Snažení se o 3. dítko delší dobu u maminek 35+. Někdo podobně?

ls_86
9. bře 2022

Mam dve holcicky- 9 a 11let. Uz rok a pul zkousime 3.prcka, ale zatim se nejak nedari. Manzel to spis bere tak, ze tomu nechame volny prubeh a pokud se nedari, ma to svuj duvod. Ja zacinam byt uz trochu posedla, hlavne i proto, ze nas tlaci cas skrz vek. Ma to tady nektera podobne?

wladimira
Autor odpověď smazal
Zobraz
arevb
9. bře 2022

@ls_86 mám to stejně, je mi 37, mám děti 6 a 3 roky, až jsem manžela přesvědčila, že zkusíme třetí, tak se nedaří. Snažíme se už 8 měsíců. Menstruaci každý měsíc obrečím, ale dneska mi napsala kamarádka, že má pozitivní test.. vzala jsem to celkem v pohodě. Jinak manžel má stejný přístup jak tvůj. Na umělé nepůjdeme, máme 2 zdravé děti... Zkoušela jsem kontryhel, teď oba užíváme Macu

ls_86
autor
9. bře 2022

@arevb Tak to jsem rada, ze v tom nejsem sama. A za jak dlouho se vam povedly prvni dve deti? Nam na prvni pokus, takze jsme ze zacatku byli oba opatrnejsi. Trochu jsem se bala, ze se zadari hned a byla jsem i v rozpacich, jestli do toho vubec jit. Pak jsem zjistila ze to takova sranda uz nebude a cim dyl to trva, tim vic si rikam, ze uz se proste nezadari😩. Mam takove vlny, kdy hodne blaznim, hledam priznaky, delam ovu testy. Pak to zase vypustim, neresim...a stejne nic.

arevb
9. bře 2022

@ls_86 první dcera snad napoprvé, pak další těhotenství asi po 3 měsících, ale to skončilo spontánním potratem v 9 týdnu, což jsem vůbec nečekala, ale naštěstí hned za 2 měsíce jsem otěhotněla znovu. Takže teď mě překvapilo, že tak dlouho nic. Celý měsíc jsem v pohodě, ale jak se blíží den menstruace, tak se neustále kontroluji a pak to obrečím. Už jsem šla i na gyndu, no nic, řekl, že ovulace se blíží, ale že už nejsem nejmladší, tak co čekám. 😩

andyna85
9. bře 2022

Nám se první dvě těhotenství povedly okamžitě, to mi bylo 32 a 35. Bohužel jsme o druhé miminko přišli ke konci těhotenství. Teď jsem těhotná, otěhotněla jsem ve 36 a trvalo to rok. Taky jsem si myslela, že když se pokaždé zadařilo hned, že nebude problém, ale my jsme to nehrotili. Říkali jsme si buď se povede, nebo ne.

ls_86
autor
9. bře 2022

@andyna85 Taky se k tomu snazim stavet stejne, ale moc mi to nejde. Rikam si, ze bych mela byt rada za ty dve koceny, co mam❤❤(coz samozrejme jsem) a uz to nehrotit. Ale pak nekde vidim maminku s kocarkem nebo fotky miminek a jsem v haji...

ls_86
autor
9. bře 2022

@arevb Menstruaci mivam docela pravidelnou 31.-33. dnu, dle testu by mela byvat i ovulka. Presvedcila jsem manzu aspon na nejaky vitaminy ale nic vic pro to asi neudela. Je taky starsi nez ja, tak by asi chtel mit uz i klidek😃😃a ja porad otravuju

maaadar
9. bře 2022

My jsme se snažili slabší rok. Měla jsem limit, že ještě třeba 2 měsíce a začnu se smiřovat, že třetí prostě nebude. Nakonec se podařilo přesně v té době, kdy jsem to přestala řešit a začala plánovat, co budu dělat dál. Klasika 😀

