Jak v sobě udržet sperma?

dressage
29. kvě 2016

Zdravim vsechny 🙂

Mam takove dilema. Snazili jsme se 4 roky a vyslo to, ale po 8 tydnech jsem potratila. Nechci aby to trvalo dalsi 4 roky a tak jsem se radila s doktorem jak tomu pomoci. Beru vitaminy, jim zdrave... a take mi poradil, že po sexu by sperma ve me melo zustat co nejdele. Ale moc dlouho se to neda. V noci chodim na WC a jakmile vztanu vsechno ze me vytece. Jak to resite vy?

Dekuju!

andreaandrejka
29. kvě 2016

Já to tedy nijak neřešila, i po sexu jsem šla na wc když se mi chtělo. Pokud se to udržet má, tak tam ty spermie vydrží i když hned vyhupsneš z postele 🙂

dressage
autor
29. kvě 2016

@andreaandrejka ja samozrejme nechci byt nejaka umanuta, ale kdyz mi to takhle rekl, ze minimalne celou noc... je to ubijejici s tim usinat ...a to se stihnou ty spermie dostat tam kam maji?... ja jen, ze mi prijde, ze to vytece uplne vsechno :D

andreaandrejka
29. kvě 2016

Ty správné si cestu najdou, neboj 🙂 A jestli otěhotnět máš, tak to vyjde tak jako tak. Nehledě na to, že spermie v tobě po nějaké době zkapalní a už nejsou tak kvalitní, takže s tím, že by v tobě měli vydržet celou noc, zase až tak moc nesouhlasím. Chápu,že se snažíš, ale pokud budeš řešit tohleto, tak ti to na psychice moc nepřidá a pak to snažení je taky na prd. Držím palce 🙂

obyvatelka
29. kvě 2016

To je teda rada, opravdu 😀 mít je tam celou noc je blbost, pokud se mají dostat spermie k vajíčku, tak se tam dostanou za chvilku, nepotřebujou na to celou noc 🙂 navíc četla jsem, že některé spermie si můžou na to vajíčko i dva dny počkat, takže je jasné, že se pak dostanou do míst, odkud už ti opravdu nevytečou 🙂 pokud jim chceš dát větší šanci, tak vím, že někdo třeba ležel 10 minut po sexu se zvednutýma nohama o zeď a až pak šel do sprchy....ale celou noc, to je blbost, to ti tam určitě nevydrží 😀 já jsem vždycky otěhotněla, i když jsem nijak neležela, ty spermie se pohybují velice rychle, neboj 🙂 to, že jste čekali 4 roky, bych nepřikládala krátké době spermii, které v tobě strávili, ale spíše jiným věcem. Zkoušela jsi třeba mobilizaci páteře, cvičení Mojžíšové, piješ kontryhel a tak?

damae
29. kvě 2016

ja jsem slysela, ze na udrzeni vevnitr pouzivaji zeny menstruacni kalisek. Ale vyzkousene to nemam 🙂

andreaandrejka
29. kvě 2016

@dressage Jestli se můžu zeptat, 4 roky je docela dlouhá doba. Dělal ti doktor nějaké vyšetření, hormonální profil? Ovuluješ? Nebo tě někam poslal?
Protože jestli ti radí po takové době jen vitamíny, stravu a přežití spermií po celou noc, tak bych ho asi vyměnila 🙂

werik153
29. kvě 2016

Podle mě je tohle hloupost. Já jsem otěhotněla ve sprše - ve stoje, a to jsem se hned po tom ještě myla. Zkusila bych chvili po sexu jakoby zvednout zadek, dát si pod něj polštář aby to tedy teklo dovnitř a né ven, ale celou noc je podle mě fakt nesmysl 🙂

soyevita
29. kvě 2016

@dressage Celou noc je nesmysl.Kdysi jsem četla,že nevstávat 10min.Jsou i polohy,které umožňují hlubší průnik.
Hlavně je to všechno v hlavě,musíš věřit,že se to povede a rozhodně se nestresovat tím,že by se to mohlo povést zase až za další 4roky.....
Podpořila bych to bylinkami a nějakými cviky a uvidíš,že se brzy zadaří 😉

g_m
29. kvě 2016

@dressage Já si třeba po sexu trochu dopomohla orgasmem, aby se spermie nasály přes čípek a pak jsem prostě usla, ale když se mi v noci chtělo na záchod, tak jsem šla a už to neřešila. Tak dlouho jim rozhodně netrvá se k vajíčku dostat ;)

dressage
autor
29. kvě 2016

🙂 vsem moc dekuju!

