Jméno Debora. Líbí se vám?

asia1q
12. dub 2024

Jak se vám líby jméno Debora?

lenickakl
12. dub 2024

Nelibi

levandule_k
12. dub 2024

Neutrální.

me_druhe_ja
12. dub 2024

Měla jsem spolužačku Deboru, ve své době velmi neobvyklé jméno (jsme ročník 86). Napřed mi to přišlo strašně divné, ale pak jsem si zvykla. Každopádně za mě neutrální, sama bych to jméno nedala, ale nepřijde mi to nic šíleného.

petrasipkova1
12. dub 2024

nelíbí, ale nemám obecně ráda jména s R, jsou na mě taková tvrdá 🙂 A to jsem Petra a manžel Karel 😀

veruuu_kubesovic
12. dub 2024

Líby? Nelíbí...

uzivatelkapetra
12. dub 2024

Napadla mě hned Dexterova prostořeká sestra 🙂

anonymmm88
12. dub 2024

Pracuji ve škole a měli jsme tam holčinu, která se tak jmenovala. Říkalo se jí Debí. Sedělo mi to k ní. Své dceři bych takové jméno nedala, ale na to, že je to neobvyklé, tak mi prijde hezké.

pilzzee
12. dub 2024

@uzivatelkapetra Jezisi, miluju Debru! <3 Uz jen kvuli ni bych to jmeno uplne neodsoudila 😀

reeeza
12. dub 2024

Já nemám ráda amerikanismy takže z toho důvodu bych to jméno já osobně nedala. Ale proč ne, když se to někomu líbí? 😉 Debora je takové neutrální...Lepší než Jessicca ( tímto se omlouvám Jessiccám 😁)

rosalindamelinda
12. dub 2024

Nee, nelíbí. Moc tvrdé. (Zdrobnělina je dokonce Debka - jako depka. Nemluve o podobnosti Debka - debilka... jej.)

sorboni30
12. dub 2024

@reeeza u nás ve škole je holčička Jessica. Její otec je černoch takže to víceméně sedí 🤭

sorboni30
12. dub 2024

@asia1q na mě moc tvrdé..ale mám doma Barboru což je taky tvrdé a říkáme ji Barunka, Bája. Každé jmeno je hezké když se mu hezky říká 🙏

klpoiu
12. dub 2024

A ja nemuzu rict o zadnem jmenu, ze se mi nelíbí . Kazde jmeno ma to své . Jak se rika....kazde jmeno je krásné,kdyz se krásně rika. A Deborka je krásné jmeno.
@rosalindamelinda Tohle muze napadnout fakt jen dospělého. A pokud tohle rekne dospělý clovek, asi by se mel nad sebou zamyslet, nedej boze kdyz to řekne pred ditetem. 🤦🏼‍♀️ Dítě ani neví co je slovo depka a slovo debilka jsem nikdy od nikoho ani neslyšela.

asia1q
autor
12. dub 2024
reeeza
12. dub 2024

@sorboni30 je pravda že by se to jméno mělo brát v celkovém kontextu - jak sedí k příjmení, vliv kulturního nebo etnixkého půbodu atp 🙂

asia1q
autor
12. dub 2024

@reeeza v našom příjmení sú všechny písmena které sú v méně Debora 😀 Dokonce můj manžel má včelky... Význam jména Debora je pilnost včel. ❤️

asia1q
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
mimco
12. dub 2024

@asia1q co Deborah…🤔

alianan
12. dub 2024

@asia1q Debora není můj vkus, ale proč ne, akorát bych nezdrobňovala, maximálně na Deborku. a Debí.
Debča zní jak debža, pardon, to muselo ven.
@pilzzee Mě se Debra vybaví jako nemoc motýlích křídel, že je to i tenista jsem si musela najít.

