Můj 4 letý odchodil přesně dva dny školky. V neděli mu začala vodnatá rýma, v pondělí začal chrchlat a dneska ji má žluto zelenou a škrábe ho v krku, nemůže tu rýmu vysmrkat. Školka začala 1.9 pro všechny, a všichni byli zdraví, jak je možný, že onemocněl?
@dc282308 Hodně dětí onemocní po pár dnech. Stačí trochu víc stresu, k tomu podzimní počasí - nedáte k večeru čepičku nebo necháte přes noc otevřené okno, na což jste byli zvyklí z prázdnin, a už to jede. V naší školce z těch nejmenších polovina chybí.
Teď hodně řádí covid, začalo to v půlce srpna..
U nás to stejné. 2dny ve školce a už kašel a rýma a teploty.Stačilo to k nakažení celé rodiny a já jsem včera lehla úplně.Antigen vyšel negativní,ale Covid i tak nevylučuji.
Ty jo a já si říkala, že budeme asi jediní. Dcera nastoupila do předškoláků, byla dva dny a lehla. Teď už marodí i mladší syn. A to jsem si myslela, že už je ve věku, kdy by to nemuselo být tak častý..
syn byl jenom ve ctvrtek a v nedeli uz lehl 🤦
Tyjo tak syn to ve školce vydržel 3 dny a lehl. Doufám, že teď už to bude dobré. U nás ale školka začínala 29.8.
Taky jsme zvládly dva dny a už ležíme celá rodina 😐
Dcera taky dva dny ve školce, v pondělí už nešla. Teplota, bolest v krku, kycha a smrka. Dnes byla třídní schůzka a z 25 deti je marod 13
U nas stejne. Ve skolce 2x1 hodinu. A v sobotu vecer uz horecka, postupne jsme lehli vsichni. Ryma, krk, deti horecka...
Holky, doufám, že jste všichni z jedné školky 😁protože tuk ťuk my se zatím držíme a nerada bych, aby se opakoval loňský rok, kdy byla ve školce 4 dny a lehla🤦♀️
@dc282308 co ve školkách nevím, ale dnes nám došla zpráva, že mezi žáky 1. až 3. tříd se po prázdninách objevily vši.. No, tak jdu malou zkontrolovat a byly tam 2! Školku i první třídu jsme zvládli bez nich a teď po 4 dnech ve druhé třídě toto..
@kocvarovas upřímně bych radši vsi, pokud by to šlo vyměnit za rymicky a kasilky 😁
U nás též. Chodí od čtvrtka jen dopoledne,a dneska už rýma.
Loni mi kluk lehnul po dvou dnech a podobne se to tahlo cely rok 😖
Ted zatim drzi- tuk tuk tuk...a ani nikdo jiny ve tride zatim nechybi.
Dva roky zpátky syn trhl rekorn, ze odpadl hned po prvnim dnu, resp dopoledni, asi na nej uzneco lezlo, rano se mu nechtelo vstavst, nj, prvni den ve skolce, jasny.zacatek dobru, v pohodebez slzicek, pri vyzvedavani ucitelka tika, ze se nezapojoval, ze hodne polehavaval. Dojdeme domu a zacina horecka, vecer az k 39.A druhy den ryma. Letos doufam, zev predskolacich bude co nejdele (v dobe covidu byl krom posledniho mesice-cervna ve skolce nejdele v kuse 3 tydny)
@novamamina vazne? 😂 vsi jsem mela jednou v zivote a stacilo 😂
Syn ma od nedele rymu 😂
Mají nekde ve školce neštovice?
Loni jsme v zari vydrzeli 3 tydny, letos 2 dny a vsechny deti ryma, kasel🤯
Syn byl taky jen ve čtvrtek a pátek..a celý tento týden bude doma...
Jedinej, kdo je u nas nemocnej, jsem zatim ja a dost me to s… 😅 asi umiram na rymicku 🤦🏼♀️
Nevím jak ve školce, ale u nás rádi streptokok, prvního září se nás v čekárně u doktora sešlo hodně a všichni odcházeli s atb na streptokoka...
Covid.
Celou dobu se nam vyhýbal, teď ho dcera donesla po 2 dnech školy
U nás jsem v neděli začala já - Covid plus, od pondělí mladší, včera manžel a starší dcera.
Obě holky dva dny ve školce. U starší ve čtvrtek odpo odpadla holčička (holky jsou kamarádky), v pátek přišla jen její ségra a ta po obědě odcházela taky unavená a s teplotou. U mě ten Covid začínal stejně, únava, teplota, bolest hlavy, posmrkování, občas kašel, přidala se bolest v krku. Teď po 3 dnech už jen trochu cítím nos, krk a občas zakašlu. U všech doma to začíná stejně. Tak mám trochu podezření, že jsme to lapli v té školce (v šatně vedle sebe a potkáváme se ráno i v poledne ve stejnou dobu). Malé děti v okolí nikdo netestuje, ani já ne, takže to zase v těch kolektivech vesele pojede...
Naše mladá včera přišla z družiny a skoro 39... syn, které nastoupil prvně do školky, na sebe nenechal dlouho čekat, ráno kašel...
@kocvarovas taky u nás rádi vsi resp u našeho prvňáčky ale i starší holky to tak mely teď mají klídek naštěstí mě je nikdy nechytli a to mají holky obě vlasy do pasu...u syna to neřeším má jen ciro jinak holá lebka😊a taky v prvních třídách teď rádi neštovice / ale ty už máme dávno za sebou 🙏👍/
U nás přinesl syn po třech dnech ze školy covid. Dcera byla ve školce taky tři dny, ta má pro změnu laryngitidu 🤦♀️
@dc282308 moje dcera taky po dvou dnech rýma.