Nemysli na to!

mala_carodejka
29. zář 2016

Ahoj... tak já nevím.. už jsem tady pár diskuzí četla i do pár diskuzí psala a můj problém stále trvá 🙂
Mám za sebou jedno mimoděložní a pravý vejcovod pryč a jedno zamlklé těhotenství v 7. týdnu. Toť v letech dávno minulých.
Od té doby se spousta věcí změnila a my se s mým teď už mužem asi půl roku snažíme a nic.
Kolem těhotní většina jako lusknutím prstu. Hned.
Nemusíme asi říkat, že jim to všem samozřejmě přeju, ale mám trochu narůstající vnitřní smutek a strach, proč nám to nejde.
Rada "nemysli na to" patří k mým nejoblíbenějším 🙂) jen ji neumím naplnit. Totiž nejde o to, že bych na to myslela stále a kopala se doma večer nudou do zadku, náš život je naopak poměrně hodně vytížený a volných chvil na nějaký hloubání tolik není. Ale stejně na to myslim. S každou blížící se periodou, neumim asi jinak.

A tak moje otázka zní - otěhotněla jste některá i přes to, že jste se už nějakou dobu snažili a zoufale chtěly otěhotnět a tak na to často myslely?? 🙂)

díky a krásný den, dámy 🙂

elchacz
29. zář 2016

Ahoj 🙂 tak já tě uklidním (nebo jen odpovím) Nám se to povedlo a to i přes to, že jsem na to myslela a ne jen já, ale i manžel za mnou chodil před blížící se periodou a vyptával se jestli už :D jakobych snad byla vědma nebo co. My se snažili něco okolo jednoho roku, v průběhu jeden spontání potrat v 6.tt a ne příliš radostivý manželův spermiogram. Ale nakonec se zadařilo. A jak říkám, mysleli jsme na to, manžel bral prášky, oba jsme pili bylinkové čaje a já ještě šla na fyzioterapii a měřila ovulaci :D prostě dokonalá "snažilka"
Jediný, k čemu jsem za ty měsíce dospěla bylo to, že mimčo se samo rozhodne až k nám přijde, respektive že víc už pro to snad ani dělat nemůžu, tak si ty naše buňky zasloží více trpělivosti a důvěry ;)

eloise02
29. zář 2016

Nám to trvalo 13 let. A otěhotněla jsem ve chvíli, kdy to absolutně nikdo už nečekal - v 36 letech 😀 Ale já teda nemůžu říct, jak někdo tvrdí, že je to o psychice, protože já na to rozhodně zoufale nemyslela, netrápila jsem se tím. Jen prostě po 13 letech - kdy jsem nebrala žádnou HA ani jsme se nijak jinak nechránili, najednou bum a bylo to. 😀

juanka
29. zář 2016

Nám se zadařilo myslím si právě proto, že jsem na to myslela: vařila jsem si ty správné čaje, brala vitamíny a tak 🙂

diva_ziva
29. zář 2016

Mne teda pomohlo na to "nemysliet". 🙂 Samozrejme, prestat na to mysliet sa neda na povel a akokolvek som sa o to snazila, tak som na to myslela, hlavne okolo ovulacie a pred MS. Nakoniec sme sa zo zdravotnych dovodov museli prestat na chvilu snazit, prestala som na to mysliet a z jednej nepravdepodobnej suloze len tak pre radost sa to podarilo. Mozno nahoda. Ja som dost uzkostliva, emocionalna a stresujem, takze u mna psychika mohla hrat rolu. Ale kazdy to ma samozrejme inak a hlavne - neda sa na to nemysliet na povel! Takze sa riad sebou, rob to, z coho mas dobry pocit (ci uz je to meranie teploty, ovu testy alebo nohy na stole a tazka pohoda). 🙂

petuliee
29. zář 2016

moje sestra naprosto zdravá a otěhotněla až po roce nechráneného styku.... pak se hrozně divila.... Držím palce at se i Vám brzy zadaří 😉 my sme ted přišli o miminko ve 13tt, tak sme taky ve snažeení, piju čaj, měřím teplotu..... bude dobře a prcek si k Vám najde cestu....

no_title
29. zář 2016

já se snažím dostat do stavu "je mi to jedno", ne vždy to jde, minulý cyklus se mi to i podařilo, podstoupila jsem i IUI, ale k otěhotnění to nepomohlo. Spíš si myslím, že to pomůže jen psychice než že by psychika zablokovala třeba uhnízdění miminka.
Jinak, já bych za radu "Nemysli na to" lidi někdy profackala na potkání 😀. Zvlášť když má ta konkrétní žena jednoznačný fyziologický problém jako třeba PCOS nebo endometriózu (slyšela jsem, že takhle chytře někdo radil i ženě, co neměla vejcovody)

diva_ziva
29. zář 2016

@no_title Presne, rada je to debilna. U nas nebol fyziologicky dovod, ale aj tak to neslo. Akurat som potom mala pocit, ze nam to nejde, pretoze na to myslim 🙄 🙄

mala_carodejka
autor
29. zář 2016

Přesně ! Přesně to je ten pocit - ze se pak teda zuby nehty snažím dělat ze na to nemyslím a přitom to v podstate snad i sama před sebou jen hraju 🙂) je to zvláštní psychicky začarovaný kruh

rohapet
29. zář 2016

Ahojky holky...dam jsem fotecku chci se jen zeptat,jestli něco vidíte...