Nedelal mi nikdy zadne testy, rikal, ze jsem mlada tak at to necham na prirode a jednou se povedlo aspon... kontryhel jsem pila, ale pak mi rekl doktor, ze nekdy to spis ovulaci brzdi... ze staci jen vitaminy, zdrave jist a pravidelny sex... je pravda, ze me nebavi si ten sex vecne odouvat na noc a pak krizit nohy a oddalovat co nejvic WC dokud me z toho neboli mocak :D
Mate pravdu... prdim na to... jen si to mimco moc preju 🙂

dressage
autor
29. kvě 2016

@g_m orgasmus 🙂 ...u me to jde jen vibracnim vajickem... a pritel by nebyl asi moc rad kdybych mu po sexu rekl, ze si to ted udelam :D

andreaandrejka
29. kvě 2016

@dressage Tak to bych ho asi fakt rychle vyměnila, našla si jiného a nechala si udělat všechny vyšetření abych věděla co a jak. Nikde není napsáno, že ti zjistí něco vážného, může jít v dnešní době o banální věc, která se dá normálně léčit.
Moje ségra byla taky mladá když se začala snažit, bylo jí 21 let a nešlo jim to 3 roky. Nakonec se přišlo na to, že má špatně průchozí vaječníky a až poté, co vyměnila dr. který jí taky pořád tvrdil, jak je ještě čas a jak je mladá 🙂

dressage
autor
29. kvě 2016

@andreaandrejka ja uz prave mam 3 :D a ted jsem se prestehovala do Bratislavy a prijde mi ze tady to zdravotnictvi je na mnohem mensi urovni... zkusim se tu podivat po dobrem gynekologovi, ale bojim se abych si jeste vic nepohorsila

andreaandrejka
29. kvě 2016

@dressage No jo, tak to ale neznamená že když má už tři, že to čtvrté půjde automaticky samo 😀

dressage
autor
29. kvě 2016

@andreaandrejka ted nerozumim co by melo jit samo automaticky? :D

madinina
29. kvě 2016

Taky myslim, ze si cestu najdou 🙂 my se snazili rok, pak jsme si jednou uzili bez snazeni, ja nahore a cekame mimco 🙂 jinak ja jsem pila kontryhel a pak jsem i uzivala gynex, ale ubrala jsem jen trosku. Kdyby mel nekdo zajem, mohu i prodat. Nakonec jsem zjistila, ze jsem zrejme neovulovala a proto nam to snazeni nevychazelo 🙂 jinak jsem po sexu vetsinou lezela na boku, aby to nevyteklo... Ale asi je to fakt jedno 🙂

lomanta
29. kvě 2016

@dressage jestli můžu trochu povzbudit, tak já ted otěhotněla i přes to, že se manžel do mě nevy... (asi jen nějaká kapička, o které jsme ani jeden nevěděli) a ještě k tomu orgasmus při sexu nemám. Takže to jde i tak... já tak nějak věřím, že to je hodně o psychice. O prvního jsme se snažili půl roku a druhé jsme zatím nechtěli a byl to snad první nechráněný styk (po vyndání tělíska jsme si dávali pozor - jak naivní 😀 ). Ono to určitě půjde, podle mě ta spermie se dostane kam má (pokud je má chlap v pořádku), spíš to třeba nejde uvnitř, ale ono se určitě zadaří, nebojte 😉 Ja vím, že to je kravina říckat Zkuste na to nemyslet, ale nějak bych to zkusila popustit, uvolnit se, zapracovat na psychice 😉

andreaandrejka
29. kvě 2016

@dressage To otěhotnění 🙂

dressage
autor
29. kvě 2016

@madinina gratuluju 🙂 ...ja jsem si az tento mesic precetla o ovulacnich testech... hned jsem si je koupila, ale moc te ovulaci nerozumim... mam tam porad jen ducha... myslela jsem si, ze ovulace je pred menstruaci... potratila jsem 1. kvetna a do dneska nic... aspon tedy spolu preventivne sexujeme :D

dressage
autor
29. kvě 2016

@lomanta dekuju! 🙂 ...mate pravdu, ze je tezke na to nemyslet... kor ted v lete kdyz vidim vsechny stastne maminky bud s briskama nebo uz s kocarkama... 🙂

dressage
autor
29. kvě 2016

@andreaandrejka :D ja myslela gynekologa... ze uz mam tretiho ;)

andreaandrejka
29. kvě 2016

@dressage Ovulace je všeobecně známá v polovině cyklu, ale každá ji máme jinak. Každé tělo je jiné 🙂 Já měla třeba 6DC nebo i 26DC.

dressage
autor
29. kvě 2016

@andreaandrejka ja zatim vubec nevim kdy ji mam :D ... doufam, ze ty testy ji ukazou... ono to neni kazdy mesic stejne? to je pokazde jindy?... pak me to vyjde na mizinu ty testy :D

andreaandrejka
29. kvě 2016

@dressage Třeba u tebe bude každý měsíc stejně, říkám, je to individuální 🙂 Případ od případu.

