Bolest při sexu 4m po porodu. Zajít ke gynekologovi?

milu_ji
27. lis 2021

Ahoj,
Mate nektera zkusenost s bolesti pri sexu jeste x mesicu po porodu? U me je to ted 4 mesice, mela jsem jen drobny nastrih, ale sex porad dost boli. Jednak v miste jizvy, jak kdyby se v tu chvili znova trhala a take suchosti... Pomohli na to nejake masti nebo mam zajit ke gynekologovi? Nebo je to proste normalni ze se to hoji x mesicu a prejde to samo?

majena39
27. lis 2021

jsem po porodu půl roku a zatím se to teda nezlepšilo.... (asi tě to neuklidnilo,co?)... ale já teda měla nástřih velkej a ještě mi asi týden po porodu to šití prasklo.... %)

jjasmina
27. lis 2021

@milu_ji sex jsem měla 4 a 6 mes po porodu to nebylo ok, v 8 mes už pohoda. Mám naštěstí velmi tolerantniho manžela

bbarshaa
27. lis 2021

@milu_ji Mám to stejně 😕. Taky 4m po porodu s nastrihem. Ani bych neřekla, ze je bolest v místě jizvy, ale tak celkove takové řezání… dle gynekologa je vše Ok, tak fakt nevím 🤷🏻‍♀️

guliii
28. lis 2021

Poradím mazat jizvu a masírovat. Každý den pokud to jde. A před sexem také a jako to pomalinku začít natahovat. Je potřeba aby jizva byla pružná. A požívat lubrikant při sexu. Ale opravdu to chce čas a trpělivost, ale tohle mi dost pomohlo.

milu_ji
autor
28. lis 2021

@guliii dekuji, zkusim.

milu_ji
autor
28. lis 2021

@majena39 jezis to me mrzi, snad to bude brzy ok. Ja mela jen par stehu, ale i tak to porad citim, neumim si predstavit jak to asi boli tebe 😬

milu_ji
autor
28. lis 2021

@jjasmina ja nastesti take. Jen bych si to uz rada uzivala jako predtim, naivne jsem si myslela ze to bude do konce sestinedeli v poradku 🤣

milu_ji
autor
28. lis 2021

@bbarshaa take mi rekl na prohlidce po sestinedeli ze je vse ok, presto to boli, jak rikas. Celkove rezani i bolest v miste jizvy 🤷‍♀️ ted jsem si objednala gel z dubove kury, snad to trochu pomuze.

jjasmina
28. lis 2021

@milu_ji neboj srovná se to ❤️naštěstí

herbinaaa
28. lis 2021

zkus lubrikační gel a at manžel nepřiráží, třeba to pak bude lepší