marselina
9. bře 2022

@ls_86 my se s manželem snažili snad tři roky.
Loňský rok jsme se rozhodli pro ivf, také nás tlačil vek. Teď v únoru se nám narodil chlapecek ( já 41, manzel 43)

marselina
9. bře 2022

@ls_86 jinak deti mají 13 a 16 let😂

ls_86
autor
9. bře 2022

@maaadar 😁to jsem slysela uz vickrat👍👣❤

ls_86
autor
9. bře 2022

@marselina hlavne, ze se zadarilo❤👍🤗

hanynka1704
10. bře 2022

@marselina měli jsme to podobne,snažili jsme se 3,5 roku. Otěhotněla jsem hned po vysazeni HA,ale bohužel v 10tt ZT. Objednala jsem nas do centra hned,bylo mi 37,manželovi 40,nebylo na co čekat. IVF ne/dopadlo,znovu v 10tt ZT,následovali i SP. Nakonec jsme si loni v březnu vyzvedli 1ze 2 zamrazených embryjek a teď nám tu spinka 3mes.broucek💙💞. Nicméně cesta to byla trnitá, nehodlala jsem se toho snu vzdat. @is_86 držím palečky✊🍀 Jinak mám ještě skoro 19leteho syna. 😍

veronicka89
10. bře 2022

Zkuste gel na oplodneni a tabletky zeleza 🙂

rituska88
11. bře 2022

@ls_86 Ahojky. Mám to trochu podobně. S bývalým manželem mám syna, kterému v květnu bude už 8 let. Když jsme se rozhodli pro druhé dítko, 3x jsem potratila. Prošla jsem všemi možnými vyšetřeními, jejich závěr byl, že já jsem naprosto v pořádku a pravděpodobně byla chyba na straně manžela. S manželem jsme se rozvedli - jedním z důvodů bylo, že on už stejně děti nechtěl a já ano, tak se rozhodl pro pohodlnější život. Teď mám už víc jak 2 roky přítele, který je o 10 let starší (já 34, on 44). Vlastní děti nemá, mého syna bere jako by byl jeho vlastní, ale rádi bychom i společné miminko. Dlouho jsme váhali, s manželem jsem totiž vždy otěhotněla ihned, tak jsem měla strach ať se neunáhlíme dokud nebudu mít jistou práci v městě, kam jsme se přestěhovali. Teď se už 5.mesic snažíme, teda snažíme...nesnažíme, ale dáváme tomu volný průběh, MS mám ihned po vysazení HA pravidelnou, ale jinak se nijak nesleduji a prostě se milujeme když chceme a ne když bychom měli,, protože plodné dny''. Oba bereme dlouhodobě nějaké vitamíny, teď jsme přidali gel na podporu početí, ale přiznám se, že už taky začínám být nervózní... Přítel se boji, že třeba bude chyba na jeho straně, já zas, že třeba se mnou je něco špatně - přecejenom 3 zamlklá těhotenství v minulosti...i když teda s jiným partnerem, ale kdoví... Na druhou stranu si říkáme, že máme syna a je nám spolu fajn, vyloženě nám nic nechybí, ale asi by pro mě nebylo jednoduché se smířit s tím že už bych nikdy neměla miminko... Říkám si, že s bývalým to třeba nešlo, protože on ho stejně nechtěl a nechtěl se mnou žít, tak to tak asi mělo být a teď mám super chlapa, který by byl i super tátou, tak snad to půjde... Vypadám i cítím se pořád na 20, ale asi bych si měla přiznat, že 20 už mi dávno není a že to třeba nepůjde tak rychle jak bych si představovala...

lenulacek
11. bře 2022

@ls_86 to už bych dávno řešila s doktorkou.
Já mám dvě holky, třetího jsme pocali v mých 35 na první pokus..
Hodně štěstí ❤️

hanynka1704
11. bře 2022

@rituska88 ty ještě relativně cas máš,ale co přítel? Může být i na jeho straně chyba? A řeší on nějak věk? Takhle to můžete zkoušet ještě měsíce,roky...

