Potničky u miminka. Co zabírá?

nikola_666
15. dub 2024

Ahoj maminky, prosím mám 4 týdenní miminko a má na tvářičce potničky, zasypávám je pudrem, mažu bepanthenem nebo sudocremem, ale přijde mi že se to zhoršuje, máte někdo radu co na ně zabírá? Děkuji

malytlustyhroch
15. dub 2024

@nikola_666 a jsou to potnicky? Neni to na tvarich spis novorozenecke akne? Zkus na to mrknout na netu, jestli to nebude sedet vic. S novorozeneckym akne se normalne nic moc nedela, je to hormonama a za par tydnu zmizi samo, jen je vosklivy no. ☺️
Potnicky.muzou na prvni pohled vypadat podobne, ale mechanismus vzniku je jiny a byvaji tam, kde se dite poti.

malytlustyhroch
15. dub 2024

No a kdyby ti to prislo jako velke drama, hodne moc zanicene, loupajici se do krve, nebo jako do exemu, tak normalne kontaktuj vasi detskou doktorku.
Jestli je to.akne, coz je pro ty 4tydny hodne typicke, tak ono se nejakou dobu zhorsuje a pak zas zlepsuje. Ale netusim, co s tim mohl udelat ten v dobre vire aplikovany pudr.
Jinak jedno moje dite to melo trocho osklivejs, drzelo se ho pres tri tydny, tak to detska radila trochu tupat gazou s cernym cajem, ale jestli to k necemu bylo nevim. Kazdopadne pudr bych vynechala.

lenerka1
15. dub 2024

Naše dětská říká, že miminko kolem toho měsíce věku má tu nejproblematičtější pleť ... Loupe se a je samý pupínek. Vliv srovnávání hormonů a zvykání si na nové prostředí , prostě se zajíždí 🙂 Všechny tři děti to tak měly, vypadaly jak puberťáci, sem tam jsem otírala odvarem z řepíku či černým čajem, ale spíš pro pocit, že s tím něco dělám, zmizí to samo. Mazání či pudr póry ještě víc ucpe.