Jak zabavit 8měsíční dítě?

verisek001
7. kvě 2024

Ahoj, mám syna, kterému je 8 měsíců. Už leze po čtyřech a stoupá si na nožičky. Je hodně zvědavý a chvíli neposedi. Hračky už má okoukany a moc ho nebaví a pokud se mu nevěnuji, tak leze kam nemá 😅 tak se chci zeptat, jak 8měsíční dítě zabavit? Hraju si s ním na schovavanou a na baf, tady jsem. Pak nějaký autíčka, bourání kostek, knížky, ale je to furt to stejný dokola.

jaja01k
7. kvě 2024

@verisek001 V tomhle věku se mi nejvíc osvědčilo nechat dítě bezpečně objevovat dospělácké věci. např. když jsem vařila, ať si vytáhne hrnec, vařečku, bramboru a “vaří”, když jsem věšela prádlo, dostal kolíčky nebo třeba přehraboval ponožky.

malytlustyhroch
7. kvě 2024

@verisek001 s jednim ditetem se mi vyplatily ruzne montessori hracky, podle toho, co ho zrovna bavilo. V tomhle veku to asi bylo ruzne vyndavni: z krabicek, ze sacku, vyndavani pet lahvy skrz mrize postylky 😁, davani veci do krabicek a vyndavni z nich atd. Proste sledovat, co to dite zrovna bavi (Patlani? Kramovani? Koukani? Schody?...) a k tumu mu dat prilezitost, ktera tebe nebude vytacet. Ale jo, je to casto furt dokola to same.
Druhe dite neslo zabavit nijak, proste na mne viselo a kvilelo 🥵

aktakd
7. kvě 2024

@verisek001 Pomůcky do kuchyně jsou na tohle období ideál. Různé trychtýře, stěrky, udělátka na zmrzlinu, dózy a nejlepší je kyblík s kolíkama.

mysh_me
7. kvě 2024

U nas melo nejvetsi uspech, kdyz jsem do nejnizsich polic kam dosahl dala bezpecne veci (detskou kosmetiku, leporela, uterky, plastove misky) a nechala ho at to sam najde a vykramuje 😀

kubesovaadelka
7. kvě 2024

@verisek001 přesně jak píše @jaja01k. V tomhle věku se to ještě dá zabavit. Když vaříš nehazej mu hrnce, vařečky, pokličky na zem a ať vaří, kořenky dcera ráda kramovala, vytahovala z toho tociciho stojanu a kutalela po zemí, kór když našla celý pepř nebo nové koření😁.u prádla kolíčky (měla jsem dva koše, v jednom seděla malá a hrála si s kolíčky). A největší zábava byla vytahovat kapesníky z krabice nebo rozmotávat toaleťák 😁

antoinet
7. kvě 2024

Já jsem měla vždy po ruce jednu krabici s hračkami a další dvě schované a třeba jednou za měsíc to protočila, dítě to objevuje jako nové 😀 Nebo jsme si i vyměňovali s kamarádkami pár hraček třeba na týden.

michaela666
8. kvě 2024

Udělat hračky z běžných věcí domácnosti je v tomhle období nejlepší zábava.
Plastová láhev do půlky nesplněná vodou a v tom strčený malý třpytivý hopík, to dcera milovala. Nebála bych se tam nasypat i čočku / hrách ( bez vody), ať dělá zvuky při hraní.
Dávala velké magnetky na lednici/ radiátor z misky a pak zase do ní - máme dřevěné zvířátka z Agátina světa.

Hračky jsme točili jak píše @antoinet a mělo to úspěch.

malytlustyhroch
8. kvě 2024

Jen bacha na magnety a fazole, at to nesni.

verisek001
autor
8. kvě 2024

Všem děkuji za odpovědi 😊