ahoj nevím jestli tato diskuze patří zrovna jdeme na to tak se kdyžtak omouvám 🙂 Jaký věk si představíte pod pojmem mladá maminka? Podle mě tak 15- do těch skoro 18. Ale jde o to mě je 19 s přítelem plánujeme mimi brzy, Ale moje máma mě říká že bych byla hloupá kdybych měla dřív než tak ve 24 letech. Jak to vzaly u vás těhotenství (19-24 let)
@jokerka Je fakt, že 19letá maminka je pro mně mladá maminka (ale možná je to tím, že já mladá maminka rozhodně nebudu 😀 ). Ale jestli dítě opravdu chceš a cítíš se na něj, tak proč ne.
Jak je na tom přítel? Kolik mu je let, bydlíte spolu, dovede vás finančně zabezpečit? Jestli bude mimi plánované, není naškodu naplánovat i vše okolo... 😉
Ahoj 🙂, já si mladou maminku představím kolem těch 25 let 🙂 rozhodně si nepředstavím třeba nějakou 15letou...Záleží, jaké máte zázemí atd, jak dlouho jste s přítelem, jestli se na dítě cítíš připravena...
já osobně jsem chtěla dítě už v 18ti 😀 ale teď zpětně si říkám, že 18 je na dítě ještě hodně mladá. 19 je tomu podobně. Podlě mě nejlepší věk na první dítě je tak 21let, ale já otěhotněla v 25letech a tchýně si neodpustila připomínku, že sme měli počkat. Takže asi tak. Přitom, já už chci druhý.
Je mu 21, no bydlely jsme spolu ale musely jsem se vystěhovat :/ Určitě by finančně zabezpečil je hodně šikovný ohledně práce 🙂 Já jen tak přemýšlela jsem tu četla diskuzi jak reagovala rodina na těhotenství tak jsem si vzpomněla co mě řekla máma, no ale můj táta co by děda vnoučat od sourozencu nema vubec zajem o své vnoučata :/ , ale tak rok dva počkám 🙂 s přítelem jsme něco malo přes rok 🙂 tak to je ještě brzy no 🙂 asi si ještě potřebujeme užít sebe než sem pustíme malýho čertíka :D
@jokerka nejde o to hloupá, to není správné slovo. Já si myslím, že ideáně je mít mimi 23 až 28....první....jde o to, že je dobré, když člověk má rozhled, nasbírá zkušenosti, cestuje...."užije si partnerství, i života před tím, než má velkou zodpovednost za někoho jiného......o o si myslím jde. Nejde říci hloupá....navíc není od věci nasbírat pracovní zkušenosti, udelat si VS nebo to zkusit....
Jak se vám narodí mimi, už to není bezstarostné....ne ve zlém, ale už to nikdy nebude jako dřív....a to nemyslím, že je to špatné, naopak, je to krásné...ale když máš tohle vše za sebou....užila sis diskotek, poznala jiné země...máš dobrou práci...jak se narodí mimi, je to vše jiné....
my měli první mimi, když mě bylo 27 a myslím si, že to bylo akorát.....a i tak jsem měla rozdílné představy o miminku v 19ti a ve 26 🙂)) jsem štastná, že máme deti....nikdy bych nemenila a i tak, kdybych to mohla znovu ovlivnit, znovu bych je chtela ve stejnem veku. - 27letech. Nemám dojem, že me neco chybí....že jsem se malo nacestovala, málo nachodila s kámoškama a jsem ráda, že mám krásný život s detmi....díky Bohu za to. alle dřív bych mela dojem, že me neco uteklo....dřív nebo pozdeji ano.
Tak se drž a hodne šěstí při rozhodování....
PS kdybych otehotnela ve 20ti, tak na potrat bych nešla...samozřejme že ne...ale my můžeme ovlivnit, zda otehoníme nebo ne.... 😉
v 19 je to opravdu brzy, být tebou počkám...v 25 to pak jistě oceníš 😉
@jokerka cestujte.....a užívejte si jeden druheo, poznávejte se....a pak vás bude víc....
ja bych mela obavy, zda když v 21letech bude chtit mimi nebo i 23letech, zda v pozdejším veku nebude mít dojem, že mu neco uteklo...ale neznám ho!!! muže být rodinný typ a štastný s deckama.....ale dej si čas, dobře si promysli, kdy a s kým si mimi pořídíš .-) hodně štěstí....a at ti vše vyjde jak si přeješ...
děkuji za odpovědi 🙂 taky jde o to třeba dýl by to nešlo a po 30 je to rizikové většinou. Jenže jasné to nikdo neví jak to bude u mě třeba to pujde hned, nebo dýl nebo vubec :/ Ted nemám nic proti starším maminkám ale mama mě měla ve 40 a to já prostě nechci bejt stará máma .
