Umělé ukončení těhotenství ve druhém trimestru. Může se mnou být partner?

almisa
16. pro 2023

Ahojte,
V létě sem wi prošla zamlklým těhotenstvím a teď v pondělí mě čeká ukončení těhotenství v 15.týdnu pro potvrzený Downuv syndrom a rozsáhlou srdecni vadu (ultrazvuk i odběr plodové vody). Jsem z toho psychicky na dně, děti zatím nemám,dlouho dca roky se nam nedařilo vubec a teď ty dva neúspěchy v jednom roce. V létě sem bohužel neměla dobrou zkusenost a přístupem lékařky, která mi řekla na příjmu k revizi, čemu se ve svém věku divim, a to mi ani 40 není. A po narkóze sem se probudila na prostředni posteli,kde z každé strany jsem mela statsnou novorodicku, co mely sva miminka vedle sebe. Psychicky sem to nezvladla.Teď jsem poslala do FN Bohunice a bojim se,co mě čeká. Je tady nekdo, kdo si tim prošel a dokazal mi rict, zda aspoň tady ke nedaji k tem šťastnějším, kterym to ze srdce preji,ale jejich pritomnost proste nezvladnu a zda se mnou muze byt partner,nez pojedu na sal?

barmil
16. pro 2023

@almisa poprosila bych o nadstandard, že chci být sama.
Ideálně by Te měli dát na gyndu, jako po jiném gynekologickém zákroku, ale taky se mi bohužel stalo po čištění po zamlklem těhotenství, že mě hodili na 6ti neděli, naštěstí ale vrchní měla soudnost a dala mě nadstandardní pokoj, ani za to nic nechtěla.

escapelle
16. pro 2023

Ahoj,moc mě mrzí co prožívás.
Mám za sebou také ukončení těhotenství pro VVV. Naštěstí jsem byla na pokoji sama a večer jsem odcházela domu. Jinak bych si také zazadala o nadstandard.ale pokud je to jen trochu možné,měl by být takový přístup standardem.
Držte se🍀

petulapal
16. pro 2023

Já rodila loni v prosinci v 19tt a přijaly mě na gynekologii a tam jsem měla až do porodu svůj pokoj s WC a koupelnou, celou dobu se mnou byl doprovod (byla jsem přijata ráno a druhý den odpoledne jsem porodila), takže se mnou byl doprovod i přes noc. Držte se 🍀🍀

zuzanak1
16. pro 2023

@almisa ahoj, myslím na tebe, ať je ti brzy lépe. Loni v březnu jsem si prošla ukončením těhotenství v 19tt v Bohunicích, také Downův syndrom. Naštěstí byl volný nadstandardní pokoj a bylo to určitě lepší. Ale pravda je, ze jsem z vedlejšího pokoje slyšela pláč miminek. Nedovedu si představit ukončovat těhotenství na pokoji, kde je více žen. Celou dobu byl manžel se mnou na pokoji. Nastoupili jsme ráno do nemocnice a naštěstí hned druhý den jsem mohla domů. Všechny sestřičky a personal se choval moc pěkně.
Loni jsem neustále hledala diskuze na podobné téma a byla zoufalá, že se nám nedaří mít miminko jako ostatním. Chápu jak se cítíš. Trvalo to dlouho a je mi už přes 30 a nakonec jsme se dočkali. Takže věřím, ze i vám se zadaří. Držte se a hodně sil 🍀

martulka88
16. pro 2023

@almisa Já jsem šťastná za dr.Štěpána ve FNHK. Byla jsem poprvé těhotná a ve 38tt synovi přestalo tlouct srdíčko. Jasný, byla jsem covid+, ale on mi řekl, že by mne ani mezi miminka nedal. Řekni narovinu, že nezvládneš psychicky být s miminky na pokoji. Je mi to moc líto, drž se🍀

