Zamlklá těhotenství, jaká je příčina?

trochustesti
23. črc 2017

Ahoj, čím víc tady listuji, tim míň co se nam děje rozumím... Jsem po třech zamlk.těhotenství, poprvé skoro před dvěma rokama, druhé v květnu a třetí teď v červenci. Má vyšetření jsou v pořádku, přítele jsem konečně přesvědčila na kliniku na spermiogram..., ale (díky jisté narážce) když se podařilo počít tak by spermie měli být v pořádku, ale nechápu proč se plod přestane vyvíjet ?! :( máte zkušenost s příčinou ? Děkuji za odpovědi

annie24
23. črc 2017

Je to divný.. Třikrát je už fakt dost 😕 nestresuješ se třeba moc? Jakože se bojíš, že se něco stane a tak..mohlo by to být i třeba pres tu psychiku.. Dělá to hodně. Protože pokud máš všechno v pořádku, tak tomu moc nerozumim a docela by mě to zajímalo..
Jinak ať se brzo zadaří🙂

penelope87
23. črc 2017

@trochustesti Zamlklé těhotenství jsem prodělala jedno. Příčina bývá ve špatném vývoji zárodku. Tělo se ho samo zbaví. Záleží, v jakém týdnu jsi potratila (jestli jsi měla těhotenství měla potvrzené), případně jestli jsi pak musela na revizi. Po třech ztrátách už myslím zjišťují, co může být příčinou, různými vyšetřeními.

trochustesti
autor
23. črc 2017

@annie24 poprvé to bylo překvapení az u Dr.jsem zjistila ze jsem těhotná. Podruhé jsem měla obavy, ale cítila jsem od začátku ze je neco špatně. Ted potřetí jsem byla v klidu a i ultrazvuky mě uklidnovaly ze he to v pořádku, ale po posledním vyšetření sem začala spinit a následně krvácet. I mě by to moc zajimalo. Zítra jdu na kontrolu a zkusím se zeptat jestli je ještě nějaké vyšetření na které bych mohla jit, ale vím ze ty nejdůležitější mam zasebou a v pořádku. Děkuji 🙂

trochustesti
autor
23. črc 2017

@penelope87 přesně tak to bylo, plod se přestal vyvíjet. Těhotenství bylo potvrzeno, bylo to mezi 6-8týdnem. Na revizi jsem naštěstí nemusela ani jednou. Vyšetření mám udělané u me chyba není.

vvercatkoo
23. črc 2017

@trochustesti a máte s partnerem i genetiku a imunologii?

trochustesti
autor
23. črc 2017

@vvercatkoo Partner zatím na ničem nebyl, doteď doufal ze je chyba u me...
Az dnes se objednaval pres net na kliniku. Nerada bych ted lhala s odpovědí

meyryen
23. črc 2017

@trochustesti mám za sebou 2x ZT během 3 měsíců, oba máme všechna vyšetření....a závěr je, že se to prostě stává, zřejmě špatná vajíčka...

trochustesti
autor
23. črc 2017

@meyryen a další řešení ?

meyryen
23. črc 2017

Řešení to nemá, vajíčka nikdo neopraví....je jen možnost jak snížit riziko dalsiho spatneho těhotenství, a to je IVF a následně pgs embryí...

meyryen
23. črc 2017
amabilis
23. črc 2017

@trochustesti A byla jsi na vyšetření buněčné imunity? Dělá se to kupříkladu v Praze Podolí, další pracoviště je, tuším v Plzni, a další sand v Brně. Určitě jsem ještě na nějaké zapomněla. My chodili před čtyřmi roky, takže se lecos od té doby mohlo změnit. Pokud není v pořádku buněčná imunita, tak tělo plod zabije, prostě mu nedovolí se vyvíjet.

vvercatkoo
23. črc 2017

@trochustesti taky řešení, objednat se na konzultaci do CARu (centrum asistovane reprodukce). Tam vám poradí.

trochustesti
autor
23. črc 2017

@amabilis jak to vyšetření probíhá ? Nejspíš ne, zítra se Dr.zeptam.

amabilis
23. črc 2017

@trochustesti Pokud už máš všechna vyšetření od svého gynekologa (odebírá krev na mutace apod.), tak si můžeš poprosit ještě o žádanku na buněčnou imunologii. Být vámi, tak to přes žádný car zatím neřeším, to bych brala jako poslední možnost, pokud nevyjde ani toto.
A jinak probíhá to tak, že se udělá rodinná anamnéza, odebere se krev, sperma a dle výsledků se nasadí léčba. Ono dost záleží na tom, kam byste šli.

amabilis
23. črc 2017

Přečti si tenhle článek, třeba ti to trošku osvětlí:
http://www.neplodnost.org/imunologicke-priciny-...

volfici
23. črc 2017

@trochustesti ahoj, určitě se nechte doporučit na immunologické vyšetření. Jak tu holky píšou, může být problém s imunitou u tebe, že tvoje tělo zabíjí všechno "cizí", můžeš mít "alergii" na partnerovy (nebo i na všechny) spermie... My byli v Podolí, mě vzali krev, chlapovi sperma, absolvovali jsme pokec s doktorkou a pak pár týdnů zkoumali.... výsledky jsme dostali poštou.

trochustesti
autor
23. črc 2017

@amabilis děkuji 🙂

amabilis
23. črc 2017

@volfici Já byla ještě u Madára. Proběhla léčba a rok na to jsem měla v náručí škvrně 👍 Kromě "alergie" na sperma jsem měla ještě "alergii" na plod a taky problém s betablokátory, takže jsem brala kromě kortikoidů ještě léky na ředění krve, aby byla dostatečná výživa plodu.

