Novorodenec stále spi

myval1991
14. črc 2018

Ahojte. Mam doma 16 dnovu dcerku. Od zaciatku vela spi. V noci mi prespala uz 2 noci za sebou od 23 do 4 rana....teraz naposledy jedla o 13h cca 60ml materskeho mlieka (vazim pred a po kojeni) a momentalne stale spi...som z toho zufala ze sa nebudi na hlad a zacinam mat strach ci neni anemicka...snazila som sa ju zobudit ale nieje to mozne, 3x potiahne a zase spi...potom mam malo mlieka lebo malo prikladam...narodila sa sa s vahou 3170g 28.6., prepustali nas s 3060 a vcera mala 3470..za 6 dni pribrala cca 170g co je tabulkove aj ked tomu nerozumiem nakolko velmi malo papa. Dost ma to kojenie stresuje ked vidim ze spi 4.5h v kise a netrapi ju ze nejedla..😐

myval1991
autor
14. črc 2018

Nemame zltacku

calvac
14. črc 2018

@myval1991 Urcite budit na kojeni,mezi taky odstrikavat kvuli udrzeny a vyvoji laktace. Nektere deti jsou spave.

calvac
14. črc 2018

@myval1991 udrzeni, ne udrzeny. Ona se neda vzbudit ani ve dne,abi v noci??

letadylkokane
14. črc 2018

@myval1991 urcite ji v tomhle veku bud max po trech, ctyrech hodinach. Pomaha lechtani pod bradou, klidne ji bez prebalit, rozsvit si na to. At se dostane z hlubokeho spanku do melciho, ve kterem bude schopna pit. Odstrikavej a zkousej porad prikladat.
Ja mam trimesicni a nechavam od pulnoci spat, vydrzi mi chrnet klidne sest hodin, ale pres den a vecer kojim po dvou hodinach, nekdy po trech. Takze si muzu "dovolit" v noci nechat spat. Kdyz ji byly tri tydny, budila se mi sama po trech hodinach presne. Rikala jsem ji, ze je lepsi nez atomove hodiny 🙂

priefi
14. črc 2018

@myval1991 pres den bud co 3 ne o 3,5h, pokud u kojeni usne, zkus hladit prstem pater, dlane rucicek, hladit pod bradickou. Casto pomaha ztlacit prso na 4 vteriny a pustit. Mlicko se naleje do pusinky, to zpusti pici reflex, a to ji probudi a opakovat.

mary.jane
14. črc 2018

Tak ja nevim. Moje mala byla to same - od narozeni byla schopna spat pet hodin v kuse. Nikdy jsem nebudila, prospivala ukazkove. O mliko jsem neprisla - kojim ji jeste ted ve dvou letech. Me pripada nesmysl to dite budit (pokud prospiva) - pak si tu mamy stezuji, ze jim deti v noci nespi. Za me nebudit a nepitvat se v tom. Nechapu treba to vazeni - ja nevazila ani v porodnici a doma by me to tuplem ani nenapadlo.

zelenaesmolda
14. črc 2018

moje mala taky takhle obcas spala,urcite bych se ji snazila budit na kojeni kvuli glykemickemu soku,pred tim nas varovali v porodnici

pavca1982
14. črc 2018

@mary.jane máš naprostou pravdu

letadylkokane
14. črc 2018

@mary.jane ja u prvni vazit musela. Dcera se narodila s pv 2,5 kg a ted ve dvou letech ma 9,4 kg. Pribirala malo, takze to bylo treba kontrolovat.

terezak88
Autor odpověď smazal
Zobraz
camillaq
14. črc 2018

Syn mi takhle porad spal cca do tri mesicu. Pres den jsem ho co tri hodiny budila na krmeni, ale i jidla porad usinal. V noci jsem ho budila co tri hodiny prvni dva tydny, protoze malo pribral. Kdyz zacal pekne pribirat, tak jsem ho v noci prestala budit na jidlo. Pockala jsem az se probudi sam. Od dvou mesicu neji v noci vubec a spi celou noc. Taky uz jsem mela strach, jestli je v poradku, kdyz porad spi. Uz ma dva roky a je to certik, co chvilku neposedi.