alilisi
29. zář 2016

A já na to myslela pořád :D nakonec se ukázalo že ,,nemyslet na to´´ by mi vůbec nepomohlo, protože by mi to ovulaci stejně nenavodilo :D Takže asi jak kdy, ale mě tyhle chytrý řeči vždycky akorát tak naštvali 🙂

no_title
29. zář 2016

@rohapet já tam ducha vidím 🙂

rohapet
29. zář 2016

Opravdu?ten test už je uplne suchy😕

rohapet
29. zář 2016

@no_title ještě připadám jednu...ja jsem totiž krvacela jeden den misto ms...tak jsem zkusila test 😯

rohapet
29. zář 2016
tahejhula
29. zář 2016

U nas "nemyslet na to" zabralo na 100%. Jenze to neni o tom, ze si jednoho dne reknu, ze na to nebudu myslet a tak na to nemyslim. Proste zasahly okolnosti tak, ze jsem na mimino pro samou praci, behani a unavu zapomnela. Vlastne jsem se spise dostala do faze "ted radsi ne, az za mesic, dva". A bum, bylo to tam.

no_title
29. zář 2016

@rohapet to mohla být nidace. Zkus za 2 dny další test, to už by měla být čárečka vidět zřetelně 😉

rohapet
29. zář 2016

@no_title beru utrogesran....16 az 24...26 jsem krvacela a pak už nic...moje mudr má dovcu😥

no_title
29. zář 2016

@rohapet tak můžeš zkusit jít na krev jako samoplátce. Dá se to udělat v podstatě v jakémkoli odběrovém centru třeba i na fakultce. Já jsem platila cca 300,- ale našla jsem i laboratoře, kde to stálo 178,-. Výsledek jsem měla za 2 hodiny a měla jsem 100% jistotu. Pokud bude výsledek pozitivní, tak šupky hupky na gynekologickou pohotovost (kvůli tomu krvácení), kde ti pravděpodobně doporučí nadále zavádět Utrogestan.
Já tam toho dušíka vidím, jak citlivý je ten test?

berblin
29. zář 2016

@mala_carodejka u nás se přesně nedařilo, když jsme se maximálně snažili a oba mysleli na miminko. Jakmile jsme již ztratili naději, a začali se orientovat zcela jiným směrem, tak jsem otěhotněla, krátce před mými 40. Poté, co už i lékaři vyloučili další těhotenství, jsem otěhotněla podruhé.

rohapet
29. zář 2016

@no_title citlivost 20

tahejhula
29. zář 2016

@rohapet zkus si koupit citlivejsi, treba Lady Max v lekarne Dr.Max. Jako neco tam vidim take.

rohapet
29. zář 2016

@tahejhula kezby dekuju...brisko poboliva😕

no_title
29. zář 2016

@rohapet 20 je dost, ideálně bys měla testovat s citlivostí 10, což je třeba test od Dr. Max, ten je nejspolehlivější.

rohapet
29. zář 2016

@no_title právě nevím co ten utrogestan....dala mi ho hlavně na udržení...

rohapet
29. zář 2016

@no_title a jaky je rozdíl Prosím mezi tou citlivosti dekuju

monikagurthova
29. zář 2016

@mala_carodejka my si na Elišku museli počkat 3 roky uz jsme se i smířili s tim, ze dítě mít nebudeme a najednou to přišlo ani jsem skoro nevěděla kdy a jak 🙂 ale opravdu ti přišlo az ve chvili kdy jsem se vnitřně smířila s tim, ze děti mít nebudeme.

aklin
29. zář 2016

Na pozitivni test jsme cekali 3 roky. Pro me bylo prekvapenim kdyz jsem necekane po tolika letech otehotnela. Pomohlo mi, ze jsem na to nemyslela, proste jsem mela na starosti uplnr jine veci, ktere mi umoznily na to nemyslet.

lv
29. zář 2016

Uvedená rada se řadí vedle "vzchop se", "nesmíš se tomu tak poddávat" pro člověka v depresi

kmotra87
29. zář 2016

Já jsem v prosinci měla ZT v 8. týdnu. A úplně miluju, když mi radu "nemysli na to" dávají kamarádky, které měly podobný termín jak já a chlubí se fotkama prcků. Občas se na to dá nemyslet, ale vždy musím hlavu zabavit něčím jiným. Např. dovolenou, prací nebo koníčky. Když jsem pak třeba jeden den doma a nevím co čeho "píchnout" přijde akorát depka ☹
Manželovi už jsem i zakázala ptát se mě když přijde MS 🙂
Bohatě stačí když PMS má podobnou formu jako začátek těhotenství 😀

no_title
29. zář 2016

@rohapet no, 10tkové testy reagují i na nižší hladinu HCG, jsou přesnější. Ale 100% jistota je jen z krve.