@trochustesti Jinak v Podolí doporučovali rázně omezit styk bez kondomu mimo ovulaci a pak používat kondom i v začátku těhotenství, aby se imunita spermiema zbytečně nedráždila.

trochustesti
autor
23. črc 2017

@volfici na to se vse se přijde z krve ?

trochustesti
autor
23. črc 2017

@amabilis jak prijdou na to ze mam alergii na sperma ?

amabilis
23. črc 2017

@trochustesti Z krve. Buněčná imunita se pořád mění. Jinak ona to není alergie v pravém slova smyslu, ale prostě to tělu vadí, no. Přečti si ten článek, co jsem sem na něj hodila odkaz. tam je to pěkně vysvětleno.

volfici
23. črc 2017

@trochustesti přesně tak 😉nech si napsat žádanku a uvidíš, třeba má tvůj problém snadné řešení, držím palce ✊

volfici
23. črc 2017

@amabilis nám na nic nepřišli.... Oba jsme v pořádku, všechno nám funguje, jen se pořád nedaří... Jednou ZT v 08/2015 a od té doby nic. V srpnu nás čeká první IVF. V červnu jsme byli na IUI a nevyšlo to....

lennus
23. črc 2017

Po třech potratech je nárok na lázně, doporučuju! Napsala jsem k tomu článek a jsou tu i na to téma diskuze.
Nezapomeňte si nechat udělat imunologii, mně zjistili teď problém, syn se narodil předčasně, pak zamlklé na konci prvního trimestru a loni předčasný porod - potrat ve 23.t. Teď máme konečně naději, ale kdo ví.
Byla jsem u reprodukční imunoložky.
Taky není špatné cvičit hormonální jógu nebo Mojžíšovou.

@trochustesti Která vyšetření máš za sebou? Třeba poradím, po mých problémech jsem toho absolvovala skutečně hodně. Moc držím palce!

lennus
23. črc 2017

Můj článek o lázních: https://www.modrykonik.cz/blog/lennus/article/jak-se-nenechat-odbyt-lekarem-9noy51/

Holky, nemá tu prosím někdo zkušenosti s komplementopatií jako výsledek imuno vyšetření? Díky.

amabilis
23. črc 2017

@volfici A dělají vám tu imunologii nějak pravidelně (myšleno v nějakých cyklech)? Nebo to byla jen "jednorázová" záležitost?

volfici
24. črc 2017

@amabilis bylo to jednorázové vyšetření

alpinka1
24. črc 2017

@trochustesti Ahoj. Já mám za sebou 4x ZT a dělali nám spoustu vyšetření - genetiku, hematologii, reprodukční imunologii, různé infekce, hysteroskopii. Většinou všechno i opakovaně na více pracovištích. I když se žádná příčina nezjistila, tak mi preventivně dávali v posledních dvou těhotenství kortikoidy a Fraxiparine na ředění krve. Nic nepomohlo. Nakonec se zjistilo ze spermiogramu, že spermie mají z velké části poškozenou DNA (vyšetření se nazývá DNA fragmentace spermií a musíš si o něj sama říct, není hrazeno ZP). Doporučili nám tedy IVF s PGS jako poslední možnost, ale s nejasným výsledkem. Zatím jsme na tom nebyli, dáváme si pauzu, takže nevím, jestli to bude řešení našeho problému, ale bereme to jako jedinou šanci, když to nezabere, tak už asi nic. Za mě mohu doporučit prof. Ulčovou-Gallovou z reprodukční imunologie v Plzni. Má dobrý přístup a hlavně nás vyšetřila komplexně a probrala s námi všechny možnosti. Oproti jiným imunologům je i gynekoložka a to bylo na ucelenosti vyšetření dost znát. Vystřídala jsem čtyři imunologie, takže můžu porovnávat 🙂 Držím palce, ať se brzy zadaří!

hankycka
24. črc 2017

Ahoj holky pridam svou zkušenost. Prodělala jsem dvě zamlkla tehotenstvi a jedno biochemicke. Po tom všem jsme šli do Podolí na vyšetření. Tam se zjistilo ze ja jsem v pořádku. A nakonec měl spatne sperma partner. Proto zřejmě ty zamlkla tehu. Parter začal brát spoustu vitaminu co podporují sperma, začal cvičit a celkové říkal ze se cítí dobře. A po dvou měsících se zadarilo přirozeně a čekáme miminko. A to si přítel myslel ze je to mnou ze se moc stresuju. ☺

trochustesti
autor
24. črc 2017

Po dnešní kontrole u paní doktorky; naštěstí vše se opět pěkně vyčistilo. Dostala sem zadanku na genetickou konzultaci pro oba plus vyšetření a parner na spermiogram. Ted bude dlouhé 8týdenní čekání na termín a pak na výsledky. Ted musíme mit 3měsíční pauzu od snažení. Po těchto vyšetřeních by pak u mě mala ještě proběhnout laparoskopie, ale doufam že na tu se nedostane. Mějte se krásně, ať se všem brzy zadari a dojde do zdárného konce a moc děkuji za vaše příspěvky a odpovědi 🙂