Zánět středního ucha. Kdy po podání Otobacidu se dostavuje úleva?

sarkasarkasarka
9. říj 2020

Zdravim, nema prosim nekdo zkusenost, za jak dlouho po podani usni kapek Otobacid se u ditete dostavuje uleva (ustupuje bolest, klesa teplota)? Predem diky za odpovedi

flabelina
9. říj 2020

Do tří dnů bolest odezněla po podání ušních kapek...

prostenika85
9. říj 2020

Otobacid není od teploty, pomáhá od bolesti. Na teplotu nasaď nurofen, tlumí i bolest a zánět. U nás jsou uši věčně aktuální :-/ Držím pěsti!

sarkasarkasarka
autor
9. říj 2020

@prostenika85 podavame kapky od vcera, dnes uz synek nema teplotu, ale stale obcas zahlasi, ze ho boli ousko. Dr. prave rikala, ze uz by dnes bolest byt nemela, ale me se zda, ze pokud spadla teplota, jsme na dobre ceste

sarkasarkasarka
autor
9. říj 2020

@prostenika85 s jeste dotaz na zkusenou usarku😉jak se prosim pozna, ze je cas na antibiotikovou lecbu? Neklesajici teplota a bolest?

te_reza
9. říj 2020

Dávej současně i nurofen, ten je na bolest i zánět. Stačí třeba 2x denně.

sarkasarkasarka
autor
9. říj 2020

@te_reza davame na noc paralen

te_reza
9. říj 2020

@sarkasarkasarka hele teď si tak říkám, jedno z toho paralen/nurofen se při zánětu dávat nemá, ale kdyby mě zabili, tak si nevzpomenu 🤔

sarkasarkasarka
autor
9. říj 2020

@te_reza nam paralen doporucila Dr.😶

te_reza
9. říj 2020

@sarkasarkasarka no tak asi paralen, vím že se jedno nedoporučuje a už nevím proč 🤦‍♀️

janulkaz
9. říj 2020

@sarkasarkasarka antb vetsinou podle toho,jak vypada to ucho..u nas kdyz bylo praskle,moc neteklo a bez teploty,tak antb nedostal..pokud byla horecka nebo ucho hodne "oblemcany",teklo,tak antb ano

zmrzlinka
10. říj 2020

Pokud ho to pořád bolí ,tak asi by bylo dobré zajít na ORL

jipe
10. říj 2020

protizánětlivý je spíš nurofen, teplotu srazí i paralen. Důležité je i splasknutí sliznic, takže kapky na rýmu a nějaká antihistaminika

prostenika85
11. říj 2020

@sarkasarkasarka O antb léčbě rozhoduje lékař po vyšetření. Bohužel u nás je postup často takový, že otobacid zabere, následná kontrola ok a týden po vysazení léčby 2. kolo s antb a někdy i s píchání ouška. Pokud dítko trpí na záněty z rýmy a je třeba nasadit antb, mohu doporučit antb nosní sprej než širokospektrá antb v sirupu. Jinak často mi lékaři a lékárnici doporučovali podpořit léčbu protizánětlivým sirupem sinupret. U nás tedy nepomáhal, ale... Pokud jsi nasadila Paralen, léčbu bych už neměnila. Ten ale na rozdíl od nurofenu nepůsobí proti zánětu. Jak jsem psala, u nás jsou uši pořád problém. Teď už mám vypozorovano, že častokrát syn ani nemusí mít teplotu, jen si tlačí na ucho a už vím, že je to tam :-/ Teď už jen doufám, že následná zimní sezóna nebude moc krušná, ale nově mám v lékarnicce připravena homeopatika. Držím palce, ať ouška brzy vyléčíte a zánět se nevrací! 🙂