Dítě nechce pít. Máte zkušenost, radu?

simi68
16. dub 2024

Hezký den maminky, řeším teď s roční dcerkou takový problém.. doteď jsem k příkrmům kojila, malé ale narostly zoubky a nemůžu ji přeučit pít tak, aby mě nekousala, bojujem už dva týdny. Pomalu přestávám kojit, mám ragády a fakt se pro bolest nedá, tak se jí snažím naučit na umělé mléko, zkusila jsem zatím 2 značky a nechce. Vody z lahvičky se napít umí, vždy si ale jen párkrát cucne a dost. Jenže když teď už skoro nekojím, potřebuji aby vypila víc než 30ml vody za den, Zkusila jsem i čaj, nejvíc jí chutná voda, ale vypije fakt málo. A je jedno jestli jí dám lahvičku s kulatým dudlem, placatým a nebo netekoucí hrneček. Uvítám zkušenosti i dobré rady.

1pomnenka
16. dub 2024

Hodně dětí si UM nevezme, u ročního to není problém, mléko nemusí. Nebála bych se, až začne být teplo, bude více pít. Můžeš vyzkoušet dát do vody okurku, já mám na zahradě citrónovou meduňku, v létě čerstvé ovoce, třeba tomu přijde na chuť. Nabízej i pití z hrnku, sklenice, dělala jsem, že mám v hrnku něco dobrého a hned byl zájem.

konidana
16. dub 2024

@simi68 nabizet furt dal kazdou chvili, to co pije, tedy vodu. Pokud pije malo, tak davat napr.vodou redene presnidavky, salatovou okurku, meloun, polivky... Nase dcerka po odstaveni v 15.m taky pila velmi malo. Treba 3dcl za den. Jestli cura aspon 2x denne tak dobry.

cilkat
16. dub 2024

Píšete "k příkrmům" ... co jí? no pokud je opravdu na tom, co si většina představí jako příkrm (piré ze všeho možného a kaše), tak v tom je té vody hodně. Pokud jí "dospělácké" jídlo typu chleba s něcím a brambor s kusem masa, pak by zapíjet měla. Ale mám vyzkoušené na synovi, který normálně pije opravdu hodně, že když před něj postavím misku ovoce, zbaští ji celou a pití se půl den nedotkne.

simi68
autor
16. dub 2024

@konidana cura rekla bych dost, ale treba za dnesek vypila mimo prikrmy 20ml vody vsehovsudy

simi68
autor
16. dub 2024

@cilkat ano, kase a i obedy stale hodne mixuju, ovo-kapsicky. V tom vsem je voda, to je mi jasne, ale preci jen mi prijde vypit "mimo" jen tak malo proste fakt malo :/