Je mi 22, cekame mimco, ktere jsme chteli a snazili se o nej. Jiz jednou se zadarilo,ale nevyslo to. A brali jsme se s manzelem pred rokem a pul. Me bylo 21, jemu 25 tenkrat 25. Uz tenkrat jsem si vyslechli, zda neni brzy atd...at si rika kdo chce co chce, my se na to citili a chteli to. Ted jsme svoji,postavili jsme barak, oba mame praci, cekame prcka...a nepripadame si, ze jinak by nam bylo lepe. Mame ten ideal,jak si zivot predstavujeme. 🙂 takze pokud se na to citite v 19 a 21...proc ne? A ti, co vas maji radi a vidi vas stastne, tak se budou radovat s vami 😉 reakci bych se nebala. Plnoleti jste, je to vas zivot a kazdy sveho stesti strujce 😉
@jokerka jde o to chovat se zodpovědně. Jestli máš ukončený vzdělání, práci, bydlení a to samý i budoucí otec a milujete se, proč ne. Ale dítě je závazek na celý život a je mnoho maminek, které si ho pořídí, protože prostě dítě chtějí, ale nepřemýšlí a pak brečej a natahujou ruce. Takže je to ke zvážení. V 15-ti je holka sama ještě dítě, rozhodně ne mladá maminka.
Je mi 21 let, jsem vdaná, mám krásného osmiměsíčního synka, studuji prezenčně VŠ a na pár hodin pracuji 😀
Nikdy jsem nelitovala toho, že ho mám, díky němu se můj život naplnil a dostal směr. Z vlastních zkušeností bych řekla, že hodně záleží na chlapovi (ač si ten můj miminko velmi velmi přál, tak to bylo ze začátku těžké, můj muž měl "krizi rolí", kdy se nedokázal srovnat s tím, že manželský a otcovský život s sebou nese určité povinnosti a závazky a já jsem odhalila svůj silný mateřský cit), a také na prioritách, do čehož spadá sféra finanční,kariéra, společenský život a tak dále...Však nikdy nic nezjistíš, dokud to nezkusíš...Hodně štěstí 🙂
Mimochodem, mládě je plánované a kdy jsem otěhotněla, tak jsme spolu nebyli ani rok (ale já jdu do hodně věcí po hlavě 😀 ).
@jokerka pro mě mladá maminka je 19 let, myslím si, že máš ještě hodně před sebou. Ještě si užívej, pak už budou jen závazky. Pak by sis vyčítala, že jsem toho tak málo stihla. Ve tvých letech jsem ani neměla pomyšlení, že bych měla první dítě. Opravdu nemáš kam pospíchat.
Já jsem se vdala ve 24 letech a první dítko budu mít ve 27 letech (taky jsem dříve nemohla). Ideální věk pro první dítě je 23 až 30 let.
@jokerka Ahojky porodila jsem v jednadvaceti 🙂 a miminko bylo plánované myslím že dnešní doba neuznává mladé maminky furt slyším že se nevyblbneš a podobně ,ale dříve bylo zvláštní nemít dítě brzo 😀 tělo ženy na porod je nejideálnější okolo 19,20 🙂 mám bezvadného doktora a když jsem za ním přišla že chci miminko aby mě prohlídl jestli jsem zdravá tak sám od sebe řekl že je bezva že jsem se tak rozhodla že denně mu tam ženy bréčí že nemohou otěhotnět protože budujou kariéru a když se jim zachce mít mimi tak je jejich tělo staré 😢 a proč ho nemít když chceš? a cítíš se na to?já ve vyloze koukala na dupačky místo sexi spodního prádla 😀 a v den narození mé dcery byl pro me ten nejkrásnější okamžik 🙂 jo a me mamce a tatkoj je 42 😀 nejsou hlídací babi a děda to po nich nikdo nemuže chtít ,ale malou milujou 🙂
@jokerka Já otěhotněla ve 22 letech nevím zda jsem byla mlada nebo 😀
ale každopádně v pohode😉
má svagrova porodila v 18 a také v pohodě dnes má desetiletou holku,kámošku.....
samozřejmne záleží na více faktorů má furt mého brachu 😀
dodělala školu...
super,ale samozřejmne me dceři kdybych ji mela nedoporučuji 😀
je to zodpovědnost a strava jake si svobody což je pro mláde lidi Důležite.
