Ahoj jen mě zajímá braly by jste na mém místě antikoncepci ? Sex máme jednou za 1-2 týdny ( nemáme žádné problémy hold 3 děti , práce takže není kdy) další Mimi neplánujem . Stále kojim , Menzes docela pravidelná, dřív jsem měla injekce ale co si budem je to svinstvo pak jsem měla tělísko no otěhotněla jsem , zatím to praktykujem že v neplodných dnech pharmatex+ přerušení jinak kondom ale kondom se nelíbí ani jednomu z nás , přemýšlela jsem o pilulkach ale říkám si má to cenu každý den se radovat hormonama kvůli štrejchu jednou za týden nebo jednou za 2 týdny 🤔
Jestli dalsi dite neplanujete, co tak vesektomie?
@lauriak tak o tom nechce ani slyšet a já o sterilizaci taky ne ( jsem na to mladá je mi 29 ) a i když mimi neplanujem tak se nechci o tu možnost nechat připravit a jelikož mám na to názor takový tak ani ho nechci do něčeho takového tlačit
mam cervikalni kloboucek. ten nas neobtezuje tak jako kondom. +teda spermicid a prerusovani. taky uz nechci brat hormony, ikdyz sem mela vzdy "setrne" naplasti nebo krouzek, uz se k tomu proste vracet nechci, vadi mi to, pripadam si po tom "jina".
a ta co se muze pri kojeni pry dela docela problemy, spineni apod...takze bych to byt tebou zvazila az dokojis. jakoze ono to asi neni zbytecne kvuli frekcenci, staci jednou, ze? 😅 spis jaky k tomu mas pristup obecne no...
treba konecne vymysli nekdo neco uzasneho, furt na to cekam, ty definitivni metody zatim taky nechci 🙈
My máme pesar, používaný se spermicidem má spolehlivost jako HA, manipulace snadná, nám vyhovuje.
@lenerka1 o pesaru jsem přemýšlela jen jich teda na ,,trhu,, není moc na výběr .... jaký máte vy ?
Zdravím. Já bych antikoncepci nebrala ani náhodou. Chemie je kolem nás už tak dost a ještě si rvát do těla tohle. A to jsem užívala antikoncepci dlouhou dobu. Dnes by ji do mě nikdo nedostal. Hodně štěstí přeji 👍
Nebrala bych, jsem v nachlup stejné situaci a prášky odmítám, nebudu do sebe dalších minimálně 20 let cpát hormony. Já časem uvažuji o te sterilizaci, ale později, taky mi ještě není 30 a co kdyby mi za par let hrablo 😅 jinak to řešíme kondomem a přerušováním, zda se mi to nejspolehlivější.
Ne, k hormonální antikoncepci už se určitě vracet nebudu.
Mě právě příjde, že už je to s výběrem lepší. Může být ten cervikální, který se nasazuje na čípek a zavádění chce trochu cvik, ten jsem nakonec nechtěla, neb jsem trochu poleno, tak mám cayu, zavádění není složitější než u tampónu.
Já mám dva měsíce po porodu a plánuji začít brát HA (naposledy jsem ji brala asi přes 15 lety, když jsem byla v pubertě). Jakmile se ne/rozhodneme pro třetí dítě, tak pak zřejmě půjde manžel na vasektomii (sám to navrhnul, mě by to ani nenapadlo).
Už bych HA nebrala ani za nic, měla jsem ji mezi prvním a druhým těhotenstvím a byla to hrůza. Při druhém porodu (sekci) jsem si nechala udělat sterilizaci. Víc dětí neplánujeme, jsem spokojená, že nemusíme nic řešit ani se bát dalšího těhotenství. Je mi taky kolem 30.
půjdu do hormonálního tělíska. kondom nás obtěžuje, zabíjí vášeň. Přerušovaná soulož mi teď už dva měsíce spinká v postýlce..🙂 mám 3 děti, další už nechceme. Sterilizace a vasektomii nee..takže jdu do tělíska. Zdá se mi to nejlepší. zavedou a na 6 let mám klid. jen na to našetřit no
@franerka no nedávno tu byla KZ že paní leží v nemocnici otěhotněla přez hormonální tělísko a bylo to mimodeložní ...... To že se přes nehormonalni otěhotní jedna báseň jsem věděla ale že i hormonální 🥴
Já čekala od pesaru víc. Kupovala jsem ho před 2 roky a používali jsme ho jen prvních pár měsíců. Konkrétně to byla Caya Diafragma . Aplikace je snadná, ale manželovi to bylo dost nepříjemné a nakonec jsme se vrátili ke kondomu.
Já se po dvou dětech těhotenství docela bojím, protože jsme k dětem přišli ani nevíme jak 😁, takže na sebemnší riskování není prostor. Do budoucna by mi třetí dítě asi nevadilo, ale teď ani omylem, moje tělo si potřebuje odpočinout od těhotenství a kojení. Z užívání HA nejsem nadšená, ale na potrat bych nešla a další těhotenství by mě teď zdravotně odrovnalo (psychicky i fyzicky). Takže za mě lepší varianta, než potrat, nechtěné dítě, nebo užítí tabletky po (spousta holek odmítá HA a pak několikrát do roka zobnou tabletku, která je ve finále větší driák než moje nízkohormonální jednosložková ha). Jsme domluvení, že teď je to moje zodpovědnost a za pár let to nechám na manželovi, ať se zařídí...
Jsem v podobné situaci, jen o hodně starší (takže nižší pravděpodobnost). Přerušujeme + v plodných dnech pharmatex, ten mi ale úplně nevyhovuje. Zvažuju ten pesar, případně zkusit HA. Na tělísko nebo injekce se nechystám, přijde mi to větší svinstvo než HA (pocitově, důkazy nemám).
@skarol nizkohormonalni předpokládám azakie nebo něco podobného . Jak ti sedla ? Nějaké potíže? A co chuť na sex ? Ta injekce kterou jsem měla je taky vhodná při kojení je taky jednosložková, ale chuť na sex nulová a když už jsem se dokopala tak jsem z toho absolutně nic neměla jakoby mě tam dole umrtvili 🙈
Oprava : Azalie
Torri, zásadní problémy nepociťuji, občas špiním. Beru to jako dočasné řešení na 1-2 roky.
Beru ji pri kojeni. To bych poznala při prerusovane souloži prd, kdy mám plodné a neplodné dni. Jinak jsme pouzivali 4 roky Pharmatex a dobry. Kdybych nejake deti jeste nekdy v zivote planovala, na prášky bych se vyprdla. Ale strach z dalšího přírůstku je větší 😁
Vasektomie, jednoznacne. Kdyz uz dalsi dite neplanujete, tak co je za problem?
Azalii beru,za mě super menstruaci při Azalii jsem měla jednou a lepší než bez,byla bez bolesti a trvala tyden, dostala jsem menstruaci až teď ,jinak jsem maximálně špinila a chuť na sex mám jednou týdně,teď doufám,že budu jenom špinit,ta menstruace mě dost překvapila,já právě při Azalii nemenstruovala a nálady mám normální a na váze nepribiram
@ai30 ja bych jako chlap ani jako zenska na tyhle ,,nevratne ,,metody nesla - me to prijde jakoby si kazdy myslel ze neexistuje rozvod nebo treba smrt...
@veronicka89 přesně tak, taky nechápu tady ty nápady typu vasektomie atd....a nejvíc to tvrdi ty co by na to nikdy nešli
@fire85 sly...ale prijde mi to naivni...
Ani nahodou, nebrala. Bud bych se drzela kondomu, pharmatexu, pripadne pesar.
Já bych věřila pharmatexu.