Zdravim vsechny je mi 33 manzelovi 38 mame jedno 7 lete dite.Druhe uz mit nebudu manzel nemuze je neplodny a nejake cizi spermie do sebe davat nechci max adopci.ted k veci uz pres 2 roky mi dr nabizi operaci podvazat delohu k dutine brisni nebo vyjmout celou protoze delozni cipek leze ven z pochvy.citim ho kdyz jdu po schodech,pri sexu,na wc i behem ovulace pripada mi ze leze cim dal vic jenze nevim zda si nechat vyndat delohu nebo jen podvazat.dr rikal ze to podvazani moc nepomaha.ale ldyz si reknu jit dobrovolne na operaci to nevim prave.🤔sly by jste do toho ci ne?je to takove divne kdyz neco trci z pochvy ven ani moc sexovat nechci je mi to neprijemny.
Pokud nechcete už děti ,tak bych si nechala vzít i dělohu když máte problém i s tím čípkem .
Já mám pocit, že děložní čípek lze operací vrátit zpět i bez tak radikálního zásahu. Zkus se na to zeptat svého doktora nebo konzultuj s jiným. Tchýně je kvůli karcinomu čípku bez dělohy a má celkem velké problémy s únikem moči.
Nešla bych, dokud bych nevyčerpala veškeré ostatní moznosti, je to dost radikální zásah a i s ním se pojí rizika. V čem je příčina problémů? Špatné držení těla? Špatné pohybové vzorce? Špatný způsob dýchání? Povolené vazy a svaly? Hormony?
@lenerka1 pricina je ze jsem delala zdravotni skolu tahala tezke lidi pak porod cisarskym rezem a vecne taham neco tezkeho.takze asi povolene vazy a svaly.ptala jsem se a on mi nabidl jen tyhle 2 moznosti bud vzit nebo zkusit podvazat ale pry se ta sitka trha a opakuje se to tak prave nevim.
Já ti nevím, jsi ještě mladá, i když si teď myslíš, že děti už ne, nikdy nevíš...
Jinak nebýt těch dětí bych asi do toho šla...
Zakladatelko mám to samé co ty, cipek po 2 porodech hodně venku, mám povolené svaly a vzali mi delohu a jsem spokojená, chodím na rehabilitace pánevního dna a vše v pořádku. Vidím jen výhody, žádná antikoncepce, žádná menstruace.
V tomto pripade bych sla do odstraneni delohy. Mamka dloouho odkladala (taky potize s cipkem). Nakonec ji uz opravdu nebylo zbyti, hrozne se bala, ale ted je uplne spoko, normalne funguje, zadne potize nema
Ty jsi sice mlada, ale kdyz to na dalsi dite stejne nevypada...
Mně je 37 a dělohu mám pryč 2 roky. Je to obrovská úleva nemuset řešit menstruaci a otěhotnění. Současně mám zachované vaječníky, tím pádem nejsem v přechodu. Jediná nevýhoda je vyšší riziko tvorby cyst na vaječnících (u mě to je tak 1x ročně, zatím řešeno pouze konzervativně). Ostatní problémy nepociťuju. Cvičím doma jógu a pilates, tak mám snad střed těla a pánevní dno zpevněné.
pokud si rozhodnutá, že děti už ne, tak bych do toho šla, Nicmene ja měla první dítě skoro ve 37
V tvém věku a při jednom dítěti bych do toho nešla. Můžete se rozvést ty si najdeš jiného partnera a budeš chtít dítě. Jsi mladá. Takže za mě určitě ne
Buď se zeptat na operaci skzr čípek jde to posunout a nebo vzít i z dělohou jdu na odebráni dělohy teda skrz zdraví a jsem na to zvědavá (37 let )
Ano, taky.musim zmínit že vajecniky mi nechali takže přechod ještě nemám, ale měl by se dostavit normálně.
Tak tím spíš bych vyhledala kvalitního fyzioterapeuta, protože při tomhle zatížení operace dělohy vyřeší jeden problém, ale vyrojí se další např. s páteří.
Také jsem měla velké problémy, dlouho jsem operaci odkládala. Nakonec jsem po delší době šla, vytáhli mi ji spodem, vaječníky nechali. Po operaci jsem neměla žádné velké bolesti. Lituji, že jsem nešla dříve. Život bez problémového orgánu je daleko kvalitnější. Jestli máte otázku dítěte uzavřenou, tak bych asi šla.
Neblazni jsi mladá a nechat di vzit dělohu… co ty vys co bude za par let zatoužil po dítěti a jen peiro ze manzel nemůže 🙈🙈🙈 nevíš co bude… nechci malovat čerta ns zeď ale predatv si modelového situaci necháš si vzit dělohu za tok si tvůj muž najde milenku, rozvod, nový partner bezdětný, zamilovaní sz po usi a budete chtít společně dítě 🙏🙈bez prdele uvazuj do posledního možného řešení. A teď ti vadi ze ti leze čípek a pomočovsni ti vadit nebude ? I to se po odejmutí deloh muže stát, dále psychicky rovina, můžeš si mene připadat jsko žena atd. Opravdu vše se muže stát. Řešila bych velmi kvalitního fyzio 🙏🙏 max zkusila ten menší zákrok
@europa00 tak zas neni nikde psáno že každá žena po odstranění dělohy má problem s únikem moči to je možne v pozdějším věku a nebo taky když žena nedodrzuje cca 6 měsíců nic netahat je plno žen které pracují atd ....samohrejme stát se může cokoliv kdykoliv ale úplně bych nepsala že se bude paní pocuravat ..🤔😔
já jsem bez dělohy už 6 let, vzali mi ji ve 39 a vůbec mi nechybí. Zůstaly mi jen vaječníky, ať nejsem v přechodu. Neřeším menses, přestaly mi různé gyn. problémy, manžel je taky v klidu 🙂. Jen je fakt, že už by jsi pak neměla tahat nic těžkého, na to mě v nemocnici upozornili. Jako míň žena se taky fakt necítím a že by mi unikala moč, to opravdu ne. Musíš cvičit pánevní dno. Já věděla, že další děti bych opravdu nechtěla, i kdybych měla nového partnera, na to jsem se už opravdu necítila.