fatal_error
11. bře 2022

@ls_86 Podobne nevim, ale mame 2 kluky, ihned po porodu druheho jsem vedela, ze chci 3 deti, jenze manzela se mi podarilo presvedcit az kdyz bylo mladsimu rok a 3/4. Nicmene vyslo to na prvni pokus, ale bohuzel po 1. screeningu to bylo cely na hovno a jeste se potvrdil Downuv syndrom (puvodne vysel dokonce Edwards), takze v prosinci vyvolany potrat. Ted jsme tomu dali dalsi 1 pokus a bylo z toho biochemicke tehotenstvi, co ani nestalo za rec, pouze 4 dny zpozdeni a carka na testu uplne slaba a nesilila. Ted tomu dame 2. pokus a ten bude uz posledni. Pak to cele jednou provzdy uzavreme. Za tejden je mi 38, takze kvalita vajicek uz je v haji. To mi mimochodem kladli na srdce v r. 2019 v pronatalu, ze po 35 jde ta kvalita do haje uz velmi rychle a meli pravdu. Pri 1. screeningu, ktery ted na podzim vysel blbe, mi to tam pani doktorka taky nezapomnela ponekud netaktne pripomenout, ze v tomhle veku (37) uz ta vajicka nejsou nic moc. 🤦‍♀️
Jsem na sebe nastvana, ze jsem si to nedokazala doma prosadit driv, treba pred rokem, uz mohlo byt 3. ditr na svete, no nic, uz to nezmenim, ale asi si to budu navzdy vycitat.

eliza1984
11. bře 2022

@fatal_error to tak neberte. Já mám jen jednoho syna. Je mi 37 a půl let. Loni v květnu jsem otěhotněla, to mi bylo ještě 36 a byl Down, 13. týden jsem šla na interrupci.Radši nic než takto postižené. Po dvou menstruacích jsme začali znovu. Byla to smůla. Máte dobré, že už dvě děti máte. Nechtěla bych, aby byl synek sám. Asi půjdu už rovnou na umělé a budu se modlit, aby tam jedno vajíčko našli. Jinak mi nyní otěhotněla kamarádka 37 let s prvním dítětem a vše se zdá ok. Je to hodně o náhodě. Mě tedy v Pronatalu, kde jsem byla i na hysteroskopii jestli jsem po interrupci ok s věkem tak nestresovali. Jde jen o jedno dobré vajíčko, to musí přijít..Ten stres jste stará atd je spíše kontraproduktivní. Jinak já si myslím, že mám takovou raritu. Mám dominantní pravý vaječník, který to asi táhne celý život. Takže mám např. čtyři, pět ovulací zprava a jednou zleva. Myslím, že už končí. že už pouští špatná vajíčka a ty zásoby mám vlevo. I doktorka mi řekla, že vidí mnohem větší zásoby vlevo. Takže když cítím ovulaci zprava a to tak většinou je, tak si říkám, zase z toho nebude nic. Kéž by šlo při IVF nastimulovat jen levý, ten pravý mě nezajímá

fatal_error
11. bře 2022

@eliza1984 kdyby slo o prvni nebo druhe dite, tak vek vubec neresim a jdu do toho klidne ve 40, fakt jo, ale treti dite beru jako neco navic a take neco, co bude dost narocne a tedy by bylo vhodne byt jeste aspon v ramci moznosti v kondici a pri sile. 🙂