mary.jane
14. črc 2018

@letadylkokane nojo, to ale neni pripad zakladatelky. Jeji dite melo ukazkovou jak porodni vahu tak prirustky. Proto mi pripada nesmyslne radit ji budit dite a strasit ji glykemickymi soky atp. 🙄

kackakastanka
14. črc 2018

urcite budit cca kazde tri, ctyri hodiny na kojeni a pripadne lehtat, slekat, proste budit, je malinka, je naprosto zasadni, aby pravidelne dostavala ziviny, konkretne je to zasadni pro jeji mozek..., takze budit, kojit, budit kojit... pripadne k lekari pro radu...

pavlinar
14. črc 2018

To je otázka.. někdo říká určitě budit, někdo určitě nebudit. Já jsem teda malou budila první 4 týdny po 3 hodinách.. a pak jsem to nechala na ní. Určitě bych se poradila s pediatrem. Ale pokud přibírá a i jinak prospívá, tak by snad neměl být problém...

zelenaesmolda
14. črc 2018

@mary.jane ale glykemicky sok nezalezi na porodni vaze nebo tom,jestli pribira,pokud pravidelne neji tak ji klesne hodnota cukru v krvi a to je pak problem.navic muze dostat zloutenku

mary.jane
14. črc 2018

@zelenaesmolda ale to dite pravidelne ji. A jak se da dostat zloutenka ve trech tydnech mene castym kojenim?

kackakastanka
14. črc 2018

@mary.jane pry si trikrat cucne, to na pravidelne jidlo moc nevypada a v tomto veku za tri cucnuti urcite prso nevytahne...

lajla
14. črc 2018

budit..odsavat..jinak prijdete komplet o mliko.kdyz opravdu nepujde vzbudit..stane se. tak odsavat..ony ty male byvaji hodne spave

mary.jane
14. črc 2018

@kackakastanka trikrat potahne, kdyz se ji pokusi vzbudit driv. A ty vysoke prirustky by mela z ceho, kdyz by nepila - ze vzduchu?

mary.jane
14. črc 2018

@lajla nebudila jsem, mala spala od porodnice pet hodin v kuse, po sestinedeli v noci i treba devet, deset, neodstrikavala a uz dva roky mam mlika, ze mi strika i usima 😜

kackakastanka
14. črc 2018

@mary.jane no, ja tomu domácímu vazeni moc neverim, podel toho, jak popisuje jeji sani a stále spani, opravdu je pro mozek zasadni, aby takto male mimino pilo pravidelne, pokud je to tak, jak tvrdis, ze tedy krasne saje a mleko je vyzivne a potom proste spi, tak budiz…, ale pravidelnost a nejaky jasny vahovy prirustek je v tomto veku zasadni pro zdravy vyvoj

ckei
14. črc 2018

Za mě určitě nebudit. Můj syn byl extrémně spavý. Téměř od narození spával celou noc, usínal v 19:30 po kojení a vstával v šest ráno, nakojil se a pokračoval ve spaní dál, do cca 9hodin. Pak se zase nakojil a spal do dvou. Pak se zase nakojil a spal klidně do šesti-sedmi.....Takto to bylo nejčastěji. Běžně spával i 6hodin v kuse. Nikdy jsem nebudila, syn prospíval normálně a byl úžasné a hodné miminko. Zpravidla se tedy kojil 5x-6x za 24hodin. Od šesti týdnů spával naprosto běžně do 19:30 do 10:00h., pak se zase jen nakojil.....prostě spavec a miluje spánek dodnes (je mu necelých 6let). A o mléko jsem nepřišla, měla jsem ho pro celé novorozenecké oddělení a syn se pak sám odstavil ve 14měsících.

