Uspávání dvou dětí najednou. Jak to vyřešit?

zrzinda
24. srp 2023

Pěkný den, řešíme “problém” s uspavanim a budu moc rada za vaše rady, určitě jste někdo řešil něco podobného.
Máme dvě děti. 2 a půl roku a 9 měsíců. A teď řešíme, jak zvládnout uspavani obou přes den.
Mladší doted spala třikrát denně, což se krasne dalo. Dopoledne nositko/kočárek, po obědě jsem je uspavala se starší v posteli (starší spi už jenom jednou), odpoledne zase nositko/kočárek a večer mezi půl 8 - 8 obě do postele a zase uspavat spolu. Tenhle systém docela fungoval, rekla bych.
Teď je ale průšvih v tom, ze mladší se tváři, ze už ji budou stačit spanky jenom dva.
Což znamená, ze bude spát cca od 10-11 a od 14-15. Vecerku bych rada uchovala tak nějak podobně, ať máme z večera i něco s mužem.
Jenže já nevím, jak tam teď napasovat uspavani starší po obědě. Mladší samotnou nikde nechat samozřejmě nemůžu.
Ten první spánek mladší je na starší ještě brzo, druhy zase docela pozdě. Když půjde spát takhle pozdě po obědě, bude strašit dlouho večer 😀
Vůbec ale vůbec nevím, jak to vyřešit. Je tu někdo, kdo měl děti taky takhle podobně blízko od sebe a řešil denní spanky? Jak to udělat, abychom se nezblaznili?
Moc díky za nápady 🙏

patypresdevaty
24. srp 2023

Netušim, ve 2 a půl už mi totiž děti po obědě nespaly... Spousta dětí ale spí - nevim, jak to pak kdo řeší... Školkou? 🙂

konidana
24. srp 2023

@patypresdevaty hmmm, já třeba dvouletou brala na půl h do šátku ven a přitom tlačila kočár s miminem😅 Ona mi předtím spala jen v kočáru(do 1,5roku) a pak už vůbec. ale přes zimu to nedávala a já taky ne, to její nespaní a protivnost. Jo a pak později s nima byl doma manžel, a to je oba posadil do vozejku za kolo, a tam zabrali většinou oba. Takže tak😂 No a pak ta školka. Tam to šlo najednou spát v pohodě🙂

me_druhe_ja
24. srp 2023

Já mám děti o 15m od sebe. Nejhorší bylo období, kdy mladší měla dva spánky a starší jeden. Protože to prostě oba spali na přeskáčku: ona-on-ona. Ani jedno dítě mi docela brzo přestalo spát v kočárku,jedině postel (a občas auto), takže jsme se celej den nikam nedostali (max večer). Bylo to hrozný....tu mladší jsem pak přiznám se ještě před rokem natlacila na jeden spánek, aby spali aspoň trochu dohromady.
Radu tedy nemám, prostě nějak vydržet a co nejdřív ji přenastavit na jeden spánek. 😀

andelka
24. srp 2023

Taky jsem to tak jednu dobu měla. V 10-10:30 jsem uspala malého v kočárku na balkoně nebo kojením v posteli, potom jsme dali se starším oběd, kolem 12 šel spát, pak se vzbudil menší, měl oběd, až se vzbudil starší, šli jsme ven, kde kolem 15:30 usnul zas malý. Kolem 20h se uspavali oba zároveň ( mladší na balóně nebo kojením, oběma jsem zpívala, povídala). Ono se to ještě mnohokrát změní. Když mladší spal jen jednou za den, starší nespal už vůbec nebo byl ve školce.

zrzinda
autor
24. srp 2023

@patypresdevaty Zrušit spánek jsme taky zkoušeli, ale bylo to peklo - pretazeny a protivny dite je na palici, to odmítám denně absolovat😀 Do školky jsme se vůbec nehlasili - věděla jsem, ze by se nedostala a ani nechci zabírat místo těm, kteří to fakt potrebujou, když jsem doma 🥺 Takže skolka minimálně další rok nebude.

areh
24. srp 2023

@zrzinda ségra vzal mladšího do šátku a staršího do kočáru.
U mě byl starší naučený usínat sám, tak jsem společně přečetla pohádku a nechala jsem mu klid. Jinak se jim celkem rychle ty spánky naštěstí sloučily. Ale starší pak stejně přestal spát...