Inkontinence v těhotenství. Máte zkušenost, radu?

marioneta246
30. pro 2022

Mám velkou prosbičku a jsem už hodně zoufalá😥. Od začátku těhu trpím na únik moči a prý to není dělohou, ale hormony. Ze začátku jsem používala jen intimky a ty prodyšné mi stačily, než jsem přišla na to, že nejspíš z nich mám častou vaginální mykózu😥. Tak jsem šla do slipových tenalady. Přišlo strašné svědění okolo močové trubice a velké zduření pysků. Mažu sudocremem, píšou na něm, že je dobrý na následky inkontinence. Noční svědění vystřídala nepříjemná řezácí bolest. Jsem už na konci těhu a pak by se to mělo srovnat, ale do té doby snad o pipinu přijdu ( v noci drbu ani si to neuvědomím). Prosím o jakoukoli zkušenost a radu. Děkuji moc.

lencaa11
30. pro 2022

@marioneta246 může to bejt i od intimek které používáte mě celý život nevadilo třeba ty Heřmánkové a pak po nějakém čase mi to začlo vadit svědění ,nateklá dole atd koupila jsem si si z DM a mám klid můžete mít ještě zánět močových cest

palja
30. pro 2022

@marioneta246 mne stačily ty slipove vložky růžové z lidlu nebo naturela heřmánkove. Jinak na porod je dobré, abyste měla intimní partie v "pořádku" bez svědění, bez zánětu.
Lehkou inkontinenci jsem měla v obou těhotenstvích a zmíněné intimky používám doteď.

carmenz
30. pro 2022

Já jsem 36tt a rozjela se mi teď inkontinence po velkém kašli. Používám klasické porodnické vložky.
Jinak bych se zeptala v lékárně na to mazání. Já trpěla v prvním těhotenství na kvasinky a na svědění a otoky mi pomáhalo mazat Clotrimazol a pak hodně ulevující byl výplach Clogin.

srnii
30. pro 2022

Úplně si nejsem jistá, že sudocreme je fajn, nemá se používat na sliznice, maže se s ním kůže. Použila bych clotrimazol.

marioneta246
autor
30. pro 2022

@srnii už jsem to zjistila. Sice jsem mazala jen povrch, ale dost vysušoval jako pudr. Teď mažu krémem Macmeror, nevím jestli to píšu dobře. Je to sice lepší, ale pořád strašný. Viděli mě v porodnici i na gyndě a nijak mi nenabídli ani jiné řešení. Krém mám od první mykózy.