Co když pár hodin neodsaju mléko?

niky004
15. srp 2024

holky prosím o radu, v září jedeme na jeden den pryč a hlídat bude babička, sebou jí dám odsáté mléko, ale zajímá mě jestli musím odsávat i když budu pryč? přišla bych o mléko kdybych cca 12 hodin neodsála?

hanka_12345
15. srp 2024

@niky004 a jak moc kojis? Ja bych treba asi praskla

andelka
15. srp 2024

To asi ne, ale v době plného nebo převážneho kojení by mi asi praskla prsa a rozjel se zánět. Ale v době,kdy jsem kojila už dlouho, po roce, dvou, tak nepřítomnost od dopoledne do noci neudělala nic zásadního.

niky004
autor
15. srp 2024

@hanka_12345 přes den odsávám každé 3-4 hodiny, v noci kojím cca po 3 hodinách

konidana
15. srp 2024

@niky004 za 12h o mléko určitě nepřijdeš. Kdyby to byl celý den nebo i více dnů, tak by bylo potřeba odsávat pravidelně několikrát denně. Když nekojíš úplně plně (někdy jen odsáváš), tak by se laktace mohla dost snížit. Ale možná bude potřeba aspoň odstříkat, kdyby se ti prsa moc nalila.

patypresdevaty
15. srp 2024

O mléko nepřijdeš, ale mě by tedy praskla prsa. Stačí když se občas trochu protáhl interval a už to bylo znát velmi...

linusha
15. srp 2024

Pokud pravidelně odsavas a teď nebudeš může se rozjet zánět. Mě, pokud dítě 4 hodiny nejí, se prsa nalijou tak že pekelně bolí

lv
15. srp 2024

Budeš muset odsat, aspoň do úlevy i bolesti, prsa by tě jinak bolela

hanka_12345
16. srp 2024

@niky004 to je docela jeste dost, prsa se ti budou asi docela nalivat ne? ja si myslim ze bys to ani nevydrzela. Ja kdyz odstavovala prvniho syna, tak pil tak 5-6x denne a ja na to sla postupne a uz ten prvni den kdy sem mu nechtela dat v poledne tak vecer sileny, napresovany,bolelo to,myslela jsem ze prasknu