Nevolnost a pocit na zvracení. Může to být stresem?

martinatrg
8. pro 2019

Dobrý den, už nějakou dobu mě trápí nepříjemný pocit na zvracení. Ale nezvracim, ani žaludek mě nebolí. Pouze mě občas pálí žáha. Ale kvůli zmíněnému pocitu moc nejím. Už jsem byla u svého praktického lékaře, který mi udělal krevní testy, zkontroloval moč a stolici. Všechny výsledky jsem měla v pořádku a doktor mě uklidnil že to může být stresem. Nejvíce špatně mi bývá také ve škole. Potíže mě trápí ale nadále a už nevím co s tím. Opravdu to není příjemné a omezuje to můj denní chod. Na internetu jsem se dočetla o několika diagnózách, které by to mohly být (jako jsou například žaludeční vředy), ale vzhledem k mému věku (18 let) jsou nepravděpodobné.

sudylichozrout
8. pro 2019

@martinatrg Muze to byt ze stresu. Nedeje se ti neco? I zdanliva malickost muze byt spoustecem. Nebojis se treba podvedome maturity, nebo tak neco?

martinatrg
autor
8. pro 2019

@sudylichozrout Maturuji až příští rok, takže to se mě netýká. Právě že mi nepřijde, že bych procházela nějakymi velkými stresy. Spíše mě už děsí myšlenka, že mi bude opět zle.

sudylichozrout
8. pro 2019

@martinatrg Hm, i to muze byt vlastne stres. Nepamatuji si presne, jak se to odborne jmenuje, ale existuje strach ze zvraceni. Doufam, ze se oznacena nebude zlobit, ze ji privolavam, ale jednou tady o tom mluvila. Mozna by mohla poradit. @makynaeliska Zkusis prosim prispet?

makra1988
8. pro 2019

Věřte, že kdyby to bylo žaludeční vředy, tak by lékaři tak klidní ani vy nebyla. Už jen zánět žaludku moc bolí a je nepříjemný.
Tak si vyžádejte zadanku u obvodaka na sondu do žaludku a na sondu do střev. Pokud víte, že příčinou nejsou psychické potize, tak ani vážné nemoci se mladému věku nevyhybaji.
Já mám sice nevolnosti, pocit na zvracení a pálení záhy jen v těhotenství ale na to by jste nejspíš už i sama přišla. Držím palce

areh
8. pro 2019

Mě bylo podobně a měla jsem zablokovaný krk a horní obratle hrudní páteře. Projevovalo se to právě nevolností. Doktor mi to odblokoval a mám klid.

martinatrg
autor
8. pro 2019

@areh To nejspíš nebude můj případ. Záda nebolí ani nic podobného

areh
8. pro 2019

@martinatrg to mě taky nebolelo... Jen jsem doktorovi popsala obtíže a on mi odokoval krk a bylo po problému

babanci
10. pro 2019

Taky jsem trpěla bolestmi žaludku. Skoro tři roky. Nikde se nenašla žádná fyziologická příčina. Už jsem byla zoufalá. Šla jsem tedy do celostní medicíny. Z oční rohovky mi diagnostikovali EB virus a slabá játra. Docházela jsem na biorezonanční přístroj Bicom a bylo po problémech. Nedám dopustit na "šarlatány".