s tim vajecnikem to ale tak je, pravy vajecnik je dominantni a ovuluje casteji. ten nas Down byl zrovna z leveho a doktor z toho byl tehdy celej pryc, ze tehotenstvi z leveho je mene caste, protoze i ovulace z leveho je mene casta. ja to tehdy od nej slysela poprve.
dalsi vec je, ze mam PCOS a ovuluju dost malo, repspektive vetsinu zivota jsem temer neovulovala, takze jeste v r. 2019 mi v Pronatalu sdelili, ze mam "obrovskou ovarialni zasobu" a to mi bylo uz 35 let. ale rok po druhem porodu mi naskocil pravidelny cyklus, takze telo se nejak opravilo. 🙂 nicmene od te doby mi moc vajicek neubylo, protoze mesic po te informaci jsem tehdy otehotnela (duben 2019), menstruace mi po porodu nabehla az v lednu 2021, na prelomu srpna/zari 2021 jsem zas otehotnela a byla tehotna do pulky prosince (to byl ten Down, potrat v 17.tt), prvni MS po revizi prisla koncem ledna, takze od informace, ze mam obrovskou ovarialni zasobu, jsem "vyplytvala" zatim cca 8 vajicek (mam delsi cykly). 🙂
cili verim, ze vajicek mam stale na rozdavani, akorat ta kvalita nebude kvuli veku uz bohuzel nic moc, to je proste fakt. Tak uvidime ted ten posledni pokus.

eliza1984
11. bře 2022

@fatal_error tak držím palce. Mi jsme oba naprosto zdraví, amh mám 1.08, prý je norma jedna. Snad se jedno vajíčko najde. Když bych měla dvě děti, tak už bych se vůbec nestresovala. U mě je i problém, že jsem dost vyčerpaná. Syn je praktocky pořád ze školky doma, je tam první rok a má rýmu, kašel, je nemožné s ním udělat pořádně práci do práce, či vaření a uklízení, jsem jak vyždímaný hadr prostě a nevím co s tím Ž u žen je víc z pravého mi teda v Pronatalu neřekli, někde jsem četla, že se vaječníky střídají

eliza1984
11. bře 2022

@fatal_error jinak syna mám z levého,nechápu, proč Vám to tak komentovali

rituska88
11. bře 2022

@hanynka1704 No právě, má strach, že třeba bude chyba na jeho straně. Tak jsme si řekli, že ještě chvíli počkáme a kdyby se nedařilo, tak půjdeme na vyšetření. Já jdu v květnu na gyndu na preventivku, tak pokud do té doby neotěhotním, necháme se zkontrolovat.

hanynka1704
11. bře 2022

@rituska88 určitě to neodkladejte. My jsme šli do centra v mých 38letech,hned po prvním neuspechu. Trvalo nám to 3,5 roku a to i s pomocí centra,takže fakt je to jeden velký otazník. Ani klinika není bohužel zaruka😔,držím moc palečky ať je vse ok a zadari se✊🍀

michaelapemi
13. bře 2022

@ls_86 máme skupinku 38+ tam se snažíme podporovat. Kdyby jste chtěla přidejte se

fatal_error
13. bře 2022

@michaelapemi muzu poprosit o odkaz? pristi tyden mi bude 38. 🙂

ls_86
autor
13. bře 2022

@veronicka89 už ho mam koupeny😊

ls_86
autor
13. bře 2022

@rituska88 Musíme doufat, ze se zadari🙏. Ten vek mame dost podobny....ja 35, manzel 45. Rozhodne to nebudeme resit nejaky radikalnejsim zpusobem. Manzela bych nepresvedcila, takze proste budeme zkouset prirozene a bud se zadari nebo ne🤷‍♀️

ls_86
autor
13. bře 2022

@lenulacek dekuji moc! Ja si nechala poradit max nejake vitaminy. Ovulka probiha....manzel je rad za dve holky a za kazdou cenu dalsi nechce, takze bych ho nikam nedotahla😃. Ale aspon jsem mu ted naordinovala folandrol, tak uvidime.

ls_86
autor
13. bře 2022

@fatal_error tak to je mi lito🙄. Taky si uvedomuju, ze nejsem nejmladsi ale nekomu se to povede hned i ve vyssim veku, tak proc by to neslo nam...Navic muj gynekolog nevidi v tomto veku nejaky prilis velky problem. Rikal ze po 40ti uz to byva horsi....
Ja ho taky nejakou dobu presvedcovala. Ten uz by mel nejradsi klidek😂. Zkouset do 40ti to ale nebudu, takze pokud se jeste par mesicu nebude darit, budu to muset v sobe taky nejak uzavrit a smirit se s tim...