Ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti. Jak dlouho jste byly v nemocnici? Co vám pomohlo? Jaké jste měly příznaky?
Záleží jestli došlo jen k odběru nebo o k embryotransferu. U mě čekali že se hyperstimulák rozjede takže transfer se odložil. Byla jsem v nemocnici 10 dni protože jsem předtím doma za 2 dny nabrala cca 10kg vody...ono se moc dělat nedá paradoxně zavodňovat protože voda se stahuje z životně důležitých orgánů a doplňovat bílkoviny. ...mě tedy ještě museli udělat dren a oddávat vodu z plic a byla jsem na kyslíku ale byla jsem extrémní případ, mám jen 157 cm/50kg takže těch 10kg vody navíc bylo fakt moc 🙄 když dojde k transferu bývá prý průběh ještě horší, tak jsem měla kliku, že mi ho včas zarazili 😉
Tak to jo to je štěstí jenže Já po OPU chodila do práce nic mi nebylo ani po ET až 6 den když se chytlo embryo jsem, už 8 dnů v nemocnici bez změny nelepší se to. Mám nahoře 4 kila a denně mi dávají 3 litry tekutin litr a půl vypiju a z toho množství stejně zadržují každý den 1 litr. Dávají mi infuze plus plazmu bez zlepšení. Uz tomu moc nevěřím
@martik29 Tím ET a ještě úspěšným se to trochu protáhne, těch hormonálních změn je mnohem více, ale neboj ono to začne odeznívat...u mě to pak bylo najednou ze dne na den. ..taky už sem začínala být skeptická zvlášť když už vypadali že neví co se mnou. ...držím palce ať je brzy líp a už si to jen užíváš 🙂
@summer2012 jo jo tak oni právě vypadají, že nevědí. Nějak mám pocit, že se nic neděje hmotnost stejná už 6 dnů obvod pasu stejný vše zůstává stát. Nemohu z pokoje nikam prý kdyby as mi udělalo zle jenže nejhorší je, že paradoxně, už 2 dny kromě velkého břicha o ničem nevím je mi celkem dobře.
@martik29 a bilkoviny a vodu do sebe lijes? Jak nevi? Vzdyt to je na utz videt.....
@martik29 U mě to bylo úplně totéž....dlouho žádný výsledek a pak to najednou z ničeho nic samo od sebe splasklo prakticky během jednoho dne...chodili se na mě koukat i z interny, stáli nade mnou jak sudičky a snažili se vypadat že je vše o.k. ale moc jim to nešlo. ...když to pak nabralo obrat očividně se jim ulevilo stejně jako mě. ...oni kromě toho zavodňování a doplňování bílkovin stejně moc nemůžou, nezbývá než čekat až si s tim tělo poradí samo a hlídat abys nekolabovala. ...ale jestli už je ti líp tak myslím, že už je to na dobré cestě, jen to s miminkem půjde trochu pomaleji...koukala jsem teď do starého kalendáře a byla jsem tam 12 dní, zlepšení po 10. ..bylo to už 2013, tak sem si to nepamatovala přesně 😉
@absintka19 Ano 4 jogurty denně Protifar do toho zamíchat, 2 skleničky kefíru, masový vývar mi každý den nosí partner a vaječnou pomazánku denne k večeři s tvarohem, ale prostě bez změny týden. Pořád zadržuji vodu. Na ultrazvuku je samozřejmě vše vidět, ale myslím to tak, že nevědí co semnou tím, že mi nic, už není nemám žádné příznaky, ale stále vodu zadržuji a krevní testy nejsou dobré chybí stále bílkoviny. Doktorka říká, že mám příliš vysoké HCG komplikují to ty dvě embrya.
@summer2012 Tak super to mám naději ještě tedy musím vydržet. Věřím, že příští týden půjdu domu, že se to třeba taky ten 10 den zlomí.
@martik29 Známé se po ET rozjel OHSS, chytlo se jedno a ustála to tedy doma ale otoky úplně splaskly skoro až po měsíci. To těhu to opravdu "komplikuje" a protahuje, ale zas se aspoň můžeš uklidňovat, že to k něčemu bylo 😉 já tenkrát měla depku z toho, že z 35 vajíček jen 3 embrya a že když se nechytí tak už to znovu podstupovat nebudu, protože to v jednu chvíli vypadalo na totální selhání organismu... díky bohu už to znovu nebylo třeba, první ET sice nevyšel, ale hned pak jsem otěhotněla přirozeně a teď po 3 letech zase 😉 všechno chce svůj čas a věřit 🙂
Ahoj holky, jsem po odebrání vajíček kvůli IVF a mám OHSS - 51 vajíček! 😒 Přijde mi, že brzo prasknu, jsem jak v 5. měsíci, bolí mě každej pohyb. Taky mi řekli pít 5l tekutin denně, ale každá návštěva wc je hrozný utrpení. Takhle příšerně mi nebylo ani po laparce. ☹ Cpu se práškama na bolest, ale přijde mi, že nic nezabírá, nechci skončit zase na kapačkách. Vážně na to neexistuje něco účinějšího? ☹
Ahoj holky,já chodím každé dva dny na kapačky kvůli ohhs. Měla jsem 36 vajíček. Břicho mám taky nafouklé a tvrdé ale už mi voda pomaličku odchází tak snad to bude brzo ok
ahojky, zrovna dnes mě pustili z nemocnice kvůli ohss, kde jsem byla dva dny. ráda bych se zeptala po jak dlouhé době vám začalo mizet bříško? připadám si jak pátrací balón 🙂
holky nestašte🙂 já jdu na ET v pondělí a vajec mám taky požehnaně
@lucinda0999 ja jdu v patek na odebrani (IVF) a taky doktorka uz rikala, ze me OHSS,zrejme nemine... :(
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@martik29 ja mela ohss a pomohlo hodne bilkovin-mleko, mlecne a jogurtove napoje i nekolik litru denne, take hodne vody.
To ti musi ohss diagnostikovat-ja mela hodne vody v dutine brisni a vajecniky mi koncili nekde pod zebrama.
Poloha polosed/pololeh a dalo se to zvladnout.