Holky prosim do kdy jste nejedly cerstve pecivo behem kojeni? Cele kojeni? (Mame uz 3 mesice) dekuji 🙂
Ja prave treba kynuty knedliky jim od narozeni, a ty mu nevadi,ale dala jsem si pulku cerstveho rohliku vecer v den prvniho ockovani a byl celou noc neklidny,ale nevim zda to prikladat za vyznam tomu rohliku,nebo tomu ockovani :D
Ja ho jedla od zacatku, uz v porodnici 😀 malemu to nevadilo
Pečivo jsem při kojení neřešila,to dětem nevadilo.Ale třeba květák nebo papriky,to jim vadilo,měli bolení bříška.
@hanik73 fakt? Tak to ja papriky uz normalne jim,tak je videt,ze je opravdu kazdy prcek jiny 🙂 tak to to pecivo zkusim
@monikabans Určitě je vždy lepší vše vyzkoušet.Každé dítě prostě reaguje jinak.Je to jako u nás dospělých,taky každému chutná něco jiného 🙂
Holky a jeste se vas zeptam, at nemusim zakladat novou diskuzi. Malej se v noci budi kazdou 1,5 hod, vzdy si tak 2minutky pocuca a spi a za hodku znova, ne ze by mi vadilo k nemu vstavat,ale jsem uz jak zombie,tam me napadlo,jestli mu treba neni horko z toho,ze spi v zavinovacce. Tak chci zkusit nechat spat uz jen pod perinou... Muze takhle male miminko uz spat prikryte? Neudusi se treba?
@monikabans Zkusit to můžeš,ale myslím,že spíš chce být jen s tebou.Já jsem kojila každé dítě do 2 let a do té doby jsme se v noci nevyspali.Noci byly nejhorší,potřebovali mít pouto s mamkou 🙂
Ja jedla uplne vsechno od zacatku.
@hanik73 hm... Asi mas pravdu,tak to budu muset vydrzet 🙂 i kdyz pres den vydrzi spat i 4 hodky,obcas teda.
@monikabans Já se chtěla vyhýbat všemu nadýmavému preventivně, protože na nadýmání dost trpím, ale kamarádka mi říkala, ať se nebojím a zkouším a malý na to netrpěl, mohla jsem jíst cokoliv - brokolici, čerstvé pečivo, cibuli. A pokud na to dítě trpí, tak když se pak začne víc hýbat - plazit, lézt, tak už si s tím může líp poradit, ale je to individuální.
Přikryj ho jen tenkou peřinkou do pasu, je pořád léto, naopak, pokud je to prcek, tak se tolik nevrtí a netočí jako starší, horko mu být může, ale třeba chce být jen u Tebe, co ho mít u sebe v posteli? Já byla toho odpůrcem, ale pak jsem to vzdala a bylo to jednodušší. Nebo zkusit uklidnit jinak, je to náročné, chápu, náš se budil po třech hodinách, to šlo, pak později i dvakrát za noc, ale v roce začal i pětkrát, a to jsem byla už vyčerpaná, tak jsem se odstěhovala do obýváku. Vím, drsné, ale on s manželem nedělal takové scény jako se mnou kvůli prsu.
@monikabans Mám ráda bylinkové čaje. Proto jsem preventivně 2x denně pila fenyklový čaj. Od té doby se nám bolení bříška vyhlo.
@lennus o odstehova i jsem take uz cetla,nicmene si rijam,ze na to je jeste hodne maly. O prso ho ochuzovat nechci,ale kdyb, treba vydrzel dele vubec by mi to nevadilo 😀 na konci sestinedeli vydrzel spat od 19hod az do 2 a pak az do 5 a ted takhle otocil ☹
@lenbela fenyklovy caj jsem pila od jeho narozeni kvuli prdikum... No,jedinen,kdo po nich dobre prdel jsem byla ja a malej se kroutil jak zizala 😀 na nej nejak nezabiraji
Jedla jsem ho od narození malé a v pohodě. Zkus a uvidis 🙂
@monikabans Aha, tak u nás fungoval dobře. Asi to bude chtít zkoušet co snese a uvidíš.
