobraz
normalnimatka
8. lis 2019

@leneee betelgeuzz jsi tam měla taky nakliklou...to je fuk🙂

leneee
8. lis 2019

@normalnimatka prave - neni to jedno? odpovidam z mobilu, obcas v rychlosti, obcas mi tam smatra nejake dite.... a co se mi tam naklikne nebo preklikne,... tot nekdy ve hvezdach... takze chtela jsem jen potvrdit jiz uvedene a z me reakce doufam bylo vicemene jasne komu na co reaguji a neni treba to vic komentovat, jako ze jsem nekoho klikla nebo neklikla... autorka si svuj nazor jiste udelala a tohle “opravovani / upresnovani” snad ani z vasi strny nebylo nutne-tot ciste muj nazor.

normalnimatka
9. lis 2019

@leneee šmarja pardon🙄