Ségra se nechala jen podvázat a měla dlouho problém s menstruací, hodně nepravidelnou.
Dělohu bych si vzít nenechala. Matce ji vzali a má akorát tak problémy s močákem, nemůže ani nikam jet, protože jí to tam nedrží jak by mělo. Nehledě na hormonální změny.
A cvičíš pod pravidelným dohledem fyzioterapeuta? Z toho co píšeš, tak jsem pochopila, že těžké věci tahas stále?
@europa00 Inkontinence může nastat i po porodu, v této situaci strašit pomočováním po odstranění dělohy skutečně není na místě. Od toho tady je lékař, aby vysvětlil všechna rizika a doporučil režim po operaci. Jasně že každá operace má rizika, ale dle zakladatelčina popisu je její problém s čípkem už dost vážný, je pro ni nepříjemný a lékař jí operaci doporučil. A za druhé, "připadat si jako žena" opravdu není spojené s dělohou. Ruku na srdce, menstruace je opruz a její nepřítomnost by uvítala drtivá většina žen. Je to jen kus tkáně.
@dura175 je jí 33 let !!! Absolutně nechápu ze operaci která se provádí až v krajním případě až se vyzkouší opravdu vše tad někdo muže doporučoval ještě stylem deloha a menstruace je vopruz ??? Sorry Ake to fakt ne … mladá paní si přišla pro radu moje rada zní ať vyhledá opravdu kvalitního fyzio a pak dále postupuje mene invazivní operaci. A vy absolutně nemůžete vědět. Jsk se jiná žena muže cítit po odstranění ženského orgánu, to je opravdu individuální ( já naoeijlad přišla kvůli mimodelznim těhotenství l oba vejcovody a opravdu to se mnou zamavalo… navíc ještě existuje možnost ze zatoužil po dalším dítěti za tok za dva to TajY muže s odstupem času cítit jinak. … ne jst si odstranit dělohu není vytrhnuti zubu. Je zo velká věc na velké zvážení všech rizik.
@europa00 Ano, paní si přišla pro radu a popsala, jak je její stav nepříjemný, omezuje ji běžném životě, cvičení nepomohlo a její gynekologi jí tuto operaci doporučil. Zároveň řekla, že s dětmi to má vyřešené. Ano, to jak se jiné ženy cítí po odstranění dělohy nevím, je to individuální, mluvím pouze a jen z vlastní zkušenosti. Já se po tom cítím lépe než před tím, pomohlo mi to neskutečně zvýšit kvalitu života, proto jsem napsala, že bych se operaci nebránila, problémy tebou popisované nemám.
Pokud pro tebe menstruace není opruz, gratuluju. Nesnášela jsem ji od prvního krvácení, neustále řešit, kdy to dostanu, jestli náhodou nebudu někde na cestách, kolik si s sebou na výlet vzít pomůcek, kde si je vyměním, ke konci krvácení takové, že jsem 6 dní nemohla být mimo WC déle než hodinu. Takže děkuji, nechci.
A bylo mi 35, když jsem řešila stejnou situaci, děti jsem neměla a slýchala jsem podobné názory jako máš ty. Včetně ztráty ženství, potenciálních dětí a pozdější lítosti. Jo, není to vytržení zubu. Ale holt, to je život. Jednou jsem se rozhodla a za svoje rozhodnutí nesu odpovědnost jen a jen já. Zakladatelka se nakonec taky rozhodne sama. Měla by dostat relevantní informace a reálné zkušenosti ostatních žen. Ne strašení o tom, jak její život po odstranění dělohy prakticky končí.
@europa00 pokud cvičení už zkoušela a cipek je v takto "vaznem" stavu, ani kvalitní fyzio to opravdu nezachrání... řešila jsem povolené panevni dno po druhém porodu, tak jsem si o tom dost zjistovala a opravdu to není tak, že cviceni vse spraví. Zvlášť pokud už pokusy byly.... averim, ze gynekolog by ji na takovy zakrok neposilal, kdyby byly jine moznosti..
Záleží jaké cvičení. Jestli to bylo cvičení vedené fyzioterapeutem nebo jen doporučené cviky od doktora. Případně zkusit i jiného fyzioterapeuta, těch metod cvičení je víc. Jinak bych asi volila méně invazivní operaci.
@fifinka2020 není fyzio jsko fyzio vím z vlastní zkušenosti určitě vybehat ty nejlepší a případně zkusit ten mene invazivní zákrok
Doporučila bych vám vyhledat špičkového gynekologického fyzioterapeuta. Ať jste odkudkoliv, zkuste kontaktovat paní Mariku Bajerovou. Je to u nás velká kapacita, dostat se k ní je nadlidský úkon, ale třeba vám opravdu pomůže i bez nutnosti operace.
Ps cviceni nepomohlo ani mic ci venusiny kulicky