HPV. Zkušenosti? Jak to zlikvidovat?

lucyer
6. říj 2020

Ahoj,dnes jsem volala na výsledky...
Cytologie je v pořádku ale HPV pozitivní bez změn ....
Má někdo zkušenost?
Jak to zlikvidovat,co mě čeká?Co sexuální život?
Šance na dalši těhotenství?

milisent
6. říj 2020

Odbornik nejsem, ale myslim,ze tenhle vir zlikvidovat nejde. Snaz se mit posilenou imunitu. Sexualni zivot to snad nijak neovlivnuje a tehotenstvi taky ne. Me ceka pristi tyden konizace, mam k viru i spatne vysledky z cytologie

emamaira
6. říj 2020

Záleží, jaký typ viru máš, zda neškodný nebo nebezpečný... Sexuální zivot asi tak, ze budes vir prenaset dal, o tom, ze by HVP ovlivňovalo těhotenství jsem neslyšela.

emamir
6. říj 2020

Jednoznačně Coriolus

nina004
7. říj 2020

@lucyer Ja som po konizácii a po nej som začala užívať s manželom Inofolic. HpV mi asi nekontrolovali,ale po konizácii som mala opäť blbý nález na kolposkopii a ani cyto nebola najlepšia ,po tých vitamínoch sa mi zlepšil nález na kolposkopii aj cytológia.Vyskúšaj.

lucyer
autor
8. říj 2020

@emamir mas zkusenost?

hasara33
8. říj 2020

@lucyer ahoj, znamená to, že máš v sobě virus HPV (bradavice) jehož některé druhy mohou způsobit rakovinu děložního čípku, ale většina druhů lidského HPV je víceméně neškodná a některé mohou způsobit bradavičky a samozřejmě nakažený bude i tvůj partner. Dost možné je, že to máš od něj, protože přenašeči tohoto viru jsou ve valné většině muži (dle mého gyn. dr.). Jinak je to podobné jako opar, ten vir už v sobě mít budeš a právě třeba při oslabené imunitě, stresu atd....se projeví třeba ve formě těch genitálních bradavic. Není to žádná tragédie a trpí tím 80% obyvatel a pokud budeš chodit na pravidelné gynekologické prohlídky tak i kdyby se objevily změny na čípku tak tvůj doktor by to měl odhalit včas. Na otěhotnění to vliv nemá. 🙂

emamir
8. říj 2020

@lucyer Ano, jsem dva roky po konizaci. Před rokem opět nález, naštěstí se minimalizoval díky užívání Coriolus.🙏🏼

emamir
8. říj 2020

@lucyer A na otěhotnění to vliv nemá! Ba naopak je otěhotnět velmi přínosné. Vlivem těhotenství a poporodních změn se většina nálezů upraví do normálu 😊.

lucyer
autor
10. říj 2020

@emamir a co presne si pouzivala