já jsem kolem 3 měsíce už začala jíst čerstvé pečivo
S nadýmavými potravinami se obecně může začít, když se dítě začne více hýbat (přetáčet se na bříško). Je pak úplně absurdní, když maminky v rámcio prvních lžiček dávají svým dítkům květák a brokolici, ale samy tyhle potraviny nepozřou třeba do roka, protože přece kojí a četly, že se to poři kojení "nesmí". I s takovými jsem se setkala. Osobně bych to nehrotila, pečivo jsem jedla už normálně od porodnice, stejně jako všechny maminky tam, a ty klasické nadýmavé potraviny si dávám prostě od chvíle, kdy se prcek hýbe. Naopak bych řekla, že by škodilo, pokud by se s ničím nadýmavým nesdetkal a pak to dostal poprvé třeba ve školce. Jinak co se týče spaní, u dětí se jejich "režim" často mění a není to tak, že když se jednou v noci přestane budit, už to tak bude napořád. Řekla bych, že chce cítit mámu a pomohlo by vzít si ho k sobě do postele. I z toho hlediska, že by ses lépe vyspala (je velikánský rozdíl k němu vstávat nebo jen vrazit prso do pusy), i z toho hlediska, že by se budil méně často.
@mysicka_lb ja si ho k sobe beru k ranu, pres noc mam hroznej strach z toho SIDS ☹ slysela jsem,ze se to spise stava detem,ktere spi s rodici v posteli... Vim,asi to moc hrotim,ale je to moje prvni mimco,tak vsechno moc resim ☹ jsem tim protivna uz sama sobe 😀
@monikabans Já bych to taky do roku neudělala a dost jsem s tím bojovala, ale nešlo to jinak, byla jsem unavená, vyčerpaná a byly u mě chřipkové stavy pravidelně, kdy jsem nebyla schopná nic dělat jen ležet. Ale u tak malého bych to taky nedělala. Třeba se to zlepší s příkrmy, až se víc zaplácne. Každopádně my jsme jednu dobu dali prckovi večeři, před spaním na zkoušku UM a pak i prso a stejně se budil, takže UM neznamená, že se přestane budit. Zkus si ho dát do postele, to mi jednu dobu fakt pomohlo, jen jsem dala prso a spala dál. Váš je fakt maličký a chce být prostě s mámou, navíc v noci se nejvíc tvoří mléko. Držím palce!
@monikabans já četla, že právě naopak, že na SIDS trpí děti, které spí bez rodičů. spala jsem se starší asi do měsíce, dvou, spala tak daleko líp.
@lennus jj, jak rikas, ted jsem 2 noci po sobe dala UM i obe prsa a za 2 hodky byl vzhuru, takze presne jak rikas UM neznamena, ze bude spat
@monikabans Já s malým brzo zjistila, že máma svoje dítě nezalehne, usínala jsem s ním u kojení a musela bych být asi opilá nebo zfetovaná. A četla jsem naopak, že dítě je klidnější, že slyší a cítí tvůj dech a tlukot srdce. I jsem to vysledovala, že mezi náma spal klidněji, vlastně jsme si to začali užívat a přišlo mi vtipné, jak moc jsem předtím toto odsuzovala, tahat si dítě do postele. 😀
@lennus tak ja to schvalne zkusim dneska a uvidime. Predpokladam,ze monitor dechu jsi pod nim nemela,ze? 🙂
@monikabans Ne, v postýlce a v obýváku v košíku ho měl, narodil se dřív, tak bylo rozhodnuto, i když jsme původně nebyli jistí, zda ho pořizovat. On má rok a půl, pořád ho kojím ráno a večer a když prostě blbě spí, jde za náma, i když většinou spí v kuse do 4-5, pak dostane flašku a spí dál.
@lennus tak ja to vyzkousim dneska 🙂 diky za rady
Ja jsem jedla vsechno....preventivne nema smysl nic vynechavat, to je hloupost...kdyz neco snite a ditku to vadi,tak to vynechejte,jinak nema smysl zbytecne omezovat jidelnicek a ochuzovat se o dobre nebo nutricne hodnotne veci 🙂
Dostala jsem radu čerstvé pečivo zmrazit, tim se zničí kvásek a jist az druhý den. Praktikovala jsem 6 mes. Do doby zarazeni příkrmů.
@monikabans To chápu, také jsem měla nejdřív strach, ale poté, co jsem vyčerpáním několikrát usnula přímo při kojení a prcek spokojeně pochrupkával vedle mě, jsem se na to vykašlala. To neustálé vstávání a přešrušování spánku je po čase fakt úplně na palici.
Většinou dýl, ale je to individuální, ca kol půlroku. Ale kdyžtak zkus, jiank to nepoznáš.
@monikabans zkus a uvidíš. některým dětem to nevadí ani od narození, jiným to vadí dlouho.