myval1991
autor
14. črc 2018

Domace vazenie je blbost, suhlasim, ale potrebovala som vediet kolko vypije kedze velmi lezerne pije a na prse za....zobudit ju je nemozne. Proste nemozne. Niekedy pomoze prebalit, alebo kupanie samozrejme. Prsnik si stlacam tak silno ze si uz necitim ruky pri kojeni. Mozno 2x za den sa nakoji krasne ze cucne 60-70ml. Inak je to slabota a naozaj sa velmi cudujem tym vahovym prirastkom...mlieka mam vdaka bohu este dost, dost mi pomaha "koza na kozu"... ona ked sa sama nezobudi nema to vyznam lebo prsnik ju hned uspi...

myval1991
autor
14. črc 2018

To s tym mliekom sa meni kazdy den. Vcera vecer som uz nic nemala a dokrmila ju umelym 30ml ale dnes mam dost a momentalne som odsala 90ml...

jancare
14. črc 2018

Mě na to pomohlo mít mimčo u sebe pořád, v šátku nebo s ní být v posteli, při každém zavrteni nabídnout (rozuměj "nacpat ") prso 🙂 , nedávat do zavinovačky, ta nepřirozeně prodlužuje spánek, mimi pak pije skutečně méně než když je u mámy, dudlík taky není vhodný z tohoto i dalších důvodu. Prostě ten kontakt je nej. Poradila nám to kojo poradkyně a fakt to pomohlo. Ustálila se laktace a kojím už bez mala dva roky. Nebudila jsem, ale ležela s ním a nabízela kdykoli. Někdy to bylo po hodině, někdy, po čtyřech, v noci občas i po šesti, ale pak zas přes den po hodině třeba, různé no. Držím pěsti na úspěšně kojene,spokojené miminecko 🙂

kackakastanka
14. črc 2018

@myval1991 na umele se prosim vykasli, mleka mas dost, to, ze uz nejde třeba nic odsat vůbec neznamena, ze nemas mleko, a podle toho, co pises, je uplne zbytecne ji davat um, akorát si tim zadelas na problémy, presta ji vazit!, a nez dojdete k pediatre, mimochodem, kdy tam jdete?, tak bych po ctyrech hodinách budila, i kdyby to mělo znamenat, ze hned usne, potřebuje ziviny pro mozek, je prtava, mela by byt hladova…, pokud tedy nemas supr vyzivne mleko…, hlavne zahod to um a vahu

jancare
14. črc 2018

No a pokud dokrmujete um, tak bych si rychle volala laktační poradkyni domu. Je to ve většině případů úplně zbytečné a kojení kazíci, pokud chcete kojit, tak se na um vyprdnete a malé fakt nabizejte v polospanku při každé příležitosti, mějte ji v posteli, to je fakt nej. Vážení před a po kojení je taky dost nesmysl, váhy maj odchylku +-10g, prd tím zjistíte, akorát se tím stresujete, mimi si stejně vypije pokaždé jinak, když budete dávat na požádání, vypije si kolik potřebuje a vám se podle toho bude dělat dostatek mlika. Zavolala bych si domů laktační, ať vám řekne. Byly to moje nejlépe investované peníze, fakt doporučuji.

myval1991
autor
14. črc 2018

@kackakastanka nedokrmujem ale vcera bola nervozna prsia som mala prazdne...tak som jej po tyzdni dala...inak sa snazim bez🙂

myval1991
autor
14. črc 2018

@jancare nedokrmujem. Laktacna ku mne chodi. Jedine niekedy urobim to ze jej cez cievku dam moje odsate na prsniku nech mam istotu ze nieco spapa

myval1991
autor
14. črc 2018

@jancare aj o to sa snazim mat ju v posteli ale nepomaha a prso v polospanky nikdy nechce. Satku neznasam😂 vzdy mam nervy ked to viazem ale zajtra skusim zase...kazdy den na mne spi koza na kozu 3h a ani to nepomaha...zavinovacku ani dudel nemame..ja dufam ze sa do polnoci este zobudi a dam jej cez cievku to co som si teraz odsala...