Mechanik používá auto pro vlastní účely. Přijde vám to v pořádku?

veru181
7. kvě 2024

Přijde vám v pořádku, když mechanik, kterému dáte auto na opravu, používá vaše auto pro soukromé účely (nákup, odvoz domů…)? Je to běžné?

luciesofiealex
7. kvě 2024

Zkušenost nemám ale normální se mi to nezdá....

jelenice_zavodnice
7. kvě 2024

@veru181 Jak se to vezme. Zrovna nedavno jsme meli auto v servisu dvakrat po sobe. Ta zavada se opakovala a servisaci nevedeli prijit na to, kde je problem. Auto v obou pripadech rozjizdeli a zajizdeli, jezdili s tim nekolik dnu po Praze aby zjistili, jak se to auto chova. Pokud by si u toho vyridili soukrome veci, nejako by mi to nevadilo. Ale o tech jizdach nas predem informovali, ono je to vlastne bezne, ze s tim musi jezdit po okoli nebo to vzit i na dalnici. Neni to prvni auto se kterym takhle jezdi, takze mne to neprekvapuje.

veru181
autor
7. kvě 2024

@jelenice_zavodnice Tohle mi přijde také v pořádku, když jedou zjistit závadu a vyřídí si něco, co je po cestě/vyberou si k tomu cestu, která se jim hodí (minule mi zůstala v autě účtenka z nákupu, ale kousek od místa, kam jel na STK, s tím jsem v pohodě). Ale teď to právě i vypadá, že ne jen pro tento případ (a informováni jsme předem nebyli). Zatím to nevzal skrz republiku 🙂, ale stejně se nám to moc nezdá.

jelenice_zavodnice
7. kvě 2024

@veru181 Tak to zalezi na konkretnim pripadu. Bydlime v Praze a videt svoje auto v Brne, tak bych asi byla take prekvapena a resila, jestli zavolat do servisu nebo rovnou policii a nahlasit ukradene auto.
Dnes ma hodne aut GPS lokatory, Airtagy, moznosti sledovani pres appky, zase si rikam, jestli by si servis lajznul vyuzit to auto jinak, treba mlady servisak s tim pojede o vikendu na rande s novou slecnou 🙈😁

kamino
Autor odpověď smazal
Zobraz
kamino
7. kvě 2024

Nechápu, ale odpověď zmizela, tak znovu - partner je automechanik. Nedávno měl závadu, která se objevovala třeba až po 60km,. tak najezdil přes 300km, než na to přišel ( po projevení závady hned načíst diagnostiku a tak.. ) bylo to SW - přehrál ho a opraveno. Ale klient o tom, že se s autem bude jezdit, věděl. V Autorizovaném servisu by se opravdu stávat nemělo, tam jsou přísně nastavené standardy. U tzv. garážistů to je o poznání volnější a v rámci projetí auta si zařídí co potřebují, když už je auto venku. Ale zas je u nich bývají opravy levnější, např. z důvodu nepovinnosti originálních přípravků, školení, speciálních SW... Takže ano, stává se to, ale je slušnost o tom zákazníka informovat.

budouci_maminka
7. kvě 2024

Pri predani auta se sepisuji kilometry na tachometru ne? O kolik byl rozdil pri prevzeti?

fyii
7. kvě 2024

@veru181 ne tak to bezny teda fakt neni, pokud auto vykazuje zavadu az behem jizdy tak je jasny, ze to bude muset vyzkouset... ale o tom se domluvite. Autorizovany servis by si tohle nedovolil, automechanik jak ktery...

anniej
7. kvě 2024

Ja mam zkusenost takovou, ze jsem dala auto mechanikovi a nasledne jsem videla, jak se projizdi po meste v noci s pritelkyni. Ti exoti si to jeste natocili a hodili na Instagram do pribehu 🤣 Mela jsem X5ku, pro ne to asi byl flex. Samozrejme, ze mi nic nerekli, kotel dostali ode me solidni. Takze v tomto pripade to je hulvatstvi. Pokud ale potrebuje na zajeti kvuli nejakemu problemu, o lkterem predem informuje a dostane souhlas, je to za mne ok.

cherie24
Autor odpověď smazal
Zobraz
cherie24
7. kvě 2024

@veru181 a byl to autorizovaný servis nebo u někoho v dílně? Taky mi přijde normální, že u spousty závad se musí auto projet před i po. Často to bývají takové ty závady, kdy si auto dělá z lidí srandu, takže vám to dělá každou chvíli, ale jakmile si tam sedne někdo jiný, tak to jako mávnutím proutku přestane. 😆 Takže kdyby si v rámci pozorování zajel s autem na nákup nebo domů, někoho hodit a auto by nikde neočesal, tak by mi to bylo úplně jedno. Hlavně, že by bylo opraveno. 😃 Ale taky záleží, s čím tam to auto bylo. Kdybych dala auto do servisu na výměnu nějaké konkrétní nebo preventivní věci a pak bych se dozvěděla, že s ním jezdil někde 30 km od servisu, tak to samozřejmě není v pořádku ani trochu. 🙂