Držím pěsti 😉😉😉😉😉
Možná, že je trošku sebevražda sem psát 🙂 Je mi 19 let, od 16 nežiji s rodiči ( složité vztahy, situace, na dlouhé povídání ) Chtěli jsme se vzít v mých 18, partner ( nyní manžel ) je o šest let starší 🙂 Nakonec jsme se rozhodli, že počkáme, jestli se rodina nesmíří - místo toho se vše zhoršilo, letos v červenci jsme se vzali, po třech a půl letech, v říjnu jsme zjistili, že čekáme miminko - PLÁNOVANĚ ( máme byt, auto, jsme zajištění !! nic nám nespadlo do klína !! vše máme svou zásluhou ). Manžel je na každém ultrazvuku, včetně toho prvního, už teď by nejraději maloval pokojík a já vím, že bude skvělý tatínek 🙂
@nkubountova moc vam držím palce fandím a gratuluji 😉😉😉✌✌✌✌✌🍼🍼🍼🍀🍀🍀🍀
@nonacek Děkujeme 🙂 jo jinak jak jsem psala, že ten příběh je na dlouho, tak mi došlo, že ho některé možná znáte z TV 🙂 a ještě jednou moc moc děkujeme! 🙂
Ahojky tak mi je 24 a partnerovi 29 🙂 chodíme spolu skoro 6 let, skoro 2 roky spolu bydlíme 🙂 teď v srpnu jsme se vzali a miminko plánovaně čekáme příští rok v červnu 🙂 jsme finančně zajištěni, máme svůj byt, auto, ... rodiče byli překvapeni, ale rádi 🙂 už se na bobka těší a my taky 🙂 ( nikomu jsme neříkali že plánujeme mimi, kdyby se zadařilo, chtěli jsme to jako překvapení)
Je mi 22, přítelovi bude 24 a myslím, že to je akorát věk. Máme půlroční holčičku a jsme šťastní. Často slýchám, jestli to není brzy a že jsme si měli užívat (nevím čeho???) a nejvíc mě dostává, když se někdo zeptá, jestli bylo miminko chtěné, to bych mu dala mezi oči!!!!! Dle mého do těch 25 mít první.
Na tohle má přece každý jiný názor, nech si ten svůj... 🙂 Mně je 19, jsem vdaná (ještě v 18), manželovi je 21 a první miminko plánujeme za dva, max. tři roky 🙂
@jokerka nemyslím si, ze se dá říct, ze po 30 je těhotenství většinou rizikové, dnes se to tak opravdu nebere, jinak přeju Vám správně rozhodnuti, já osobně kdybych měla Tvůj vek a bydlela s partnerem zatím rok tak bych ještě potkala
...mě je 24, příteli 29, zanedlouho spolu budeme 4 roky a v květnu přivítáme na svět našeho chlapečka.. A já osobně si přijdu tak, že budu mladá maminka.. 🙂 A myslím si, že se nedá říct, který věk je na těhotenství ten správný - kdy je brzo, načase nebo pozdě. Pokud to tak člověk cítí, má partnera, o kterého se může opřít a ví, že je schopný miminko zabezpečit... tak ať si ho pořídí klidně ve 20.. 🙂
Já jsem poprvé otěhotněla v 25, připadala jsem si akorát stará, ale na všech vyšetřeních a v porodnici jsem byla tutově nejmladší. Průměrný věk prvorodičky je 29 let, což se mi zdá dost hrozný.
@lrg to jsme na tom podobně 🙂 já porodila ve 24letech a vypadám i teď na 17 😀 no v porodnici se na mě všichni chodili koukat, jak na výstavě 😀 i teď kdo mě nezná si myslí, že je dcerka moje sestra!! 😠
já otěhotněla ve 20, ted je mi 21 a máme doma 3 měsíční holčičku... Sice jsem na nějaký čas ,,přišla" o tu svobodu a bezstarostné mládí ale nelituju, malinkou moc milujeme 🙂
Já jsem prvního syna porodila ve 24 letech a připadla jsem si akorát.. ani mladá ani stará. .. no a těsně před třicítkou stíham třetí děťátko 🙂 Ale pamatuju si, že jsem už kolem 20tky měla takový stavy, že bych mimčo chtěla 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@jokerka Já otěhotněla ve 23..Svatba byla pár měsíců před těhu..mamka byla nadšená,akorát od manželových rodičů zazněla otázka jestli to není brzo,ale pak už se těšili a Maxima milujou..V 19 bych do toho nešla,necítila jsem se ještě dostatečně ,,vyřáděná" 😀 Pokud vedete rodinný život není potřeba čekat..držím palce..