3 a půl roku a počůrává se. Máte radu?

25. únor 2024

Syn má 3 a půl roku a stále se pocurava:( Bez pleny je rok přes den,cca 3m byl bez pleny úplně a pak má vždy období,kdy se počura v noci,pak pár dni pres den ,pak chvíli úplně ok a tak stále dokola .Syn je z toho nešťastný a já vlastně už také.Dle pediatra je to normální ale já už si tím nejsem úplně jistá.Mate prosím nějakou radu ? Prosím o empatické vyjadřování, i tak si připadám jako neschopná matka:(

lencaa11
25. únor 2024

Nechala bych si dát zadanku na nefrologii a uvidite naše dr vždy říkala že do 8 let je to úplně ok jde o to jak dozraje dítě náš syn byl pomalu od 3.5 let bez plen ve školce vše ok jen noční pocuravani vyšetření bylo veškeré v pořádku a přesně kluk k tomu musel dozrát spíš teda jeho močový měchýř

squezy
25. únor 2024

U někoho se nehody proste jeste stavaji. Znam i 4 leteho kluka,co ma plinu furt na noc. Odprodti se od toho. Nevyvijej na sebe stres nebo na kluka. Vyroste z toho. Když se to stane,tak mu rekni, že to nevadi a může se to stat. At z toho kluk nema mindrak. A ty se hod take do klidu. Proč bys byla spatnou mamou???? Mluvi z tebe unava a frustrace. Odpocivas ty také někdy? Kloucek bude za chvilku bez nehod,u kluku se tohle děje hrozně často.

cilkat
25. únor 2024

Hele, řekla bych normálně "vždyť na to má věk", ale znervozňuje mě, pokud je tam vždy stejný vzorec, že jedno noční pomočení odstartuje následné počůrávání přes den. To vypadá třeba na to, že někde přinastydne a projeví se to takle ... Nebo jestli třeba nereaguje na úplněk/nov nebo tak ... Nebo jestli tyhle počůravací období nejsou v období zvýšené fyzické námahy, spojené k nějaké rýmě/viroze nebo třeba skoku v mentálním vývoji... Protože pokud je to vždycky stejný vzorec, nepřijde mi to jako prostá "nehoda".
Ps: teď na horách se mi za týden stihl třikrát počůrat v noci osmiletý... Prostě kombinace narušeného uspávacího rituálu + výrazné únavy, kdy spal tak tvrdě, že ho to nevzbudilo včas, no.

moonulka
25. únor 2024

Dcera je přes den bez plen od 3 let. V květnu bude mít 4, má ještě plenu na noc. A přesně, pořád mívá období kdy se počůrává. Ale vždy se to dá spojit s nějakou změnou, nemocí. Po nástupu do školky to trvalo docela dlouho, snad měsíc a půl. Myslím, že to je v tomhle věku úplně normální. Rozhodně to nevypovídá o schopnosti nebo neschopnosti rodiče (pokud to teda není nějaký tyran a počůrávání pramení z toho). Nedělám z toho drama, kalhotky si přepere, pověsí a dá čisté, hotovo.

me_druhe_ja
25. únor 2024

Na noční pocuravani mají zdravé děti nárok do 6 let, teprve pak by bylo vhodné vyšetření. Ale občas se noční nehoda může stát i starším dětem. Nám se to nezdá, ale ono to ovládnutí vylučovacího procesu, zvlášť v noci, je velmi náročná věc.
A vzhledem k tomu, že je mu teprve 3,5 let tak si myslím, že ani ty občasné denní nehody nejsou problém. Ještě je fakt malej a má nárok občas zapomenout. Důležité je, že si to uvědomuje a sám je z toho nešťastný. Kdyby mu to bylo jedno, tak bych hodně zpozorněla.