Mám švagrovou, která se s manželem minimálně 5 let snaží o dítě, mají za sebou už tři pokusy umělého oplodnění a stale nic. My máme s manželem syna a teď čekáme druhé dítě. Že jsem těhotná jsem zjistila v den, kdy ona byla na posledním neúspěšném pokusu. Vůbec nevím, jak jí to oznámit. Zvolila bych co nejzazší termín, teď je to ještě čerstvé (cca měsíc), ale i tak to pro ni bude těžké. Máte někdo takovou zkušenost z rodiny?
Hmm,ona to urcite obreci,urcite ji to rict nejdriv az po svatcich,osobne bych to vsem rikala az po screeningu.
Ja mela uplne to same. Akorat opacne. Svagrova otehotnela hned a nam to neslo . Pamatuji si jak na me sly pomalu i kdyz na ni to bylo uz vedet. Rozbrecela sem se kdyz mi to rekly.
Byla sem nadsena a prala jim to ale na druhou stranu mi to bylo straasne lito..ale zvladla sem to...byl to ten prvotni bum🤷🏼♀️😉
Souhlasím s holkama, říct co nejpozději a nejlíp přes chlapy, bude to pro ni těžký tak jako tak a když u toho bude jenom její manžel, tak může dát průchod svým pocitům bez předstírání nadšení, blahopřání a tak...
Rict az po svatcich,nicmene necekej,ze z toho budou mit velkou radost-takove oznameni je bude hodne bolet a jen cas to zahoji a nekdy ani to ne…kdo si neuspesnou snahou neprosel , nepochopi…
Zažila jsem to z druhé strany, taky radím vyřídit to přes chlapy. Ať si tu první reakci může prožít v soukromí a pak už to snad bude ok. A taky díky za to, že na ni myslíš, i když bys teď mohla být jen na obláčku a nikoho jiného neřešit 🙂
Já mám zase zkušenost takovou,že švagrová byla těhotná už 3 měsíc,když jsem otěhotněla já. Ona čekala 6 dítě a já druhé po 14 letech! Já v 6.měsíci o miminko přišla a ona má krásnou holčičku. Měla strašně výčitky,takže nakonec jsem ji uklidňovala já. Život prostě někdy nejde jak by jsme chtěli my...
V této situaci bych to nechala vyřídit si sourozence se sourozencem. Ať už jsi to ty s bratrem nebo manžel se sourozencem. Je 100x lepší, aby si to dotyčný srovnal v soukromí, než někde na rodinné sešlosti. Znám z vlastní zkušenosti a brečela jsem 2 dny. Moc příjemný, když sedíš v rodinném kruhu a najednou se otočí hlavy na vás a div vám nenadávají, proč vy taky ne, když oni ano.
Ze sve zkušenosti, mi bylo hůře, když to předemnou ségra tajila, jen aby mě neranila. To me teda naštvalo více, to chození po špičkách..Přeci ona za to nemůže, že ji se dařilo i když dítě nechtěla a nám ne ani po IVF.
Ale každá rodina to má jinak, záleží jak to vnímáš ty 🙂.
Já to zažila z druhé strany. Pokud bylo trochu jasné(zřejmé), že se plánuje druhé, asi to bolí míň(resp.člověk s tím počítá), u mě to tak bylo, ale když už s dítětem u švagrové nepočítá(už děti měly a nechtěly) a udělá se na truc kvůli nám(nešlo přes 4roky), myslela sem, že mě vomejou. Navíc to řekli samozřejmě jen tak mezi řečí před všema a já reagovala ne zrovna s přehledem. Klidně bych to řekla sama švagrové, ale někde v soukromí, ať si to může v klidu zpracovat. X let to třetí dítě švagr zkousával a bylo dusno, takže to nejsou jen moje představy. Držím palce, ale dokud nemá ženská alespoň jedno dítko, tak je to peklo pro psychiku.
@dixi86 to si fakt někdo udělá dítě na truc?? Chudák dítě i muž teda 😮
Snažili jsme se mimčo 7 let a švagrová mezitím porodila 2 kluky. Tak to prostě je. Opravdu jsem nečekala, že když já nic, tak přestanou plodit i všichni v rodině.
Nejhorší pro mě bylo to chození okolo po špičkách. Prostě jí to normálně řekni, ale lepší fakt bude až po vánocích...
Ja to zažila z te druhe strany.... At ji to řeknete kdykoliv, vzdycky to oplace. On to člověk strašně přeje, ale zamrzí to. Co ti můžu ze zkušenosti doporučit, k trošce zachování jejího duševního zdraví, při její kazde návštěvě sve těhotenství hodiny neprobirat, pokud se treba sama nezeptá. Možná to zni sobecky, ale ono to člověku pripomina, ze on to jen tak nezazije a bolí to. My měli se svagrovou do doby nez otěhotněla skvělý vztah, ale pokaždé co jsem prijela na návštěvu za tchýni, byla tam a hodiny mluvila o tom jak kope, jake ma priznaky, jak byla nakupovat takove veci pro dítě apod. Ze zacatku to clovek chape a toleruje, ze ma radost, ale cim dal vic me to ničilo a oplakavala jsem to, pak jsem tam odmítala jezdit to poslouchat, diky tomu jsme se hodně vzdálili. Jak říkají holky počkala bych po svátcích, ale určitě bych necekala moc dlouho, aby se necitila zase špatně, ze ji to nechcete rict.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj. Já mám stejnou situaci se švagrovou z manželovi strany. Hodně dlouho (roky) se snaží o dítě, ovšem další detaily neznám, nesvěřují se s tím nikomu. Já otěhotněla brzy po svatbě. Švagrovcům to řekl manžel sám, beze mě. Prý měli velkou radost. Nicméně faktem zůstává, že jsem již v 7. měsíci a se švagrovou jsem se od otěhotnění neviděla. Může to být je shoda okolností, že jsme se při příležitostech prostě minuly (normálně se s ní vidít tak 3-4x za rok), ale taky to může být z její strany záměr. A já bych se jí ani nedivila a ani jí to neměla za zlé.
Možná tedy zkus taky tu variantu, že pokud je to švagrová z manželovi strany, ať jim to řekne on sám, bez tebe. Pokud od tvého bratra, tak to říct jen jemu a švagrové ať to řekne on sám pak doma, kde bude ona mít i příležitost to v soukromí vstřebat a s tebou a bříškem se vidět až v tu chvíli, kdy na to bude aspoň trochu připravená.