Nemoc v 1. trimestru. Mám se bát?

luna03
28. dub 2024

Ahoj holky, prosím o zkušenost. Na netu jsem četla od nemoci v 1. Trimestru hrozný věci a dost mě vyděsily.... Jsem nemocná, no mám na puse dva opary, rýmu jako blázen a kašel kdy mě docela bolí na hrudi... Teploty nemám a ani se necítím nějak extra hrozně 🤷 prostě nachcipana. V prvním těhotenství jsem byla taky takhle hodně nemocná ale to už bylo někde v půlce.... Myslíte že se mám bát? Jsem cca 12 týden těhu. Díky za odpovědi 🙂))

1pomnenka
28. dub 2024

Ne, každá těhotná je alespoň jedenkrát nemocná.

marge_s
28. dub 2024

@1pomnenka kazda ne 🤣

Ale souhlas “ne”

luna03
autor
28. dub 2024

@1pomnenka jasně, tak já taky nejsem poprvé těhotná, ale jak říkám v prvním jsem byla nemocná někde v polovině, a vím že nějaký nemoce vadí takhle na začátku 🙂

kristyn86
28. dub 2024

Nebezpecna muze byt vysoka horecka. Ale obycejne nachlazeni za me ok.

luna03
autor
28. dub 2024

@kristyn86 super 👍❤️

adelisss
28. dub 2024

Jj, vysoké horečky můžou být pro plod nebezpečné. Ještě třeba není dobré, když matka v těhotenství prodělá třeba neštovice - což většině žen nehrozí, protože mají imunitu z dětství.
Spíš mi přijde horší, že těhotná nemůže velkou část léků, jenom třeba do nosu stříkat mořskou vodu, takže kolikrát ty nemoci trvají dýl než obvykle.

lti
28. dub 2024

@adelisss do nosu se muze i Olynth a dalsi, jelikoz to pusobi mistne. Normalne mi to doktorka dovolila, jelikoz jsem trpela na “tehotenskou” rymu.

luna03
autor
28. dub 2024

@lti též mám! A měla i v prvním, šílenost

ajja87
28. dub 2024

Ja prodelala v prvním trimestru silenou střevní chřipku,jako fakt brutální,zvracela jsem tak, že jsem se popravdě pri tom i počůrala 🙈 a ted tu vedle mě leží 5. měsíční dítko ,tak snad rýma bez teplot bude v poho

misaa56
28. dub 2024

@luna03 bude to v pohodě. Já jsem měla někdy kolem 13tt covid, průběh teda mírný ale ten první den mě strašně bolela hlava a všechno, kašel, rýma... Dceři je 18m a žádné komplikace nebyli

pampeliska1313
28. dub 2024

Moje kolegyně prošla v těhotenství třikrát covidem. Mala je úplně v pořádku a to vím ze jako měla horečky atd a přiznám se, ze jsem si tukala na čelo, z mýho pohledu tomu chodila naproti, bylo to ještě v době kdy se musely nosit rousky a tak. Každopádně já jsem úzkostlivá.🙂 ale tohle mi přijde proste jako “normální nemoc” a byla bych v klidu.) spis je problém léčení, ze se nemůže brát všechno co je po ruce.)

platera
28. dub 2024

Bála bych se vysoké teploty (a to píšeš, že nemáš), to prý plodu škodí, ale smí se užívat Paralen na srážení. Jinak některé nemoci jsou nebezpečné, např. ten opar, ale vadilo by jenom když bys ho měla poprvé v životě. Některé nemoci jsou nebezpečné: pátá nemoc, cytomegalovirus, neštovice,... Pokud nemáš horečky nebo třeba dlouhodobě zduřelé uzliny, bude to nějaká "běžná" nemoc, mimi bude v pořádku. A 12. týden už je skoro konec 1. trimestru 🙂.

sorboni30
29. dub 2024

@luna03 já jsem měla stále tehotenskou rýmu.. nemohla jsem dýchat, špatně se mi spalo. Na začátku tehu jsem nemocná nebyla..ale v 5 měsíci jsem chytnula covid.. Bohužel malá se narodila ve 28 týdnu. Od té chvíle šlo vše z kopce..rodila jsem přirozeně.
Ale dnes má dva roky a vše je v pořádku!
Vysoká teplota je nebezpečná..jinak je to ok

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru