192 / 206
    Polévka z červené čočky, dýně a kořenové zeleniny s krůtími kari knedlíčky.
    Komentář byl odstraněný
    wendy84
    autor

    Mrkev, celer a petržel nakrájíme na kousky a krátce osmahneme na přepuštěném másle. Přidáme propláchnutou červenou čočku, nakrájenou dýni a vodu (nebo vývar). Lehce osolíme, opepříme dochutíme jedním stroužkem česneku, majoránkou, libečkem a drceným kmínem. Vaříme 15-20 minut, nakonec rozmixujeme.

    Knedlíčky: cca 200 g krůtího nebo kuřecího masa rozmixujeme na jemnou fáš společně s jedním vejcem, lžičkou nepálivého kari, lžičkou maizeny,2 lžíce oleje, troškou soli a pepře. Mokrýma rukama tvarujeme co nejmenší kuličky (20-25 kusů), které dáme vařit do vroucí vody na 15-20 minut. Scedíme a vložíme do hotové polévky.
    Tyto knedlíčky jsou výborné a hodí se jako vložka skoro do všech polévek. Můžete měnit koření nebo přidávat různé čerstvé bylinky. Můžete udělat i větší množství a část dát do mrazáku na příště.😉

    21. zář 2017