achjonetusim
29. kvě 2016

@dressage Snažíš se o dítě po dobu čtyř let a nevíš kdy máš ovulaci?! Ovulace je dost zásadní, řeš radši její termín a pravidelnost než kdy můžeš vstát kvůli spermatu z postele.

darinka84
29. kvě 2016

@dressage ahoj přidám s dovolením můj názor....to že si mladá je sice hezké, ale nepovažovala bych to za důvod, aby po 4 letech snažení neudělal žádné vyšetření....já za 4 roky mám za sebou laparoskopii, pokusy s clostylbegitem, vyšetření genetiky, imunologie, následně léčba prednisonem protože zjistili mírnou pozitivitu a 5.cyklus s ním otěhotnění...bohužel to nedopadlo a mám po revizi...máme za sebou 2x IUI a manžel samozřejmě spermiogram..na tom partner taky nebyl?? 😕 není třeba plašit prostě třeba miminko ještě nechce přijít, ale po 4 letech nevědět kdy ovuluješ a že ti doktor ani nevysvětlil jak fungují ovutesty?? 😅 nemyslím to zle, ale všechny tady ty vyšetření jsou práce na měsíce..od objednání, pak měsíc čekání na výsledky..je to dlouhá cesta....

dressage
autor
29. kvě 2016

@achjonetusim uz jsem psala, ze mame pravidelny sex, ovulaci jsem neresila, kdyz to doktorovi prislo zbytecne, rikal, ze mam vsechno nechat na nahode a taky se to nahodne povedlo.... az ted po potratu jsem zacala resit jak tomu pomoci aby to netrvalo zase treba 4 roky... poradila jsem se s doktorem a ten mi rekl co mi rekl... ted jsem si koupila testy tak ji resim... co je je na tom spatne?

dressage
autor
29. kvě 2016

@darinka84 psala jsem, ze s doktorem jsem vsechno resila... pokud mi rekne doktor, ze to nemam tak resit a nechat to na prirode tak jsem to neresila... jak jsem uz psala, az ted po tom potratu jsem se tim opravdu zacla zabyvat doktor nedoktor 🙂 ...spermiogram nam doporucil cca 2 mesice pred otehotnenim... tak byl rad, ze to vyslo aniz by sme tam byli... a zadne jine vysetreni mi nedela... rikal, ze jsem naprosto zdrava... po ultrazvucich co mi delal rikal, ze i ma deloha je naprosto v poradku a menstruaci jsem mela na den pravidelnou... tak rikal, ze me nebude stresovat zbytecne vysetrenima a at mame pravidelny sex a nechame to na prirode

darinka84
29. kvě 2016

@dressage asi nám to všem přijde zvláštní, protože lékaři pokud žena do roka neotěhotní tak dělají aspoň základní vyšetření..spermiogram, zda probíhá ovulace,..pak pravděpdobně přichází laparoskopie zda jsou pruchozí oba vejcovody...poté po nějaké době je na řadě genetika a já si vydupala imonologii protože vyšetření ktere zminuji všechna dopadla dobře..až po 3 letech na imunu zjištěna mírná pozitivita a díky prednisonu a přeléčení přišlo těhotenství...ale na rovinu: o umělém oplodnění a minimálně inseminaci mluvili všichni lékaři asi po 2letech..dospěli jsme k tomu až po 4 letech že bychom to zkusili...a lékař mě už dávno řekl že je mu líto, ale že to tak občas je a žena i muž ač jsou zdraví tak se nedaří..je to idiopatická neplodnost a takové páry odesílají do CAR, protože "obyč"gynekolg už vyčerpal všechny možnosti 😒 takže proto se tady asi tak udivujeme že tě lékař nechal tak dlouho čekat...nemyslíme to zle.

bajana
29. kvě 2016

@dressage a ako casto je ten pravidelny sex? Idealny je obden, s tym, ze ziadne spetmie nepojdu mimo (takze ziadne partnerove "rucne prace".Pokial mas pravidelny cyklus, tak mas aj pravidelnu ovulku - lutealna faza je u zeny priblizne rivnako dlha - takze nemozes mat ovulku trebars 26DC a 30DC MS...lutealna faza by mala byt aspon 10dni...
Na tvojom mieste by som bola optimista - ak to vyslo raz priridzene, vyjde to znova a casto velmi skoro po potrate. A k tej rade - bohate staci po sexe si podlozit zadok vankusom a zdvihnut nohy na cca 15min...celu noc v sebe drzat ejakulat je naozaj zbytocne.