vysopro
16. pro 2023

Ahoj. Já jsem ukončila těhotenství v prvním trimestru. Divila jsem se že lékařka říkala že dělají až do 20tt interrupci a né porod. Ale že obvyklé v ČR po 14tt se to už neděla chirurgický. Tak možná dobré se trochu informovat kde jakou metodu používají. K tématu nechci moc toho říkat, hlavně když jsem ukončila těhotenství přesto že vše bylo v pořádku, bylo to moje rozhodnutí a ne každá to chápe. Ale jako jistě si už odpověděla otázku, proč se tak chceš rozhodnout. Jako dítě které má Down Syndrom se může dožít dospělého věku. Jako jen mě to připadlo jak to píšeš, že DS tak automaticky UPT. Jako u každého těhotenství je rozhodnutý u ženy, ale otázka je jistě oprávněna, jestli to opravdu chceš.

lennus
16. pro 2023

@almisa Ahoj, je mi to moc líto. Mrkni na příběh neftys75. Eva mě dost podpořila, mám za sebou předčasný porod ve 34.t. - syna máme, ale začátky byly náročné, pak v 11.t. zamlklé a porod ve 23.t., kdy malý zemřel manželovi v náruči. Až z 4. těhotenství byla donošená dcera. Kdybys chtěla, ráda ti pošlu svůj příběh v mailu i co vše nám pomohlo a jak jsem na sobě pracovala po tom předčasném porodu ve 23. Drž se!

jezz1e
16. pro 2023

Mrzí mě, čím procházíš. Přijde mi to jako dost necitlivý přístup a asi bych teď po nástupu hned hlásila, že chci na gynekologii a bez miminek, pokud možno nadstandard. Potratila jsem 3x, (ale tedy v prvním trimestru), ve dvou různých porodnicích a v obou drželi potraty odděleně od porodů. Po porodu jsem sice ležela taky jednou na gyndě, když na šestinedělí nebylo místo. Ale byly jsme tam jen matky, co jsme měly děti v inkubátoru, takže na oddělení se žádná miminka nevozila.

andelka
17. pro 2023

Byla jsem v Ostravě, zamlklé těhotenství v 19tt, hned mě dali na gynekologii na nadstandardní pokoj, byli jsme od rána s manželem spolu, i pak přes noc, pustili mě druhý den po obědě. Přístup byl super, ale taky jsem se nakonec dostala na porodní sál, po prasknutí vody a pak byla nutná revize, a slyšela jsem jinou rodičku a potom miminko. Mě to tehdy tolik nesebralo, protože už jsem tam porodila dvě děti předtím ( a za rok další 🍀), ale kdybych ještě žádné neměla...🙁 Naštěstí hned potom jsme šli zas na samostatný pokoj. Dopoledne přišla sociální pracovnice řešit vydání pozůstatků. My jsme byli tehdy první, a byli všichni moc milí.
Držím moc palce, ať už máte smůlu vybranou a brzy se usměje štěstí na vás 🍀

andelka
17. pro 2023

@vysopro u DS bývají přidružené další komplikace, sama hned na začátku píše,že je k tomu rozsáhlá srdeční vada. Samozřejmě,každý chce zdravé dítě, a ne vše se dá zjistit předem, ale vůbec nemám nikomu za zlé, že se na péči a vše kolem v pokročilejším věku necítí ( ještě nebylo 40 asi neznamená,že je paní 25, ale že k té 40 směřuje). Člověk touží po větší naději,než že se po x operacích dítě možná dožije dospělosti.

rickym
18. pro 2023

Je mi to moc líto, já si tím prošla na konci listopadu 2019, Edwards s. U nás v nemocnici nadstandart nešel, dávají na gynekologické odd, ne na šestinedělí. Zkus zjistit ten nadstandart a kdyy cokoliv, klidně napiš soukromě zprávu. Manžel by neměl být problém, ale já chtěla být naopak sama...
Drž se🍀