Ahoj holky, pro ty , které nevědí, tak se jedná o komplikace po kyretáži.Jsou to srůsty v děložní dutině tzv.synechie.Najde se tu některá z vás, která má či měla podobný problém?
Ahoj, taky mám diagnosu Ashermanův syndrom. Po porodu jsem měla přirostlou placentu k děloze a hodně jsem krvácela, následovalo několik revizí. Po kojení jsem začala sice menstruovat, ale bylo to spíš takový špinění. I přes to jsem otěhotněla podruhé, ale to nedopadlo, takže další revize a protože mi neklesalo hcg, tak těch revizí bylo zase víc. Pak už jsem přestala menstruovat uplně. Naštěstí jsem se dostala k Apolináři a tam mi srůsty odstranili a teď už jsem měla třikrát menzes. Dál budu docházet do CARu, takže uvidíme co dál. Ale i ten menzes považuju za úspěch. Ivomal, jak jsi na tom ty?
Ahojky,taky mám diagnozu Ashermanův syndrom.Asi následek 3 revizí,zamlké těhoenství.Hcg mi sice kleslo,ale vymizela menstruace.Po 2 revizi byla slabá jen 3 dny.I tak jsem za dva měsíce otěhotněla,zas zamlké a od prosince to nemám.Jen slabé zašpinění.Píchají jen injekce na vyvolaní a nic.Zas jen trochu zašpiním.Čeká mě laparoskopie a hysteroskopie.Podařilo se vám po tom otěhotnět,může se stát,že menzes už nebude?Pak bych už nemohla otěhotnět.Doktor řekl,že jsem pro něj výzva 😕 a zda budu moct mít děti se uvidí až pak,jestli půjdou srůsty rozrušit.Napište mi jaké máte zkušenosti.Není to s kým probrat,nikdo s tím nemá zkušenosti.Díky,jo všem držím palce at to dobře dopadne,prý držet optimisus pomáhá 🙂
Ahojky. Mám také diagnózu Ashermanův syndrom. Při prvním těhotenství mi přirostla placenta, ale dál to bylo v pohodě. Letos v únoru jsem měla druhý porod a do konce šestinedělí dvě revize a záněty dělohy. Nekojím od druhé revize a neberu antikoncepci. Měsíčky mi ještě nepřišly a to do mě prali hormony a injekce. Dnes jsem byla na ambulantní hysteroskopii, ale panu doktorovi se nepodařilo srůsty odstranit, takže musím do Motola na hysteroskopii v celkové anestezii, ale není vůbec jisté, že se to povede. To se dozvím až se probudím. Mám strach.
Najde..já..za týden jdu na konzultaci hysteroskopie, kde by mi ho měli zjišťovat. Jsem po dvou MA s kyrety a vůbec nemám ms