rosalindamelinda
12. dub 2024

@klpoiu Proč by se nad sebou dospělý člověk měl zamyslet kvůli tomu, že zde vyjádřil svůj názor o jméně??? Jako, pokud se ti můj názor nelíbí, tak ho ignoruj a nekomentuj. Chápu, že jsme ve veřejné diskuzi a bla bla bla, ale to neznamená, že se musíme navzájem kafrat do všeho všem... já jsem to psala zakladatelce a ne tobě, takže ti to může být fakt jedno. Případně mi může zase ona napsat svůj názor. O tvoje "stanovisko" k mému názoru fakt nestojím, jsi docela mimo.
Navíc víš kulový, co dneska děcka vymýšlejí, to by ses divila tyjo. Já mám syna v pubertě a ty děcka vymýšlejí takové chujoviny, že to svět neviděl a řekla bych, že to není ani možné, ale fakt že jo. Jsou mnohem vynalézavější a dál něž my, navíc s mobily v ruce 😀

alianan
12. dub 2024

@rosalindamelinda Já mám už dospělé dítě, čerstvého puberťáka i maličké děti a nevšimla jsem si, že by vymýšleli kraviny kolem jmen, to spíš rodiče lomí rukama nad jménem kamaráda, děti mají kolem sebe tolik "jiných" jmen, že jim asi žádné nepřijde divné. Vymýšlejí chujoviny, ale ne kolem jména.

Sama mám děti málo dávaných jmen, ale ne uplné ulety. Kecy vždy byli jen od dospělých. Prababičky lomily rukama a tak. A teď to nikomu nepřijde, i babičky a prababičky si zvykly.
A i já i moji sourozenci máme málo dávané jména, teď už jsou celkem častá, vyrůstala jsem porevoluční době a i tak jsem na jméno neslyšela jedinou narážku.

klpoiu
12. dub 2024

@rosalindamelinda Deti jsou pouze odrazem svých rodicu. A dal uz se nesnaz, pac u me ti pšenka neporoste devce. 👍

rosalindamelinda
12. dub 2024

@alianan Ale jdi ty brepto, prosímtě, ty jsi snědla všechnu moudrost světa kolem jmen. Děti jsou andílci a dospělí jsou ti čerti, kteří na jména nadávají? 😀 Rodiče lomí rukama, odkdy mají dospělí čas lomit rukama nad jmény jiných dětí? Jako dospělý člověk bych řekla, že je mi to celkem jedno. Můj syn mi říká už léta, když přijde ze školy, co řešili se spolužáky ohledně jmen - a má to svůj vývoj podotýkám - je zajímavé to poslouchat od 1. třídy a dál... postupem času na výsměch ohledně jmen dojde.
Třeba jeden jeho spolužák se jmenuje Justin, samozřejmě se mu smějí, že Justin Bieber.
Další se jmenuje Dorian, a la Obraz Doriana Graye.
Denis - penis ...ten je asi největší chudák 😔

rosalindamelinda
12. dub 2024

@klpoiu 😀😅😂 pobavila jsem se a zasmála při pátku, úžasné 😂

levandule_k
12. dub 2024

@rosalindamelinda Na každé jméno se dá vymyslet posměšek. Asociovat jméno Debra s debílkou by mě nenapadlo. Jako děti jsme měly jednu takovou říkanku. Kdo to říká, ten to je, na toho to pasuje.

alianan
Autor odpověď smazal
Zobraz
rosalindamelinda
12. dub 2024

@levandule_k Hmm, spíš Kdo to říká, toho se to týká ne 😉 ale ok, ty asociace... nikdy nevíš, co koho napadne a děti napadá spousta věcí... pracuji s dětmi, takže o tom něco vím a vymlouvat mi to tady nemá cenu... takže mi opravdu mi nemusíš psát nějaké žblechty, taky jsem ti myslím nic nepsala, já tu nikomu neodepisuju a mě zas tolik otravných bab, kdo to má číst tyjo 😝 neee 😲)

lv
12. dub 2024

Jo, líbí

rosalindamelinda
Autor odpověď smazal
Zobraz
alianan
Autor odpověď smazal
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru