Těhotenství a ZT. Jaká je pravděpodobnost?

6. kvě 2024

Ahoj, mám potvrzené těhotenství. Jsem 7+0 a už je od minulého týdne potvrzena srdeční akce.
Mým největším strachem je v teď ZT...
Můžete mi říct, jakou máte zkušenost vy (v jakém týdnů se přestalo miminko vyvíjet) a nebo jaká je vlastně pravděpodobnost ZT?
Za 2 týdny mám další kontrolu... Děkuji.

aklin
6. kvě 2024

Zbytečně si vyvoláváš stres. Co se má stát, stane se. Neovlivníš to. Taky jsem měla strach ze zamklého těhotenství a nakonec jsem potratila samovolně. Kdyby to šlo vrátit. Určitě bych aspoň ten krátký okamžik těhotenství užívala.

1pomnenka
6. kvě 2024

Pravděpodobnost ZT je minimální, užívej si těhotenství a nepřemýšlej coby kdyby.

autor
6. kvě 2024

@aklin
@1pomnenka není to tak, že bych nad tím pořád přemýšlela a stresovala se. Jen to prostě ve mě trochu hlodá a zkrátka vím, že ta situace může nastat, protože jsem rizikovější.

lencaa11
6. kvě 2024

To vám nikdo neřekne ZT vznikne že je něco špatně a u každé ženy se může opakovat a taky nemusí a úplně zbytečně tohle řešíte buď tělo řekne že to je ok a nebo řekne že ne

andelka
6. kvě 2024

Já jsem měla zt pozdě. Uvnitř hlodá červík, že blbě skončit to může vždycky. Ale člověk musí najít odvahu a víru,že to dobře dopadne. Nejvíc zt je asi do 10 TT. Pak to hodně klesá, ale jistota není nikdy. Nemysli zbytečně cerne. Byla jsem těhotná 4x a blbě to dopadlo 1x.

junetule
6. kvě 2024

Za posledni jeden rok jsem mela zt 2x (9tt a 6tt) a ted uz mam strach uplne ze vseho. Vim, ze bych nemela, ale neda se porucit. Sice se pry pozna az na ultrazvuku, ale urcite naznaky jsou. Treba prestanou byt citliva prsa, nebo ti uz neni spatne. Taky co se tyce hcg, tak se snizuje a poznalo by se to i na testu. Ale i kdyby, tak se tomu neda bohuzel predejit. Snazim se zamestnat mozek cimkoliv, at na to nemyslim 🙂

lenkalubina
7. kvě 2024

To se můžete stresovat i celé těhotenství 🤷‍♀️ může to přijít kdykoliv...a nebo ne😉 takže hoďte nohy nahoru a radši myslete na něco hezkého 🍀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru