Pobyt v nemocnici s dítětem - není místo pro rodiče. Jak je to případně s mými právy?

bustedka
26. únor 2021

Ahoj, jsme na jednodenní plánované hospitalizaci. Bohužel ale pro mě nemají pokoj, jak je to případně s mými právy. Syn je nekojený, ale jsou mu 2 roky, je na mě plně závislý a nechat samotného ho tu nechci.

zelenaesmolda
26. únor 2021

@bustedka
tak vyhodit te od syna nemuzou,ja bych tam zustala i kdybych mela spat na zidli v sede

petrasipkova1
26. únor 2021

nenechávej ho samotného za žádnou cenu, je to jedna noc, tak prostě budeš sedět na židli a hotovo.

petrasipkova1
26. únor 2021

Na facebooku je skvělá stránka Podpoříte mne v osvětě , tam ti případně pomůžou. Nemají právo tě vyhodit, prostě sed, ani se nehni, v klidu opakovat že zůstaneš se synem a hotovo. Neodešla bych nikdy od dítěte dokud nebude plnoleté, případně by samo neřeklo že to zvládne. Natož dvouletý mimi.

bustedka
autor
26. únor 2021

Prave. Chci s nim byt za kazdou cenu. Dlo mi o to, kdyby me chteli poslat domu, jestli me muzou donutit😊 diky, na fb kouknu

veruuu_kubesovic
26. únor 2021

@bustedka nehnout se od syna? i kdyby noc na židli...
takhle jsem to udělala v létě, místo pro mě měli, ale dcera byla na jipce a já jí nechtěla nechat samotnou...

sajul
26. únor 2021

Ty nepotřebuješ pokoj, budeš normálně na pokoji se synem. Děti mají právo na přítomnost zákonného zástupce 24h denně a oddělit je může jedině soud, beru to pokud jsi při smyslech, ne opilá, zfetovana atd. Takže i za mě se od syna ani nehni a automaticky bez všude sním.

vendes
26. únor 2021

To že "nemají místo" je jejich problém, ne váš. Dítě má nárok na přítomnost zákonného zástupce po celou dobu hospitalizace. Nic na tom nemění ani covid. Doporučím skupinu Podpořte nás v osvětě. Nahrávejte, pokud vás kvůli vašemu oprávněnému požadavku odmítnou hospitalizovat, chtějte to písemně.

leniczka23
26. únor 2021

@bustedka ty stránky co zmiňovala
@petrasipkova1 jsou super, najdi si tam telefonní číslo a zavolej, oni ti přesně řeknou jak to formulovat a co přesně říct. Vyhodit tě opravdu nemohou.

vendes
26. únor 2021

Navíc, do šesti let dítěte proplácí pobyt doprovodu v nemocnici pojišťovna, je to nic nestojí.

codal
26. únor 2021

@bustedka vše už bylo řečeno, hlavně se nedej!

malanoha
26. únor 2021

Nedokazu si představit nechat dvouletý dite pres noc samotny v nemocnici, to by se tam urvalo do bezvědomí... Drz se futer stuj co stuj a dej vědět, jak tl dopadlo..

vikinkav
26. únor 2021

Na druhou stranu ty nemas pravo na pokoj, ani na postel bohuzel, ale na pritomnost u ditete ano, takze ber zidli, karimatku, spacak, deku 😄 takhle je to i bez koronakrize

jako_mala_holka
26. únor 2021

Nikdy bych neodešla, asi by museli zavolat policajty, aby mě někdo odnesl

jako_mala_holka
26. únor 2021

@bustedka podle mě nemůžou

prejeta_zaba
26. únor 2021

Holky, ale paní tu psala, že pro ni nemají pokoj, ne, že ji sprostě vyhazují a volají policajty, tak klídek. 🙈 Ty sestřičky jsou taky jenom lidi, starají se o pacienty, ne o ubytování každého navíc... Snad to půjde domluvit i slušně a ne kopat kolem právy. 😉

vladenkamaminka
26. únor 2021

Dcera sla ve 4 na kylu, nenechala jsem se odbyt, nakonec jsem mela postel i jídlo....

mourovatakocka
26. únor 2021

Strávila jsem takhle s dcerou na jipce noc na židli. Další noc už v pokoji. Nenech se odehnat, nemají na to právo.
A v každém případě, ať jste brzo v pořádku doma 🍀

bustedka
autor
26. únor 2021

Me slo jen o to, abych pripadne byla pripravena na diskuzi. Prvni veta, kdyz jsem mluvila se sestrickou tak bylo, ze maji vse obsazene, ze uvidi, pripadne by mi zaridila misto na ubytovne pro sestry. Nakonec mi prestehovali jednu postel, takze vse dobre dopadlo 😊 ja myslim, ze pro ne lepsi, kdyz tu rodic je. Hlavne mi jezdi pravidelne, tak me znaji.
Vedle je pokoj pro miminka bez rodicu. Trha mi srdce, kdyz je tam samo a place klidne i pul hodiny.

paja26
28. únor 2021

Zkus se obrátit s dotazem přímo odborníkovi zde na MK do poradny Ligy lidských práv. Určitě Ti poradí, co v takové situaci dělat. https://www.modrykonik.cz/ask-an-expert/poradna...