Kdy přihlásit 3leté dítě do školky?

marie_nn
6. led 2024

Ahoj holky, synovi budou na začátku dubna 3 roky. Myslíte, že mám počkat až na zápis v květnu, nebo už teď, jestli by mi ho třeba nezkusil vzít.
Omlouvám se za možná hloupý dotaz, vůbec se v tom nevyznám, strašně rychle to uteklo a najednou si uvědomují že je na čase to řešit pořádně😁 hlavně, se bojím, jal školku přijme a jak to pak bude a nástupem do práce. Napište jak jste to měli vy , díky!

eviicka
6. led 2024

No tak u nás se třeba horko těžko dostávají do školek 3,5 leté děti. Takže u nás by nezbylo než dát v dubnu přihlášky do všech školek v okolí a doufat, že se dostane alespoň do jedné.

Ale u vás může být situace úplně jiná a během roku volné místo být může (byť je to nepravděpodobné).

palja
6. led 2024

@marie_nn u nás taky v půlce roku neberou. Dát přihlášky v řádném termínu, minule to bylo začátkem května a doufat, že ho od září vezmou.
Ale jak je psáno výše, u vás může být situace jiná.

fyii
6. led 2024

zavolej reditelce do MS a uvidis, kazda skolka to ma jinak a berou i v prubehu roku, kdyz se jim uvolni misto...

lucifux
6. led 2024

U nás školka taky během roku nebere. Pouze v tom květnu a pak buď a nebo.

radkah1984
6. led 2024

Klidně kontaktujte školku, kam chcete dítě dat. Já jsem to taky řešila, když měl syn 2.5 roku 😊 a místo bylo, tak šel na zkoušku, ale mne se školka nakonec nelíbila, tak jsme počkali do zápisu na jinou, kde předtím místo bohužel nebylo, jinak by ho vzali.

andelka
7. led 2024

Zkus zavolat. Ale obecně spíš pokud bude mít tři v dubnu,tak prostě v květnu půjdete na zápis a v září do školky. U nás berou i mladší děti,ale taky s tím,že normálně jdou na zápis. Pak jsou do 3 let ve třídě pro 2-3 leté děti a potom přechází do normální třídy. Nebo drží místo od září a dítě nastoupí ve 3 letech ( ale platí se od září).

mirin89
7. led 2024

U nas vesnicka skolka bere i mimo zapis, takze je mozne se domluvit i na nastupu v prubehu roku. Za zeptani nic nedas.

1pomnenka
7. led 2024

U nás je plno, takže ani dítě narozené v listopadu, po loňském zápisu nevzali. Pomodlíme se, aby mohlo nastoupit v září téměř ve 4 letech. Přednost mají předškoláci a děti s odkladem. Pro tyto malé dětičky bohužel místo není.

krisstina93
7. led 2024

Jdi normálně k zapisu, pokud nejste nějaká oblast, kde je nedostatek dětí, tak uprostřed roku nebudou mít místo, mě syna nevzali do školky, ani když mu byly 3 roky v době zapisu, takový je tu přetlak. Ještě to vyšlo blbě po corone, kdy půlka lidi nechávala predskolakum odklad a do školek se horko těžko dostávaly 4 lete děti.

martt
7. led 2024

@marie_nn U nás ve školce bez zápisu během roku neberou. Se synem jsem k zápisu musela jít už ve dvou letech aby mi ho další rok v dubnu kdy mu byli 3 roky vůbec vzali. A to ta školka zas takový přetlak děti nemá.

marketa1218
8. led 2024

@marie_nn Každá školka to má jinak, zavolej si a uvidíš. U nás berou děti i v průběhu roku, když je tedy místo. Jinak půjdete klasicky k zápisu, bývají duben, květen. A od září do školky 🙂