Holky poradíte prosím měla jste některá problém s otěhotněním v tomto věku už dvě děti máme ale chceme třetí ještě ale měli jsme problém s otěhotněním prostě to nešlo já v pořádku přítel v pořádku a řešili jsme to s doktorou skoro rok a furt nic ? Nikdy jsme žádný problém neměli může to být věkem. Zkoušeli jste nějaké bylinky čaje vitamíny a tak. ..moc děkuji.
@petta1 Kvalita vajíček se nepozná z toho, že probíhá ovulace. Také jsem neměla žádné problémy s ovulací, cyklem atd. Ve 34 letech během roku a půl 4x těhotná, nikdy to nedopadlo dobř. 3x zamlklé, 1x ukončeno pro VVV plodu. Pomohlo až IVF s genetikou embryí, nyní jsem v 16. týdnu. Můj názor je, že bych se v tom věku nechala vyšetřit v CAR. Návštěva CAR neznamená hned IVF. Držím palce!
Segra s manželem se teď snažili šest let ... ani u jednoho viditelný problém ... vitamíny, změny stravy, životosprávy a pod.... člověk by řekl, ež se stavěli na hlavu a nic. Na jaře byla v lázních... Mno a měsíc zpět odvolala velkou rodinnou oslavu svých čtyřicátin - je na konci prvního trimestru a opravdu nemá energii na velkou rodinnou slavnost 🙂 . (Takže u nich pomohlo vypadnout ze stereotypu, no.)
Po roce snažení v tomhle věku bych hnedka šla do car. Není čas ztrácet čas.
@martina0888 kolik taková návštěva v Car stojí .
Ahoj, první porod ve 39 (těhotná po 3 měsících), druhý porod ve 41, těhotná hned při první menstruaci a ještě při kojení :D Já teda problém neměla žádnej..a ještě připisuji, že přítel je o 8 let starší..!
Otěhotnění ve 40 letech může být náročnější, ale rozhodně není nemožné. S věkem se snižuje plodnost a zvyšuje riziko komplikací, ale mnoho žen úspěšně otěhotní i po čtyřicítce.
Některé z hlavních výzev zahrnují:
Snížená plodnost: Šance na otěhotnění ve 40 letech je přibližně 4,5 %.
Vyšší riziko komplikací: Větší riziko těhotenské cukrovky, vysokého krevního tlaku a preeklampsie.
Chromozomální abnormality: Vyšší pravděpodobnost genetických problémů, které mohou vést k potratu nebo vrozeným vadám.
Na druhou stranu, těhotenství ve vyšším věku může mít i své výhody, jako je větší životní zkušenost a stabilita. Pokud máte problémy s otěhotněním, doporučuji konzultaci s odborníkem na reprodukční medicínu, který vám může nabídnout různé možnosti, jako je asistovaná reprodukce.
Já bych do třetího umělým nešla. Byla jsem rozhodnutá, že když druhý nepude tak nepude. Snažili jsme se přes půl roku, než se zadařilo. S prvním to šlo hned na první pokus. Ale nechat si zhuntovat tělo, pichat do sebe injekce... Možná bych zkusila nějakou alternativní cestu. Jít k léčitelce, bylinkářce,
@petta1 Nic, je to na pojišťovnu.
Ono to je fakt dost individuální, někomu se podaří a někomu ne, kamarádce se podařilo i po 40, ale to neznamená, že to půjde hladce i u vás. Samozřejmě, že je to věkem, ta kvalita vajíček prostě slabne.
Jakože já neříkám, že to není možné, ale po 40 je tam těch rizik prostě mnohem víc než například ve věku kolem 25-ky, to je myslím, všem jasné.
@martina0888 no ve 40 už se platí...vím ze své zkušenosti...jen konzultace se neplatí.
@lenkalubina Já jsem myslela konzultaci...Paní se mě ptala, kolik stojí návštěva CAR.
@petta1 Otěhotněla jsem ve 40ti a to hned třetí měsíc. Na mě věk neměl absolutně vliv. Doktorka si dívala na UTZ, jaká je zásoba vajíček... Moc držím palce 🙂
Ještě mi 40 není, a mimčo máme po 5letech snažení, jednou se povedlo ale bylo mimoděložní. Také mám už dvě děti a ty byli "na poprvé", to druhé snad jen při myšlence.
@katesmile já to stejne jak přes kopírák...akorát manžel +2roky více než ja
Nevyžádaná...miminko je sice krása, ale počítáte i s pubertou v pozdním věku? Matka měla ještě 2 holky před 40kou, jejich otec po 40ce. Teď vdavali nejmladší sestru a to má otčím 74, matka 65. Zdravotní problémy, vnoučata už si moc aktivně neuzijou. I tohle je nutné zohlednit. Když byly holky mladší, tak si okolí na dovolené myslelo, že je vyvezli prarodiče, i ten přístup k výchově byl jiný. Bez nás dvou puberťáků by to popravdě ani pořádně nezvládli. I s tímhle je nutné počítat. Já rodila kolem 30. A popravdě jsem ráda, že už mám ty mimina za sebou a puberťáky zvládnu ještě při síle a mentální zdatnosti.
@tipata taky nevyžádaná...ja myslím, že autorka zvládá matematiku třetí třídy, aby si spočítala kolik je 40+18. Některé ženské jsou telesne i duševně jako seniorky už ve třiceti. Myslím, že tvůj komentář je úplně zbytečný a vlastně ukazuje, že to možná budeš ty, kdo byť věkem mladý, je mentálně v minulém století.
To je tak, když lidi místo ve 20 chtějí děti tesně před mmp . No ve 40 je šance na otěhotnění fakt mizivá otěhotní přirozeně 1/100 zatímco ve 20 otěhotní 99/100... Takže neztracej čas a jdi na ivf. Ale nejdřív se dobře rozmyslí jestli na to budeš mít vůbec energii. Prober pro a proti, aby jsi tu pak za rok nepsala jak si v depresích a nic nezvladas.
@tipata přesně dělají si děti ve 40 neli dýl a pak nemají energie ani sílu.. tyhle 40ky vídám na hřišti a je to děs.... Chudáci děti.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@petta1 osobní zkušenost nemám, ale věkem to rozhodně být může, ve 40 letech už většina žen nemá velké procento dobrých vajíček. Pokud třetí dítě opravdu chcete, radila bych na nic nečekat a objednat se do CARu. Třeba se povede i přirozeně, ale úplně si nemyslím, že je ve čtyřiceti letech ještě čas čekat
další rok dva, jestli to vyjde.