Letní dovolená ve Španělsku a cizí jazyky. Stačí mi angličtina?

elenabarbora79t
11. bře 2022

Chystám se s dcerou do Benidormu. Pozve nás starý přítel. Odjíždíme za 2 měsíce. Většinu času tam budeme sami, protože přítel pracuje. Mám se učit španělsky, nebo mi stačí angličtina? Co doporučujete, abyste se rychle naučili jazyk? Budeme tam několik týdnů.

lida9
11. bře 2022

spanele jsou fakt hrdi na svuj jazyk, dle me zkusenosti byt rozumi, tak si anglicky neobjednas ani pivo😀

zelenaesmolda
11. bře 2022

@elenabarbora79t
Benidorm je turisticka oblast,anglicky se domluvis a kdyz ne tak rukama nohama

merope
11. bře 2022

Určitě je dobrý se naučit přesně takové ty základní fráze španělsky - jídlo, objednávku v restauraci, dotaz na cestu, prosbu, poděkování a dotaz, zda náhodou neumí anglicky.

Pak hodně záleží, v jaké budete lokalitě - já byla ve Francii, v turistických lokalitách dobrý, ale jak šel člověk jen trošičku stranou, tak nic, jen francouzsky. A to i ti, co by fakt rádi pomohli. Základy místního jazyka je opravdu dobré znát.

vladienka
11. bře 2022

Benidorm je turisticky, ale aj tak by som doporucila naucit sa zakladne frazy, po prve je to krasny jazyk a po druhe je to podla mna slusnost, snazit sa hovorit ich jazykom 🙂 spanielcina nie je extra tazka, ak vies aspon nejak francuzsky tak to bude lahke

barmil
11. bře 2022

@elenabarbora79t mluvím španělsky, je to nádherný jazyk, ve Španělsku jsem žila. anglicky se domluvís, ale moc jim to nejde a nemají to rádi, když se budeš snazit mluvit španělsky, uplne se rozzáří a hned se budou chovat jinak.

elenabarbora79t
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
elenabarbora79t
autor
14. bře 2022

Děkuji vám za odpovědi. Myslím, že se budu učit španělsky. Je možné, že pobyt bude delší. Co doporučujete? Duolingo je velmi dětinské. Přemýšlel jsem také o Busuu a Rosetta Stone. Bývalý šéf mi doporučil něco jiného, údajně skvělého, ale nemůžu si vzpomenout na název, nebyla to aplikace, ale webová stránka.

svobella90
14. bře 2022

Angličtinu jsem se učila na Eureka Jazykova Platforma od European Education Agency. Je těžké ji najít na internetu, protože je to něco nového. Jednoduché učení, žádné zbytečnosti. Mají na výběr z mnoha jazyků.
Ještě předtím jsem se učil s Memrise, také docela v pohodě, ale hodně oznámení.

elenabarbora79t
autor
14. bře 2022

@svobella90 O tom mluvil můj šéf. Nyní kupuje tento kurz Eureka pro všechny v mé bývalé firmě. Jazykový kurz je zřejmě velmi profesionální a myslím, že si ho koupím sám. Dám vám vědět za pár dní, až to vyzkouším. Pořád přemýšlím o té španělštině.

elenabarbora79t
autor
16. bře 2022

@svobella90 Kurz se mi podařilo rychle koupit. Objednal jsem si ho a druhý den jsem ho dostal. Nevěděla jsem, že je na výběr tolik jazyků. Už se začínám učit první španělská slovíčka. Que tengas un buen día. Saludos :D